By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Accept
Emlak TelevizyonuEmlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Sektörden
  • Emlak Rehberi
Arama
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Reading: Amazon Türkiye’nin desteğiyle Hatay’da Gülümseten Hayaller Topluluk Evi açıldı
Share
Kayıt olmak
Bildiri Daha Fazla Göster
Font ResizerAa
Emlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
Font ResizerAa
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Sektörden
  • Emlak Rehberi
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
© 2012 Emlak Televizyonu All Rights Reserved.
Emlak Televizyonu > Blog > Sektörden > Amazon Türkiye’nin desteğiyle Hatay’da Gülümseten Hayaller Topluluk Evi açıldı
Sektörden

Amazon Türkiye’nin desteğiyle Hatay’da Gülümseten Hayaller Topluluk Evi açıldı

Emlak Televizyonu
Son güncelleme: 23 Ekim 2023 09:47
Emlak Televizyonu
Share
4 Min. Okuma
SHARE

“Gülümseten Hayaller” projesi kapsamında Amazon Türkiye ve Hayalime Ortak Ol Topluluğu işbirliği, Sivil Alan Hareket Ağı’nın da desteğiyle Antakya ilçesi Serinyol Mahallesi’nde oluşturulan “Gülümseten Hayaller Topluluk Evi” hizmete girdi.

Kentteki yerel üreticiler tarafından üretilen modüler ahşap yapıdan oluşan topluluk evi, yerinde monte edilebilen, doğal yapı malzemeleri sayesinde yüksek ısı yalıtımı sağlayan ve pasif iklimlendirme ilkeleri doğrultusunda inşa edildi.

Topluluk evinde, başta çocuklar ve gençler olmak üzere bölge halkının yaşamına katkı sağlayacak bir dizi STEM eğitimi, terapi ve psikososyal destek seansı verilecek.

Burada aynı zamanda kodlama da öğrenecek çocuklar, hem oyun oynayacak hem keyifli vakit geçirecek.

Uçaklar ilk kez geldi

Amazon Türkiye Ülke Müdürü Richard Marriott, açılış programında, 6 Şubat sabahı deprem haberini ailesiyle birlikteyken aldığını ve çok üzülüp endişe ettiklerini anlattı.

İlk şoku atlattıktan sonra ekibiyle ihtiyaçları anlamaya ve yardım etmeye odaklandıklarını belirten Marriott, şöyle konuştu:

“Hemen Seattle ekibimizle iletişime geçerek Amazon’un yerel ve global kaynaklarının yardım için hazır olduğunu haber verdik. Yerel ve Avrupa envanterimizden binlerce acil yardım ürününü sahada çalışan ekiplere gönderdik. Avrupa ve Amerika envanterimizde olan malzemeleri daha hızlı ulaştırmak için 2 Amazon Air Uçağı ilk kez Türkiye’ye geldi. Ticaret Bakanlığının başlattığı deprem yardımlaşma seferberliğine katıldık. Müşterilerimizin deprem bölgesine kolayca yardım yapabilmeleri için bir istek listesi oluşturduk. Müşterilerimizin Amazon.com.tr üzerinden bağış kartları satın almasını mümkün kıldık.”

600 bin lira sözü

Dünyadaki 16 Amazon mağazasında bağış kampanyaları düzenlediklerini dile getiren Marriott, sivil toplum kuruluşlarına 600 bin lira bağış yapacakları sözünü verdiklerini söyledi.

Marriott, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı işbirliğinde Osmaniye’deki 5 deponun düzenlenmesinde gönüllü olduklarını dile getirerek, şunları kaydetti:

“Acil ihtiyaçların karşılanması için her şeyi yaptık ancak iyileşmenin uzun süreceğini biliyoruz. Bu yüzden sivil toplum kuruluşu ve yerel kurumlarla ‘nasıl daha kalıcı bir yardım yapabiliriz’ diye konuşmaya başladık. Bu konuşmalar sonucunda çocuklarımıza odaklanmamız gerektiğini anladık. Bu sırada yollarımız Hayalime Ortak Ol ekibiyle kesişti. Daha önce İzmir’de yaptığımız STEM derslerini buradaki çocuklara getirmeye karar verdik. Bugün açılışını yapacağımız merkez, aylarca süren bir çalışmanın ürünü ve bu merkezi sizlerle Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılına günler kala paylaşmaktan gurur duyuyorum.”

Amazon Türkiye Ülke Müdürü Marriott, çalışmanın, iyileşme yolunda küçük bir adım olduğu ancak her önemli yolculuğun küçük adımla başladığını sözlerine ekledi.

Hayalime Ortak Ol Topluluğu Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Atakan Atalar da eğitim, sanat, spor ve teknolojide fırsat eşitliğini savunduklarını belirtti.

Çocuk ve gençlere destek olduklarını söyleyen Atalar, şöyle devam etti:

“Depremi yaşamadan önce Amazon ekibiyle İzmir’de ‘Hayalimi Kodluyorum’ projesini gerçekleştirip çocuklara belli yöntemlerle kodlama öğretmiştik. Depremin ardından Amazon ekibiyle tekrar bir araya gelip bunu deprem bölgesinde nasıl daha geniş çaplı yaparız diye çalışmalar yürüttük. Çok hızlı gelişti. Amazon ailesine çok teşekkür ediyoruz. Çocuklarımız aslında geleceğimiz. Onlara ne kadar fazla eğitim verip, bilgi aktarırsak aslında yarınlarımız o kadar parlak olacak, güzel şekillenecek.”

Atalar, Amazon ekibiyle Gülümseten Hayaller Topluluk Evi’ndeki sürdürülebilirliği sağlamaya çalışacaklarını vurguladı.

Açılışın ardından çocuklar, topluluk evini gezdi, çeşitli etkinliklere katıldı.

Türkiye’ye gelen gurbetçilerin sayısı geçen yıla oranla 3 kattan fazla arttı
Kahvede pompalıyla ‘arazi anlaşmazlığı’ cinayeti
Ağrı Dağı’na mevsimin ilk karı yağdı
Son Zamanların Gözdesi Lojistik Depolama ve Ticaret Merkezi Kompleksleri
Türkiye’deki yangınlar uydudan izlenebiliyor

Sign Up For Daily Newsletter

Takipte kalın! En son son dakika haberlerinin doğrudan gelen kutunuza gönderilmesini sağlayın.
[mc4wp_form]
Kaydolarak Kullanım Koşullarımızı kabul etmiş ve Gizlilik Politikamızdaki veri uygulamalarını kabul etmiş olursunuz. İstediğiniz zaman abonelikten çıkabilirsiniz.
Share This Article
Facebook Copy Link Print
Share
Previous Article İsrail kara harekatına hazırlanıyor: Gazze ‘daha yoğun’ bombalanacak
Next Article Esenyurt’ta kiracısını vuran ev sahibi tutuklandı
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.

Stay Connected

235.3kFollowersLike
56.4kFollowersFollow
136kSubscribersSubscribe
4.4kFollowersFollow
- Advertisement -
Ad imageAd image

Son Haberler

TRFMC 2025 Türkiye Tesis Yönetim Konferansı “Tesis Yönetiminde Dönüşüm: İnsan, Mekân, Teknoloji” Temasıyla Gerçekleşti
Emlak Haberleri
5 Aralık 2025
Afet Yönetiminde Yeni Nesil Teknolojiler Bir Arada
Sektörden
5 Aralık 2025
Gayrimenkulde Hisol – Lizol Dönemi
Sektörden
5 Aralık 2025
İstanbul Rumeli Üniversitesi Öğrencileri Destek AFAD Gönüllülüğü Eğitimi Aldı
Emlak Gazetesi
5 Aralık 2025
//

20 milyon kullanıcıyı etkiliyoruz ve gezegendeki bir numaralı iş ve teknoloji haber ağıyız

Sign Up for Our Newsletter

Subscribe to our newsletter to get our newest articles instantly!

[mc4wp_form id=”847″]

Emlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
Bizi takip edin
© 2010 Emlak Televizyonu. All Rights Reserved.
adbanner
Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınızda oturum açın

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?