By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Accept
Emlak TelevizyonuEmlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Sektörden
  • Emlak Rehberi
Arama
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Reading: Bir ilden kısıtlama haberi geldi! Marketlere giriş saatleri değişti
Share
Kayıt olmak
Bildiri Daha Fazla Göster
Font ResizerAa
Emlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
Font ResizerAa
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Sektörden
  • Emlak Rehberi
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
© 2012 Emlak Televizyonu All Rights Reserved.
Emlak Televizyonu > Blog > Sektörden > Bir ilden kısıtlama haberi geldi! Marketlere giriş saatleri değişti
Sektörden

Bir ilden kısıtlama haberi geldi! Marketlere giriş saatleri değişti

Emlak Televizyonu
Son güncelleme: 3 Ekim 2020 20:15
Emlak Televizyonu
Share
4 Min. Okuma
SHARE

Türkiye’nin koronavirüsle mücadelesinde yeni tedbirler yerel yönetimler tarafından hayata geçirilmeye devam ediyor. Adıyaman Valiliği, koronavirüs tedbirleri kapsamında 65 yaş ve üstü vatandaşlara yönelik bazı kısıtlamalar getirildiğini duyurdu.

Valilikten yapılan açıklamada, İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunca yeni kısıtlama kararları alındığı bildirildi. Bu kararlarla 65 yaş ve üzeri vatandaşların sağlığının korunmasının amaçlandığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Covid-19 tanılı ya da temaslısı bazı vatandaşların, acil işlerini gerekçe göstermek suretiyle evde izolasyon yükümlülüklerini ihlal ettikleri, sosyal hayata katılmak suretiyle halk sağlığını ciddi anlamda riske attıkları, yine vatandaşlarımızın düğün, nişan, cenaze vb. sosyal faaliyetlerde ve toplu ulaşım araçlarında kalabalık olarak bir araya gelmek suretiyle hastalığın yayılımını artırdıkları, bu durumun özellikle 65 yaş ve üstü vatandaşlarımızın sağlığı açısından ciddi şekilde tehlike oluşturduğu değerlendirildi.

6 Ekim Salı gününden itibaren, 65 yaş ve üzerindeki vatandaşların sağlığını korumak amacıyla sokağa çıkma saatlerinin 10.00 ile 16.00 saatleri olarak yeniden belirlendi.

Covid-19 hastalığı ile mücadele çalışmaları gereği risk grubunda yer alan 65 yaş ve üzeri vatandaşların sağlıklarının korunabilmesi amacıyla, düğün, kına, nikah, nişan, mevlit, sünnet gibi toplu olarak bulunmaya neden olacak merasimlere katılımlarının kendisinin veya eşinin 1’inci ve 2’nci derece akrabaları hariç anne, baba yasaklandı.

65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız sinema, konser, tiyatro, gösteri merkezi, lunapark, gibi sosyal faaliyetleri ile kalabalık organizasyonlara katılamayacak. Sosyal mesafeye uyulması zor olan çay ocakları, kahvehaneler vb. yerlere girişlerine izin verilmeyecek.

Spor merkezleri, spor tesisleri ve spor salonlarında takım ve temas halindeki sporlar, eğlence amaçlı maçlar futbol, basketbol, voleybol, tekvando, güreş, veya kişilerin birbirleriyle yakın temasını gerektiren antrenman ve faaliyetlere bireysel sporcu olarak, ayrıca tüm spor müsabakalarına seyirci olarak katılamayacak.”

10.00 – 13.30 SAATLERİ ARASINDA GİREBİLECEKLER

Öte yandan, AVM, market, semt pazarı, pazar yeri vb. toplu alışveriş mekanlarında yoğunluğun az olduğu 10.00-13.30 saatleri arasında girebilecek.

HASTALIĞI BULAŞTIRMA RİSKİ TAŞIYANLAR KYK’DA İZOLE EDİLECEK

İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu’nca filyasyon çalışmaları sırasında aktif hasta ile birlikte yaşayan 65 yaş ve üzerindeki vatandaşların sağlığını koruma amaçlı olarak ev içi izolasyon koşullarının filyasyon ekibi tarafından değerlendirilerek, mekansal ve sosyal sebeplerle izolasyonun mümkün olamayacağı yönünde karar verilmesi halinde 65 yaş ve üzerindeki kişilere hastalığı bulaştırma riski olduğu değerlendirilen Covid-19 hastalarının KYK Yediyaman/KYK Safvan bin Muattal öğrenci yurdunda karantina süresince izole edilmesine kararı verildi.

TUNCELİ

Tunceli’de karantinayı ihlal eden ve koronavirüs tedbirlerine uymayan 44 kişiye, 138 bin 600 lira idari para cezası verildi.

Tunceli’de karantinadaki kişilerin takibi ve koronavirüs tedbirlerine yönelik denetimler sürüyor. Ekipler tarafından yapılan denetimlerde karantina kurallarını ihlal eden 11 kişiyle koronavirüs tedbirlerine uymayan 33 kişiye ceza kesildi.

Tunceli Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, “Son bir hafta içerisinde ilimizde yapılan denetimlerde 11 vatandaşımıza karantina kurallarını ihlal ettikleri gerekçesiyle 1593 Sayılı Hıfzıssıhha Kanunu’nun 282’nci maddesine istinaden 3 bin 150’şer TL para cezası, sosyal mesafe kuralına uymayan 33 vatandaşımıza yine 1593 Sayılı Hıfzıssıhha Kanunu’nun 282’nci maddesine istinaden 3 bin 150’şer TL idari para cezası uygulanmış olup, toplamda 44 kişiye 138 bin 600 TL idari para cezası uygulanmıştır” denildi.

Gerçeğe aykırı beyanda bulunanların belgeleri iptal ediliyor
Tapuda sahteciliğin önüne geçilecek uygulama başladı
Bakan Kurum’dan kentsel dönüşüm desteklerine ilişkin açıklama
Uludağ faciasında kahreden rapor! Bilirkişi soruşturmanın seyrini değiştirdi
İSKİ Genel Müdürü Mermutlu: Artık İstanbul’da su baskını tarih olacak

Sign Up For Daily Newsletter

Takipte kalın! En son son dakika haberlerinin doğrudan gelen kutunuza gönderilmesini sağlayın.
[mc4wp_form]
Kaydolarak Kullanım Koşullarımızı kabul etmiş ve Gizlilik Politikamızdaki veri uygulamalarını kabul etmiş olursunuz. İstediğiniz zaman abonelikten çıkabilirsiniz.
Share This Article
Facebook Copy Link Print
Share
Previous Article Oyuncakçılar, kendi OSB’sini kuruyor
Next Article Beckham çifti evlerine yapay göl yaptırıyor
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.

Stay Connected

235.3kFollowersLike
56.4kFollowersFollow
136kSubscribersSubscribe
4.4kFollowersFollow
- Advertisement -
Ad imageAd image

Son Haberler

TRFMC 2025 Türkiye Tesis Yönetim Konferansı “Tesis Yönetiminde Dönüşüm: İnsan, Mekân, Teknoloji” Temasıyla Gerçekleşti
Emlak Haberleri
5 Aralık 2025
Afet Yönetiminde Yeni Nesil Teknolojiler Bir Arada
Sektörden
5 Aralık 2025
Gayrimenkulde Hisol – Lizol Dönemi
Sektörden
5 Aralık 2025
İstanbul Rumeli Üniversitesi Öğrencileri Destek AFAD Gönüllülüğü Eğitimi Aldı
Emlak Gazetesi
5 Aralık 2025
//

20 milyon kullanıcıyı etkiliyoruz ve gezegendeki bir numaralı iş ve teknoloji haber ağıyız

Sign Up for Our Newsletter

Subscribe to our newsletter to get our newest articles instantly!

[mc4wp_form id=”847″]

Emlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
Bizi takip edin
© 2010 Emlak Televizyonu. All Rights Reserved.
adbanner
Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınızda oturum açın

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?