By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Accept
Emlak TelevizyonuEmlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Sektörden
  • Emlak Rehberi
Arama
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Reading: Ayvalık; Kurban Bayramı’nda nüfusunun 10 katı turist ağırlayacak
Share
Kayıt olmak
Bildiri Daha Fazla Göster
Font ResizerAa
Emlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
Font ResizerAa
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Sektörden
  • Emlak Rehberi
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
© 2012 Emlak Televizyonu All Rights Reserved.
Emlak Televizyonu > Blog > Ekonomi Haberleri > Ayvalık; Kurban Bayramı’nda nüfusunun 10 katı turist ağırlayacak
Ekonomi Haberleri

Ayvalık; Kurban Bayramı’nda nüfusunun 10 katı turist ağırlayacak

Emlak Televizyonu
Son güncelleme: 6 Temmuz 2022 10:43
Emlak Televizyonu
Share
3 Min. Okuma
SHARE

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın geçtiğimiz hafta bakanlar kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamayla 9 güne çıkarılan Kurban Bayramı tatilinde, Kuzey Ege’nin iç turizmde lideri konumundaki 70 bin nüfuslu Ayvalık, turistik tesisler ve yazlıkçılarla birlikte ortalama 700 bin konukla adeta yoğunluk patlaması yaşamaya hazırlanıyor.

Ayvalık’ın dünyaca ünlü cazibe merkezinde daha şimdiden rezervasyonlar yüzde 95 oranına çıkarken, bu oranın bayramın başlamasıyla birlikte yüzde 100’e ulaşması bekleniyor.

İHA’ya açıklama yapan Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, bayram öncesinde bile ilçe genelinde yoğunluktan kaynaklanan bir hareketliliğin bulunduğunu vurgulayarak, “Özellikle Ayvalık’ın en yoğun kalabalıkları ağırlayan bölgelerinden biri olan Cunda Adası’nda bu hareketlilik üst düzeyde. Turizmci arkadaşlarımızla yaptığımız istişarelerde ilçenin bayramda yüzde 100’lük yoğunluğa ulaşmasına yönelik beklentiler yüksek” dedi.

Ayvalık’ın Koca Seyit Havaalanı, 1915 Çanakkale ve Osmangazi köprülerinin de devreye girmesiyle ulaşılabilirliliğinin ciddi anlamda artmış durumda olduğunu vurgulayan Başkan Ergin, “Bu nedenle de Ayvalık’ın bu bayramda da yoğun olacağı ortada. Rezervasyonlara bakıldığında bu yoğunluk oranında Cunda Adası biraz daha önde Cunda’yı, Sarımsaklı ve ilçemizin diğer turistik bölgeleri de takip ediyor” ifadelerini kullandı.

Ayvalık’ın Kurban Bayramı’nın ardından başlayacak olan turizm sezonunda da doluluk oranının yüksek olmasını beklediklerini belirten Belediye Başkanı Mesut Ergin, “Biz de bu konuda belediye olarak mesailerimizi buna göre ayarlayacağız. Misafirlerimize konforlu ve gönüllerince bir tatil yapabilmeleri için elimizden geleni yapacağız. Bu anlamda Ayvalık Belediyesi olarak biz, Kurban Bayramı ve hemen ardından başlayacak olan turizm sezonu için gereken tüm önlemleri almış durumdayız” diye konuştu.

İşletmeciler memnun

Ayvalık’ın Cunda Adası’nda turistik bir tesisin işletmecisi Osman Yaşar Bozyel, Kurban Bayramı nedeniyle rezervasyon oranında yüzde 95’e ulaştıklarını belirterek, “Ama ben yine de birkaç odamızı dostlarım için ayırdım ve bu odalara müşteri almıyorum. Ayvalık’ta bayramın gayet iyi geçeceğinden eminim. Bayramın ardından ise özellikle yurt dışından gelecek olan gurbetçi vatandaşlarımızdan yoğun talep alıyoruz. Şu anda bile otelimizde kalan müşterilerimizin yüzde 40’ı gurbetçi vatandaşlarımızdan oluşuyor. Bayram sonrasında başlayacak olan turizm sezonundan da son derece umutluyum. İnşallah 20 Temmuz’dan itibaren de bayram rehaveti de sona erince her şeyin çok daha iyi olacağından eminim. Çünkü fiyatlarımız, günümüz enflasyon endeksiyle kıyaslandığında son derece düşük durumdadır” dedi.

Ayvalıklı işletmecilerden Tolunay Dede ise bu yıl Kurban Bayramı’nın geçmiş yıllara nazaran çok daha iyi olmasını beklediklerini kaydederek, “Şu anda otogarların ve yolların dolu olduğu söyleniyor. İnşallah bu yıl bayramda Ayvalık turist yoğunluğuyla adeta yıkılacak. Geçen senelerde de yoğunluğumuz vardı ama ben bu yıl pandemi sürecinin ortadan kalkması ve asgari ücret, memur ve memur maaşlarının da artması sonucunda çok çok daha iyi olacağına inanıyorum” dedi. Tolunay Dede, bayramın hemen akabinde ise başlayacak turizm sezonunda ilçe esnafının ekonomik anlamda rahatlayacağına inandığını da sözlerine ekledi.

Türkiye’yi ziyaret eden yabancı sayısı ocakta arttı
Evergrande’den tatmin etmeyen ödeme duyurusu
Akbank ve EBRD’den deprem bölgeleri için kredi anlaşması
Twork Offices yeni nesil ofis anlayışıyla fark yaratıyor
Türkiye’de Tiny House Akımı: Küçük Yaşam Alanları Büyük Özgürlük Vaat Ediyor Mu?

Sign Up For Daily Newsletter

Takipte kalın! En son son dakika haberlerinin doğrudan gelen kutunuza gönderilmesini sağlayın.
[mc4wp_form]
Kaydolarak Kullanım Koşullarımızı kabul etmiş ve Gizlilik Politikamızdaki veri uygulamalarını kabul etmiş olursunuz. İstediğiniz zaman abonelikten çıkabilirsiniz.
Share This Article
Facebook Copy Link Print
Share
Previous Article Serbest piyasada döviz açılış fiyatları
Next Article Altın 6 ayın en düşük seviyesine yakın
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.

Stay Connected

235.3kFollowersLike
56.4kFollowersFollow
136kSubscribersSubscribe
4.4kFollowersFollow
- Advertisement -
Ad imageAd image

Son Haberler

TRFMC 2025 Türkiye Tesis Yönetim Konferansı “Tesis Yönetiminde Dönüşüm: İnsan, Mekân, Teknoloji” Temasıyla Gerçekleşti
Emlak Haberleri
5 Aralık 2025
Afet Yönetiminde Yeni Nesil Teknolojiler Bir Arada
Sektörden
5 Aralık 2025
Gayrimenkulde Hisol – Lizol Dönemi
Sektörden
5 Aralık 2025
İstanbul Rumeli Üniversitesi Öğrencileri Destek AFAD Gönüllülüğü Eğitimi Aldı
Emlak Gazetesi
5 Aralık 2025
//

20 milyon kullanıcıyı etkiliyoruz ve gezegendeki bir numaralı iş ve teknoloji haber ağıyız

Sign Up for Our Newsletter

Subscribe to our newsletter to get our newest articles instantly!

[mc4wp_form id=”847″]

Emlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
Bizi takip edin
© 2010 Emlak Televizyonu. All Rights Reserved.
adbanner
Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınızda oturum açın

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?