By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Accept
Emlak TelevizyonuEmlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Sektörden
  • Emlak Rehberi
Arama
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Reading: ASELSAN, depremzedeler için seferber oldu
Share
Kayıt olmak
9
Bildiri Daha Fazla Göster
Ekonomi Haberleri
Kiralık konutlarda yeni furya: Yüzde 40’a çıkabilir
14 saat önce
Emlak Haberleri
Kalyon İnşaat, Zengezur Koridoru’nun demiryolu ayağını hayata geçiriyor
14 saat önce
Emlak Haberleri
TOKİ, 81 ilde modern sığınak projesi başlatıyor
14 saat önce
Emlak Gazetesi
Türkiye, emlak vergisinde Avrupa’da 21 ülkeyi geride bıraktı!
17 saat önce
Emlak Gazetesi
Yapı ruhsatı verilen binaların yüzölçümü yüzde 61.8 arttı..
17 saat önce
Emlak Gazetesi
Konut kredi faizleri 56 baz puan azaldı..
17 saat önce
Emlak Gazetesi
Dünyanın en iyi 50 inşaat şirketi arasına Türkiye’den tek bir firma girdi..
17 saat önce
Emlak Haberleri
Yatırım Rotalarında İstanbul ve Antalya Gerilerken Ankara, Muğla ve Sakarya Öne Çıkıyor
20 saat önce
Emlak Haberleri
Mavi Arya’da Ayrıcalıklı Yaşamın En Güzel Zamanı
2 gün önce
Font ResizerAa
Emlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
Font ResizerAa
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Sektörden
  • Emlak Rehberi
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
© 2012 Emlak Televizyonu All Rights Reserved.
Emlak Televizyonu > Blog > Ekonomi Haberleri > ASELSAN, depremzedeler için seferber oldu
Ekonomi Haberleri

ASELSAN, depremzedeler için seferber oldu

Emlak Televizyonu
Son güncelleme: 2 Mart 2023 14:36
Emlak Televizyonu
Share
3 Min. Okuma
SHARE

ASELSAN, Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen 2 depremden sonra afetzedeler için seferber oldu. Depremin yaşandığı ilk günlerde temel ihtiyaç malzemelerini toplayarak bölgeye intikal ettiren ASELSAN, bölgeye kurduğu 600 kişilik çadır kentle de depremzedelerin barınma ihtiyacına yönelik adımlar attı. Geliştirdiği teknolojileri de personeliyle birlikte deprem bölgesine gönderen ASELSAN; ‘Jandarma Entegre Muhabere ve Bilgi Sistemi’yle (JEMUS), depremle birlikte aksayan iletişim altyapısına destek oldu. Öte yandan yine şirketin geliştirdiği termal kamera sistemleri göçük altında kalan birçok depremzedeye ulaşmada yardımcı oldu. Bölgede yardım faaliyetlerine devam eden ASELSAN, bu yardımları şirket çalışanlarının kurduğu ASİL Yardımlaşma Derneği ile gerçekleştirdi. 

‘600 AFETZEDEYE HİZMET VERİYORUZ’

ASELSAN Kurumsal Yönetim Genel Müdür Yardımcısı ve ASİL Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hakan Karataş, şirketin afet bölgesindeki faaliyetlerini DHA’ya anlattı. Karataş, ASİL’in 2019 yılında kurulduğunu ve sadece yurt içindeki afetlerde değil yurt dışında yaşanan afetlerde de faaliyet gösterdiklerini söyledi. Karataş, deprem olduktan sonra ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Prof. Dr. Haluk Görgün ile deprem bölgesini ziyaret ettiklerini ve bölgede çadır kente olan ihtiyacı gözlemlediklerini aktardı.

AFAD’la koordinasyon sağladıktan sonra Hatay’a çadır kent kurduklarını belirten Karataş, “Şu an itibarıyla kurduğumuz çadır kentte 85 çadırımız aktif. Bu çadırlarda yaklaşık 600 afetzedeye 3 öğün yemek, çamaşırhane, 16 tane duş alanı, 16 bağımsız tuvalet gibi hizmetler veriyoruz. Burada bir de sağlık ekibimiz var, 24 saat hizmet veriyorlar. Mescitlerimizi oluşturduk. Psikososyal destek hattımızı kurduk. Bunun dışında 160 metrekarelik bir alanda bir kreşimiz var, burada çocuklara eğitim vermeye başladık. Şimdi bir de etüt merkezi oluşturduk. Burada Milli Eğitim Bakanlığı ile eğitim vermeye başladık” dedi.

‘İLETİŞİMİ JEMUS PROJESİ İLE AYAĞA KALDIRDIK’

Karataş, aynı zamanda deprem bölgesindeki 19 kişiye Türkiye İş Kurumu ile birlikte istihdam da sağladıklarını ve yakın zamanda istihdamla alakalı yeni projelerini de hayata geçireceklerini ifade etti. ASELSAN’ın geliştirmiş olduğu ürünlerin de deprem bölgesinde kullanıldığını kaydeden Karataş, “Özellikle yaka kamerası ve termal kamera sistemlerimizle göçük altında çok fazla kişiye ulaştık. Jandarma Genel Komutanlığı MEBS Başkanlığı ile yürüttüğümüz JEMUS projemiz var. Her afette iletişim büyük problem olur, orada iletişimi JEMUS projesi ile ayağa kaldırdık ve tuttuk. Onunla ilgili çok iyi geri dönüşler de alıyoruz. ASELSAN’ın teknoloji yol haritasında afet gibi konular öncelikli olacak gibi. Şimdiden teknik ekipler çalışmaya başladı. Arama-kurtarmayla ilgili de bir çalışma başlattık. 200-300 kişiye arama-kurtarmayla ilgili profesyonel eğitim aldırmaya başlıyoruz. Bu eğitimlerle teknolojimizi bir araya getirdiğimizde orada yapılan arama-kurtarma faaliyetlerinin hem süresini kısaltacağız hem de kalitesini artıracağız” diye konuştu.

İzmir iş dünyası: Pusulası bozuk gemide sisli havada yol alıyoruz
Erdoğan: Bir yıl içinde binaları yeniden inşa etmeyi amaçlıyoruz
Acenteler: ‘Eskiye dönmeyelim’
İnşaat sektöründe istihdam azalıyor
Merkez Bankası’ndan önemli ‘döviz’ açıklaması!

Sign Up For Daily Newsletter

Takipte kalın! En son son dakika haberlerinin doğrudan gelen kutunuza gönderilmesini sağlayın.
[mc4wp_form]
Kaydolarak Kullanım Koşullarımızı kabul etmiş ve Gizlilik Politikamızdaki veri uygulamalarını kabul etmiş olursunuz. İstediğiniz zaman abonelikten çıkabilirsiniz.
Share This Article
Facebook Copy Link Print
Share
Previous Article Eviniz riskli de olsa dönüşemeyebilir!
Next Article Alpargün Apartmanı’nın müteahhidi binayı dere yatağına yaptığını biliyormuş
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.

Stay Connected

235.3kFollowersLike
56.4kFollowersFollow
136kSubscribersSubscribe
4.4kFollowersFollow
- Advertisement -
Ad imageAd image

Son Haberler

Kiralık konutlarda yeni furya: Yüzde 40’a çıkabilir
Ekonomi Haberleri
26 Ağustos 2025
Kalyon İnşaat, Zengezur Koridoru’nun demiryolu ayağını hayata geçiriyor
Emlak Haberleri
26 Ağustos 2025
TOKİ, 81 ilde modern sığınak projesi başlatıyor
Emlak Haberleri
26 Ağustos 2025
Türkiye, emlak vergisinde Avrupa’da 21 ülkeyi geride bıraktı!
Emlak Gazetesi
26 Ağustos 2025
//

20 milyon kullanıcıyı etkiliyoruz ve gezegendeki bir numaralı iş ve teknoloji haber ağıyız

Sign Up for Our Newsletter

Subscribe to our newsletter to get our newest articles instantly!

[mc4wp_form id=”847″]

Emlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
Bizi takip edin
© 2010 Emlak Televizyonu. All Rights Reserved.
adbanner
Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınızda oturum açın

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?

Bildirimler