By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Accept
Emlak TelevizyonuEmlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Sektörden
  • Emlak Rehberi
Arama
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Reading: Antalya’da yabancıya konut satışı 10 bin adetle rekor kıracak
Share
Kayıt olmak
Bildiri Daha Fazla Göster
Font ResizerAa
Emlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
Font ResizerAa
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Sektörden
  • Emlak Rehberi
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
© 2012 Emlak Televizyonu All Rights Reserved.
Emlak Televizyonu > Blog > Ekonomi Haberleri > Antalya’da yabancıya konut satışı 10 bin adetle rekor kıracak
Ekonomi Haberleri

Antalya’da yabancıya konut satışı 10 bin adetle rekor kıracak

Emlak Televizyonu
Son güncelleme: 29 Ekim 2019 12:56
Emlak Televizyonu
Share
5 Min. Okuma
SHARE

Antalya’da yılın 9 ayında yabancılara yapılan konut satış adedi 2018’in aynı dönemine göre yüzde 19’luk artışla 6 bin 257’ye ulaştı. Kentte yabancıya yönelik konut satışının yıl sonunda 10 bin adetle rekor kırması bekleniyor.

İçindekiler
  • Ruslar Kemer’den, Almanlar Alanya’dan, İngilizler Kaş’tan konut alıyor
  • “Yabancıya konut satışında ikinci sırada”

AA muhabirinin, Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) verilerinden derlediği bilgilere göre, Antalya’da yılın 9 ayında yabancılara yapılan konut satış adedi 2018’in aynı dönemine göre yüzde 19’luk artışla 6 bin 257’ye ulaştı.

Kentte yabancılara yönelik yapılan konut satış adedi ocakta 601, şubatta 672, martta 626, nisanda 676, mayısta 850, haziranda 668, temmuzda 764, ağustosta 656, eylülde ise 744 olarak gerçekleşti. Ocak-eylül dönemi için bugüne kadarki en yüksek satış rakamı görüldü.

Kentte, yabancıya yönelik konut satışları, 2018’de 7 bin 938 adet, 2017’de 4 bin 707, 2016’da 4 bin 352, 2015’te 6 bin 72, 2014’te 6 bin 542, 2013’te 5 bin 548 adet olarak gerçekleşti. Bu yıl genelinde ise söz konusu rakamın 10 bin adede ulaşması bekleniyor.

Antalya’ya dünyanın her yerinden ilgi olduğunu ve bu ilginin son dönemlerde zirve yapmasıyla konut yatırımına dönüştüğünü belirten sektör temsilcileri, şehrin hemen hemen her bölgesinin ilgi gördüğünü, daha çok tanıtımla çok yüksek satış rakamlarına ulaşılabileceğini anlattı.

Ruslar Kemer’den, Almanlar Alanya’dan, İngilizler Kaş’tan konut alıyor

Helmann Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Selman Özgün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, artışta, Antalya’nın bilinirliğinin artması, vatandaşlık hakkında sınırın 250 bin dolara çekilmesi, Antalya’da faaliyet gösteren gayrimenkul firmalarının yurt dışı tanıtımına ağırlık vermesi ve acentaların konut almak isteyenleri artık bu kente de yönlendirmesi gibi etkenlerin ön plana çıktığını anlattı.

Selman Özgün, Antalya’nın ulaşımının kolaylaşması, kentteki turizm imkanlarının artması ve döviz kurunun yabancılara sunduğu avantajın da konut alımını olumlu yönde etkilediğini söyledi.

Antalya’dan en çok konutu Körfez ve Orta Doğu ülke vatandaşlarının aldığını kaydeden Özgün, “Orta Doğu ve Körfez ülkeleri başı çekse de kentten konut alanlar arasında Ruslar, Almanlar, İngilizler, Azerbaycan vatandaşları ve Afganistanlıların ağırlığı her geçen gün artıyor. Ancak dünyanın tüm önemli ülkelerinden Antalya’dan konut alımı için talep geliyor.” dedi.

Özgün, Antalya’da yabancıların konuta ödediği rakamın Türkiye ortalaması olan 135 bin dolar düzeyinde gerçekleştiğini belirterek, şunları kaydetti.

“Kentten konut alımında kullanım amacı yatırımdan önce geliyor. Alanlar genelde kullanmayı tercih ediyor. Antalya’dan konut alanların uyruklarına dikkat ettiğimizde yukarıda belirttiğim gibi kozmopolit bir yapı öne çıkıyor. Körfez ve Orta Doğu ülkelerinden gelen yatırımcı şehrin genelinden konut alabilirken, Ruslar Beldibi ve Kemer’i, Almanlar Alanya ve çevresini, İngilizler Kaş ve Kalkan’ı, Avrupalılar sahil bölgelerini tercih ediyor. Yani kente ilgi her geçen gün artıyor. Bu ilginin yılın geri kalan kısmında da süreceğini, yıl sonunda 10 bin adet satışla rekor kırılacağını düşünüyorum. Geçen sene satış rakamı 7 bin 938 adetti.”

“Yabancıya konut satışında ikinci sırada”

Era Türkiye Antalya temsilcisi Yusuf Çenit ise, Antalya’da yabancıya konut satışının her zaman canlı olduğunu belirterek, “Bu canlılıkta, kentin, bütün kültürlerin harmanlandığı bir turizm şehri olmasının önemi büyük. Antalya, iklimi ve doğasıyla tüm ülke insanlarının adeta buluşma noktası oldu.” dedi.

Antalya’nın, yabancıya en çok konut satılan iller arasında ikinci sırada olduğunu dile getiren Çenit, “Aslında 2013 ve 2014 yıllarında ilk sıradaydı ancak sonraki yıllarda İstanbul ilk sıraya yerleşti. Bu alanda İstanbul dışında liderliğe aday en güçlü il Antalya’dır. Çünkü Antalya, yabancıya konut satışında, kendisinden sonraki şehirlere her yıl en az 3 kat fark atıyor.” diye konuştu.

Çenit, bir dünya şehri haline gelen Antalya’nın yabancı müşteriler için aynı zamanda bir yatırım şehri haline dönüştüğünü kaydederek, şu bilgileri verdi:

“Antalya, satın alınan konutların daha hızlı değerleneceği bir şehir olarak yabancıları cezbetmeye devam edecektir. Kentte bu yıl satılan konut adedinin 10 bini yakalayacağını düşünüyoruz. En az 250 bin dolarlık konut alan yabancılara vatandaşlık verilmesi de satışların artmasını hızlandırdı. İran, Suriye, Rusya ve Avrupa vatandaşları şu anda yoğun talep gösteriyor. Yabancı müşteriler, Antalya’daki yaşam amaçlarına göre Kemer’den Alanya’ya kadar farklı ekonomilerde konutları tercih ediyorlar.”

Erdoğan: En düşük emekli maaşı 7 bin 500 lira olacak
İnşaat sektörü yakın takipte
Meslek kuruluşlarının etkinlikleri 3 ay süreyle tekrar ertelendi
Emlak Konut’tan “Hayallerinden vazgeçme Türkiye” isimli kampanya
‘Türkiye yat pazarı, 2030’a kadar yüzde 13.7 büyüyecek’
TAGGED:Yabancıya Konut SatışıAntalya

Sign Up For Daily Newsletter

Takipte kalın! En son son dakika haberlerinin doğrudan gelen kutunuza gönderilmesini sağlayın.
[mc4wp_form]
Kaydolarak Kullanım Koşullarımızı kabul etmiş ve Gizlilik Politikamızdaki veri uygulamalarını kabul etmiş olursunuz. İstediğiniz zaman abonelikten çıkabilirsiniz.
Share This Article
Facebook Copy Link Print
Share
Previous Article California’da, yaklaşık 200 bin kişi tahliye edildi.
Next Article EÜ Tıp Fakültesi Hastanesi etap etap yenilenecek
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.

Stay Connected

235.3kFollowersLike
56.4kFollowersFollow
136kSubscribersSubscribe
4.4kFollowersFollow
- Advertisement -
Ad imageAd image

Son Haberler

İstanbul Rumeli Üniversitesi Öğrencileri Destek AFAD Gönüllülüğü Eğitimi Aldı
Emlak Gazetesi
5 Aralık 2025
Zeray GYO’nun halka arz başvurusu onaylandı
Emlak Haberleri
5 Aralık 2025
XVI. AYD Alışveriş Ekonomisi Zirvesi
Ekonomi Haberleri
5 Aralık 2025
8. Uluslararası Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi 9 Aralık’ta
Emlak Haberleri
5 Aralık 2025
//

20 milyon kullanıcıyı etkiliyoruz ve gezegendeki bir numaralı iş ve teknoloji haber ağıyız

Sign Up for Our Newsletter

Subscribe to our newsletter to get our newest articles instantly!

[mc4wp_form id=”847″]

Emlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
Bizi takip edin
© 2010 Emlak Televizyonu. All Rights Reserved.
adbanner
Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınızda oturum açın

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?