By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Accept
Emlak TelevizyonuEmlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Sektörden
  • Emlak Rehberi
Arama
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Reading: Bakan Kurum: Bu yıl depozito sistemini hayata geçireceğiz
Share
Kayıt olmak
Bildiri Daha Fazla Göster
Font ResizerAa
Emlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
Font ResizerAa
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Sektörden
  • Emlak Rehberi
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
© 2012 Emlak Televizyonu All Rights Reserved.
Emlak Televizyonu > Blog > Ekonomi Haberleri > Bakan Kurum: Bu yıl depozito sistemini hayata geçireceğiz
Ekonomi Haberleri

Bakan Kurum: Bu yıl depozito sistemini hayata geçireceğiz

Emlak Televizyonu
Son güncelleme: 22 Nisan 2022 12:05
Emlak Televizyonu
Share
6 Min. Okuma
SHARE

Murat Kurum, Kızılcahamam’da Kıl Çadırında düzenlenen Gençlik Buluşması’na katıldı, gençlerle sohbet etti ve sorularını yanıtladı.

Gençlerin heyecanına ortak olabilmenin kendileri için en büyük mutluluk olduğunu dile getiren Kurum, “Her zaman genç bir bakanınız, genç bir kardeşiniz, ağabeyiniz olarak sizlerin yanında olduk, inşallah bundan sonra da olacağız.” dedi.

Her şeyin aslında hayalle başladığını belirten Kurum, gençlerin gözlerindeki geleceğe ümitle bakan parıltıyı gördüklerini söyledi.

Gençlerin fikirlerini, taleplerini önemsediklerini dile getiren Kurum, “Gençlerin talepleri doğrultusunda eğitimde, sağlıkta, çevrede, şehircilikte, sanayide 2023-2053 hedeflerini ortaya koyarken de güçlü Türkiye yolunda, güçlü Türkiye’nin güçlü şehirleri yolunda adımlarımızı atarken de hep sizleri düşündük.” diye konuştu.

Türkiye’nin büyük bir ülke olduğunu vurgulayan Kurum, “İşte son Rusya- Ukrayna krizi de tüm dünyaya göstermiştir ki tüm dünyanın imrendiği, gıpta ile baktığı mazlumların yanında olan dünya lideri Cumhurbaşkanımız var, Sayın Recep Tayyip Erdoğan var. İnşallah 2023 yılında da Kızılcahamam’da, Ankara da sandıkları patlatacağız. Önce 2023 seçimlerini alacağız. Ardından 2024’te Ankara’yı yeniden AK belediyecilikle buluşturacağız.” ifadelerini kullandı.

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİYLE MÜCADELE

İklim değişikliğiyle mücadelenin önemini vurgulayan Kurum, bu mücadeleyi gençlerle birlikte yürüteceklerini söyledi. Kurum, 209 üniversiteden iklim elçileri seçtiklerini belirterek, “Bütün gençlerimiz geleceğe umutla, güvenle bakıyor. Umut olmadan, hayal olmadan gelecek olmaz. Sizler bizim geleceğimizsiniz, sizler bizim umudumuzsunuz ve inşallah sizlerle birlikte bu yolları yürüyeceğiz.” diye konuştu.

Aşk ile yürüyenin yorulmayacağını dile getiren Kurum, “Biz aşk ile sevda ile çalışıyoruz, hizmet yapıyoruz. Hiçbir zaman bizleri yalanların, iftiraların, polemiklerin içinde bulamazsınız.” dedi.

“DÖNGÜSEL EKONOMİ ANLAYIŞINA GEÇİYORUZ”

Bakan Kurum, gençlere “Gelin kendinizi bizim yerinize koyun. Ve siz olsaydınız ne yapardınız? Ne isterdiniz, nasıl bir Türkiye hayal ederdiniz, nasıl bir Kızılcahamam hayal ederdiniz ve bizden talepleriniz istekleriniz bu noktada nedir? diye sordu.

Kızılcahamam’da jeotermal enerji ile ilgili yeni bir proje olup olmayacağına ilişkin soru üzerine Kurum, konutların ısınması ve termal turizmle ilgili jeotermal kaynaklardan faydalanıldığını hatırlattı.

Türkiye’nin ciddi bir jeotermal varlığı olduğuna dikkati çeken Kurum, şöyle konuştu:

“Sadece jeotermali değil biz rüzgar enerjisini, hidroelektrik, güneş enerjisini, yenilenebilir dediğimiz bu kaynakların hepsini kullanıyoruz. Bu noktada da aslında çok ileriyiz, Avrupa’nın 5’inci, dünyanın 12’nci ülkesiyiz. Hedefimiz, amacımız, yerli milli kaynaklardan tüm enerji ihtiyacımızı karşılamak. Aslında tüm sektörler için bu geçerli. Kendi kendine yeten, sanayide, turizmde, tarımda hemen hemen her sektörde yerli ve milli kaynaklarla ülkesinde üretim yapan bir ülke olmak zorundayız.”

Gençlere, Türkiye’nin yeşil kalkınma hedeflerini de anlatan Kurum, “Yeşil kalkınma bu anlamda çok önemli döngüsel ekonomi anlayışına geçiyoruz. ‘Yap-işlet-devret’ değil veya ‘al-kullan-at’ değil, ‘al-kullan-dönüştür’ prensibiyle çalışmalarımızı yapacağız ve döngüsel ekonomiye geçeceğiz.” şeklinde konuştu.

“BU YIL DEPOZİTO SİSTEMİNİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ”

Bir gencin iklim değişikliğiyle ilgili farkındalık projesine destek istemesi üzerine Bakan Kurum, bu konudaki her projeye destek vermeye hazır olduklarını bildirdi.

Bakan Kurum, gençlerin atıkların toplanmasıyla ilgili bir sorusu üzerine şu değerlendirmeyi yaptı:

“Plastik poşetleri ücretli hale getirdik ve bu yıl da inşallah depozito sistemini hayata geçireceğiz. Bu sistemle birlikte aslında kağıt, karton, pet şişe, cam, metal kaplarımızı da ayrıştıracağız ve ayrıştırdığımız yerlerde de aslında ilk uygulamayı inşallah Kızılcahamam’da yapacağız, atıkları depozito makinalarımıza atacaksınız. Depozito makinalarında o ürün için depozito bedeli neyse kartınıza veya telefonunuza yüklenecek ve bu alışverişi de istediğiniz yerde yapabileceksiniz. 2022 yılı itibarıyla biz bu projenin ihale sürecini inşallah tamamlayacağız ve 2023 yılında da ülkemizde yaygınlaştıracağız.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan himayelerinde yürütülen “Sıfır Atık Projesi” başlamadan önce yüzde 12 olan geri dönüşüm oranının, projeyle yüzde 25’lere yükseldiğini ve 2030’da bunu yüzde 60’a çıkarma hedefiyle çalıştıklarını anlatan Kurum, “Zaman içerisinde bu yeşil kalkınmadaki dönüşüm ekonomisine katkı sağlayacak, dönüşümü hep birlikte yapacağız. Afyon’da da olacak, diğer 81 ilimizde olacak. İnşallah bunu dalga dalga büyüteceğiz.” dedi.

“BİR TİŞÖRTÜN ÜRETİMİNDE 2 BİN 700 LİTRE SU KULLANILIYOR”

Her alanda dönüşüm yapılması gerektiğine işaret eden Kurum, şöyle devam etti:

“Bugün üzerimize giydiğimiz bir tişörtün üretiminde 2 bin 700 litre su kullanılıyor. Yani 13 bin 500 bardak su demek, bir tişörtte. Belki bazı arkadaşlarımız bu tişörtleri 1-2 ay giyiyor, ondan sonra da atıyor, kullanmıyor. Dolayısıyla bu atma işinden vazgeçeceğiz. Tasarruf ekonomisini, geri dönüşüm ekonomisini hayatımızın her alanında kullanmak zorundayız. Çünkü kaynaklarımız sonsuz değil, bu kaynakların sonsuz olmadığı bilinciyle hareket edeceğiz.”

Kurum, Türkiye’de kişi başına düşen su tüketiminin 1583 metreküp olduğunu belirterek, 2030’da nüfusun artmasıyla, aynı su kaynakları ile kişi başına su 1300 metreküplere düşeceğinin öngörüldüğünü anlattı.

Kurum, “Bir de iklimin değiştiğini farz edersek ki değişiyor. Dolayısıyla su kaynaklarımızı ve diğer kaynaklarımızı çok verimli kullanmak zorundayız.” dedi.

Erzurum’da yaşayan 11 yaşındaki Atabey Dülgerli’nin söz alarak, önce köy okullarının eksiklerini iletmesi, ardından Bakan Kurum’un çok çalıştığı ve yorulduğuna işaret ederek, “Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi pazara kadar değil mezara kadar” sözleri tebessüm oluşturdu.

Bakan Kurum, “Geleceğin siyasetçisi burada oturuyor Sayın Bakanım. İnşallah biz de sizlerin hizmetlerine şahit olacağız, mezara kadar bu hizmetleri hep beraber sürdüreceğiz, sizin gibi gençlerimiz olduğu sürece.” dedi.

Bakan Kurum, gençlerin bazı sorularını Atabey’e yönlendirdi. Atabey’in sorulara yaşından büyük yanıtları da Bakan Kurum’u güldürdü.

Gençlik Buluşmasına AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler ve Kızılcahamam Belediye Başkanı Süleyman Acar, AK Parti Kızılcahamam İlçe Başkanı Ahmet Barun, AK Parti Ankara Gençlik Kolları Başkanı Efe Demirhan da katıldı.

Program sonunda Bakan Kurum, gençlerle fotoğraf çektirdi.

KAYNAK: AA
Yeme-içme sektörü 100 gün sonra kapılarını açtı
Vatansever milyonerlerden daha çok vergi ödeme teklifi
Girişler kapatıldı, kent hayalet şehre döndü
Sinpaş ve Kızılbük GYO hisselerinde sert düşüş
KKTC/Tatar: Rum kesimiyle tüm geçiş kapıları 4 Haziran’da açılacak

Sign Up For Daily Newsletter

Takipte kalın! En son son dakika haberlerinin doğrudan gelen kutunuza gönderilmesini sağlayın.
[mc4wp_form]
Kaydolarak Kullanım Koşullarımızı kabul etmiş ve Gizlilik Politikamızdaki veri uygulamalarını kabul etmiş olursunuz. İstediğiniz zaman abonelikten çıkabilirsiniz.
Share This Article
Facebook Copy Link Print
Share
Previous Article Özak Göktürk 2 ile kapınızı ormana açın
Next Article İstanbul Esenyurt’ta geri dönüşüm alanında korkutan yangın
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.

Stay Connected

235.3kFollowersLike
56.4kFollowersFollow
136kSubscribersSubscribe
4.4kFollowersFollow
- Advertisement -
Ad imageAd image

Son Haberler

İstanbul Rumeli Üniversitesi Öğrencileri Destek AFAD Gönüllülüğü Eğitimi Aldı
Emlak Gazetesi
5 Aralık 2025
Zeray GYO’nun halka arz başvurusu onaylandı
Emlak Haberleri
5 Aralık 2025
XVI. AYD Alışveriş Ekonomisi Zirvesi
Ekonomi Haberleri
5 Aralık 2025
8. Uluslararası Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi 9 Aralık’ta
Emlak Haberleri
5 Aralık 2025
//

20 milyon kullanıcıyı etkiliyoruz ve gezegendeki bir numaralı iş ve teknoloji haber ağıyız

Sign Up for Our Newsletter

Subscribe to our newsletter to get our newest articles instantly!

[mc4wp_form id=”847″]

Emlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
Bizi takip edin
© 2010 Emlak Televizyonu. All Rights Reserved.
adbanner
Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınızda oturum açın

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?