Emlak Konut Kuzey Şehir Reklamı
By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Accept
Emlak TelevizyonuEmlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Sektörden
  • Emlak Rehberi
Arama
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Reading: Bolat: BAE ile 5 yıl içindeki ticaret hacmi hedefimiz 15 milyar dolar
Share
Kayıt olmak
9
Bildiri Daha Fazla Göster
Ekonomi Haberleri
“Gayrimenkul Sertifikası Bilgilendirme TIR ve Çadırları” İstanbul Meydanlarında
13 saat önce
Emlak Haberleri
FCR GYO Otel Projesinin Temelini Attı
1 gün önce
Emlak Haberleri
Konaklama Sektöründe Check-In Devrimi
1 gün önce
Emlak Haberleri
Dünya Şehir Maltepe, HOMEEXTENSION konseptiyle konutta standartları yükseltiyor
1 gün önce
Emlak Haberleri
Ramada Hotel & Suites by Wyndham Istanbul Sabiha Gökçen Airport iş ve sağlık turizminin yeni merkezi olacak
1 gün önce
Ekonomi Haberleri
Resmi Gazete’de bugün (31.07.2025)
1 gün önce
Ekonomi Haberleri
Ekonomi ve siyaset gündemi – 31 Temmuz 2025
1 gün önce
Ekonomi Haberleri
Büyük depremler ekonomileri nasıl sarsıyor?
1 gün önce
Ekonomi Haberleri
ABD’de bekleyen konut satışları Haziran’da geriledi
1 gün önce
Font ResizerAa
Emlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
Font ResizerAa
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Sektörden
  • Emlak Rehberi
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
© 2012 Emlak Televizyonu All Rights Reserved.
Emlak Televizyonu > Blog > Ekonomi Haberleri > Bolat: BAE ile 5 yıl içindeki ticaret hacmi hedefimiz 15 milyar dolar
Ekonomi Haberleri

Bolat: BAE ile 5 yıl içindeki ticaret hacmi hedefimiz 15 milyar dolar

Emlak Televizyonu
Son güncelleme: 1 Kasım 2023 10:04
Emlak Televizyonu
Share
4 Min. Okuma
SHARE

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) tarafından organize edilen Türkiye-BAE İş Forumu İstanbul’da düzenlendi.

Forumun kapanış törenine Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Birleşik Arap Emirlikleri Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Thanibin Ahmed Al Zeyoudi, Türkiye Cumhuriyeti Özel Temsilcisi Sultan bin Saees Al Mansoori, Abu Dabi Ticaret ve Sanayi Odası Üst Yöneticisi (CEO) Ahmed Khalifa Al Qubaisi ve DEİK Başkanı Nail Olpak katıldı.

Bolat, programda, iki kardeş ülke arasında bugünlerde çok güzel üç buluşmayı gerçekleştirdiklerini aktararak, “Birincisi Cumhuriyet’imizin kuruluşunun 100’üncü yıl dönümünü gururla idrak ediyoruz. İkincisi Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri arasındaki resmi ilişkilerin başlaması üzerinden tam 50 yıl geçti. 50’nci dönümünü idrak ediyoruz. Üçüncüsü de Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri arasında bakanlar, özel sektör iş dünyası düzeyinde çok kapsamlı temaslar, toplantılar, verimli görüşler gerçekleştiriyoruz.” ifadelerini kullandı.

Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri arasında son 2 senede olumlu ekonomik, ticari ve siyasi görüşmeler yapıldığını aktaran Bolat, şöyle devam etti:

“İlişkiler stratejik ortaklık düzeyine yükselmiş durumda. Bu konuda iki ülkenin liderleri ekonomik, ticari ve siyasi yakınlaşmayı stratejik ortaklık düzeyinde taşıdılar. Dün ülkemizde gelen BAE heyeti ile önce DEİK organizasyonuyla ikili iş görüşmeleri gerçekleştirildi. Ardından bakan misafirlerimle ikili görüşmelerimizi yaptık. Temmuz ayında Cumhurbaşkanımızın ziyaretleriyle anlaşmaya varılan ortak ekonomi ve ticari komitenin ilk toplantısını heyetler halinde gerçekleştirdik. Hem resmi düzeyde hem özel sektörde başkanlarımız, her iki taraftan bu toplantılara iştirak ettiler. Ardından Türkiye’yle Birleşik Arap Emirlikleri arasında bir iyi niyet anlaşması imzaladık.”

“2023 iki ülke ilişkilerinde dönüm noktası oldu”

Bolat, 2023’ün iki ülke ilişkilerinde dönüm noktası olduğuna işaret ederek, “Mart ayında BAE ile Türkiye arasında kapsamlı ekonomik ortaklık anlaşması imzalandı ve çok hızlı bir şekilde 5,5 ayda,1 Eylül’de yürürlüğe girdi. İki ülke arasında geçen yıl 10 milyar dolarlık ticaret hacmimizi sevinçle karşılarken bu yıl 9 ayda 14 milyar doları geçmiş durumdayız. Bundan sonraki hedefimiz 5 yıl içinde 15 milyar dolarlık ticarete ulaşmak.” diye konuştu.

Birleşik Arap Emirlikleri’nin Türkiye’de 7,8 milyar dolarlık ortaklık ve yatırıma imza attığını ifade eden Bolat, şunları kaydetti:

“Finanstan lojistiğe, e-ticarette varıncaya kadar birçok sektör ortaklıklarına girişmiş vaziyetteler. Bunun yanında bizim firmalarımız da Birleşik Arap Emirlikleri’nde 350 milyon doların üzerinde yatırımlar gerçekleştirdi. Müteahhitlik sektörümüz Birleşik Arap Emirlikleri’nin 141 projesini tamamlayarak yaklaşık 13 milyar dolarlık bir iş hacmi gerçekleştirdi. Her iki ülkede de karşılıklı yatırım fırsatları var. Yatırımcılarımız Birleşik Arap Emirlikleri’nin ekonomisinde petrolden başka diğer alanlarda da çeşitlendirme çalışmaları çerçevesinde yakından ilgileniyor. Müteahhitlik şirketlerimizin Birleşik Arap Emirlikleri’nin 2030 Vizyon Projeleri’nde rekabetçi fiyatlar ile yapacakları çok kaliteli işler var.”

Bolat, her iki ülkenin üstün oldukları alanları buluşturarak işbirliklerini üçüncü ülkelere taşıma kararlılığı sergilediklerini aktardı.

Kalkınma Yolu Projesi’ne ilişkin değerlendirmede de bulunan Bakan Bolat, “Basra bölgesinden başlayarak Irak ve Türkiye üzerinden Avrupa Birliği ülkelerine uzanacak kara ve demir yolu taşımacılığı ile Basra Körfezi’nden normalde 1 ayda Avrupa’ya ulaştırılan yüklerin 4 günde Avrupa Birliği’ne ulaştırabilecek büyük lojistik zinciri olan Kalkınma Yolu Projesi’nde de BAE, Türkiye, Irak, Katar ve kabul ederse Suudi Arabistan ile işbirliği yapmak ve bu projeyi mümkün olan en kısa zamanda bitirmek kararlılığındayız.” ifadelerini kullandı.

Konut kredileri durdu
Elektrik ve doğal gaza zam
Ortadoğulular Yalılara Göz Koydu
Süs bitkiciliğinde Türkiye’nin uluslararası kapısı
Antalya’da hava yolu trafiği salgın öncesi döneme yaklaştı

Sign Up For Daily Newsletter

Takipte kalın! En son son dakika haberlerinin doğrudan gelen kutunuza gönderilmesini sağlayın.
[mc4wp_form]
Kaydolarak Kullanım Koşullarımızı kabul etmiş ve Gizlilik Politikamızdaki veri uygulamalarını kabul etmiş olursunuz. İstediğiniz zaman abonelikten çıkabilirsiniz.
Share This Article
Facebook Copy Link Print
Share
Previous Article BAE’li fondan Türk üreticiye yatırım
Next Article SPK Başkanı’ndan yeni nesil gayrimenkul sertifikası mesajı
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.

Stay Connected

235.3kFollowersLike
56.4kFollowersFollow
136kSubscribersSubscribe
4.4kFollowersFollow
- Advertisement -
Ad imageAd image

Son Haberler

“Gayrimenkul Sertifikası Bilgilendirme TIR ve Çadırları” İstanbul Meydanlarında
Ekonomi Haberleri
1 Ağustos 2025
FCR GYO Otel Projesinin Temelini Attı
Emlak Haberleri
31 Temmuz 2025
Konaklama Sektöründe Check-In Devrimi
Emlak Haberleri
31 Temmuz 2025
Dünya Şehir Maltepe, HOMEEXTENSION konseptiyle konutta standartları yükseltiyor
Emlak Haberleri
31 Temmuz 2025
//

20 milyon kullanıcıyı etkiliyoruz ve gezegendeki bir numaralı iş ve teknoloji haber ağıyız

Sign Up for Our Newsletter

Subscribe to our newsletter to get our newest articles instantly!

[mc4wp_form id=”847″]

Emlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
Bizi takip edin
© 2010 Emlak Televizyonu. All Rights Reserved.
adbanner
Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınızda oturum açın

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?

Bildirimler