Fikirtepe Banner
By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Accept
Emlak TelevizyonuEmlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Sektörden
  • Emlak Rehberi
Arama
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Reading: Bu okulları kim yaptı: 191 okul fay hattının üzerinde
Share
Kayıt olmak
Bildiri Daha Fazla Göster
Font ResizerAa
Emlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
Font ResizerAa
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Sektörden
  • Emlak Rehberi
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
© 2012 Emlak Televizyonu All Rights Reserved.
Emlak Televizyonu > Blog > Sektörden > Bu okulları kim yaptı: 191 okul fay hattının üzerinde
Sektörden

Bu okulları kim yaptı: 191 okul fay hattının üzerinde

Emlak Televizyonu
Son güncelleme: 8 Mart 2023 10:10
Emlak Televizyonu
Share
3 Min. Okuma
SHARE

Türkiye genelinde 4 binin üzerinde okul çok riskli: Binalar alarm veriyor, iktidar duyarsız

Kahramanmaraş’ta meydana gelen çifte deprem felaketi eğitimi de vurdu. 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6’lık depremler eğitimi de vurdu. 11 ili kapsayan deprem bölgesinde 95 okul ya yıkıldı ya da ağır hasar gördü. Yakınlarını, evlerini kaybeden çocuklar okulsuz da kaldı.

93 BOŞALTILDI AMA…

Cumhuriyet’ten Figen Atalay’ın haberine göre Türkiye deprem gerçeğiyle bir kez daha ağır bir bedel ödeyerek yüzleşirken İstanbul’da ilk etapta depreme dayanıksız olan 93 okul geçtiğimiz günlerde boşaltıldı. TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası (JMO), ülke genelinde 4 bin 159 okulun deprem riski yüksek alanlarda bulunduğunu açıkladı. JMO tarafından yapılan açıklamada, ülke genelinde 191 okulun doğrudan fay hattı üzerinde yer aldığı ifade edildi.

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası’nın “Türkiye’nin Deprem Riski En Yüksek Alanlarında Kalan Okullarımız” başlıklı raporunda, Milli Eğitim Bakanlığı da göreve çağrıldı, “İstanbul’daki 93 okul yetmez, Türkiye’de diğer deprem riski yüksek alanlardaki okullarda acilen deprem performans analizlerinin yapılmasına ihtiyaç var” denildi.

ÇALIŞMALAR PAYLAŞILMALI

Türkiye Diri Fay Haritası ile AFAD Başkanlığı tarafından yayımlanarak yürürlüğe giren Türkiye Deprem Tehlike Haritası’na göre 0.50g ve üstü ivme değerleri baz alınarak oluşturulan risk haritasına göre bu alanlarda kalan okul, hastane, idari yapılar, kritik altyapı tesisleri ve konutların öncelikle gözden geçirilmesi gerektiği belirtilen raporda şu görüşlere yer verildi:

“Okullarımızın yüzde 8.5’ni oluşturan 4 bin 159’u yüksek ivme değerleri ile karşılaşma olasılığı bulunan alanlar üzerine inşa edilmiştir. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öncelik sırası da dikkate alınarak söz konusu okulların gözden geçirilmesi, fay sakınım bandı içinde olanlar ile zayıf mühendislik özellikleri sahip, jeolojik sakıncalı alanlar üzerine inşa edilmiş okul binalarının yıkılarak daha güvenli alanlara taşınması, diğer alanlarda kalan okul binaları için ise kapsamlı deprem performans analizlerinin yapılarak yeterliliklerin gözden geçirilmesi ve AFAD Başkanlığı’nın da söz konusu okullar hakkında yapılan çalışmaları kamuoyu ile periyodik olarak paylaşması gerekmektedir.”

ÇÜRÜK BİNALARDA EĞİTİME DEVAM!

Bazı özel okulların velileri, çürük olduğunu düşündükleri okul binalarının analizi için başvurmadık kapı bırakmadı ancak henüz sonuç alamadı. Fay hattı üstüne yapılmış bir özel okulun velilerinin, uzaktan eğitime geçme, güvenli bir alanda konteyner okulda eğitim verilmesi gibi önerileri geri çevrildi. Bazı veliler, hiçbir sonuç alamayınca çocuklarını okula göndermeme kararı aldı ve nakil yapabilecekleri okul arayışına girdi.

‘KİMSEDEN SES YOK’

İstanbul Kadıköy’de, Bağdat Caddesi’nde bulunan bir özel okulun velileri de haftalardır seslerini duyuramamanın tepkisi içinde. 1985 yılında 3 katlı bir bina olarak yapımı tamamlanmış, sonraki yıllarda 2 kat eklenmiş okulun velileri, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Kadıköy Belediyesi’ne başvurduk. Başvurularımız İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne aktarıldı. Her ikisinden de ses yok. İstanbul Valiliği ve CİMER başvurularımız var. Onlardan da bir yanıt gelmedi” ifadelerini kullandı.

1 milyar insan için erken ölüm riski! Türkiye de listede
Sivas sıfırın altında 28,2 dereceyle Türkiye’nin en soğuk ili oldu
Türkiye Pazar Analizleri 2. Çeyrek raporu yayımlandı
Ankara’da marketlere fahiş fiyat denetimi: 150 bin TL ceza kesildi
Baraj suları çekildi, köy ortaya çıktı
TAGGED:DepremTürkiyeOkuleğitimAlanlar

Sign Up For Daily Newsletter

Takipte kalın! En son son dakika haberlerinin doğrudan gelen kutunuza gönderilmesini sağlayın.
[mc4wp_form]
Kaydolarak Kullanım Koşullarımızı kabul etmiş ve Gizlilik Politikamızdaki veri uygulamalarını kabul etmiş olursunuz. İstediğiniz zaman abonelikten çıkabilirsiniz.
Share This Article
Facebook Copy Link Print
Share
Previous Article Kamu ihaleleri için fiyat farkı ödenmesinde yeni düzenleme
Next Article Bilim insanları: Para gerçekten mutluluk getiriyor
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.

Stay Connected

235.3kFollowersLike
56.4kFollowersFollow
136kSubscribersSubscribe
4.4kFollowersFollow
- Advertisement -
Ad imageAd image

Son Haberler

Çeşme’nin Saklı Gözdesi Ovacık’ta Yüzde 30 Değer Artışı
Sektörden
4 Haziran 2025
Bayramda termometreler yükselecek! Sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerine çıkıyor
Emlak Dünyası
4 Haziran 2025
Endeksa’dan Yazlık Bölgeler Raporu: Fiyatlarda Çanakkale zirvede, Alaçatı rekor kırdı
Emlak Dünyası
4 Haziran 2025
Kurban Bayramı öncesi iç turizmde alternatif rotalara yoğun ilgi
Emlak Turizm
4 Haziran 2025
//

20 milyon kullanıcıyı etkiliyoruz ve gezegendeki bir numaralı iş ve teknoloji haber ağıyız

Sign Up for Our Newsletter

Subscribe to our newsletter to get our newest articles instantly!

[mc4wp_form id=”847″]

Emlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
Bizi takip edin
© 2010 Emlak Televizyonu. All Rights Reserved.
adbanner
Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınızda oturum açın

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?

Bildirimler