By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Accept
Emlak TelevizyonuEmlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Sektörden
  • Emlak Rehberi
Arama
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Reading: AFAD’dan artçıların sürdüğü Düzce’de yurttaşlara uyarı: ‘Panik yapmayın’
Share
Kayıt olmak
Bildiri Daha Fazla Göster
Font ResizerAa
Emlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
Font ResizerAa
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Sektörden
  • Emlak Rehberi
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
© 2012 Emlak Televizyonu All Rights Reserved.
Emlak Televizyonu > Blog > Sektörden > AFAD’dan artçıların sürdüğü Düzce’de yurttaşlara uyarı: ‘Panik yapmayın’
Sektörden

AFAD’dan artçıların sürdüğü Düzce’de yurttaşlara uyarı: ‘Panik yapmayın’

Emlak Televizyonu
Son güncelleme: 27 Kasım 2022 08:36
Emlak Televizyonu
Share
3 Min. Okuma
SHARE

Düzce’nin Gölyaka ilçesi Sarıdere köyünde incelemelerde bulunan  AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, yaşanan deprem sonrası devletin tüm kurumlarının Düzce’ye hareket ettiğini söyledi.

O günden bugüne aşama aşama çalışmaların yapıldığını aktaran Tatar, Düzce genelinde gerekli koordinasyonun sağlandığını kaydetti.

“AŞAMA AŞAMA YIKILACAK”

Tatar, her bölgede ekiplerin ciddi çalışma yaptığını dile getirerek, “Hasar tespit çalışmaları büyük oranda tamamlandı, muhtemelen yarın öğle itibarıyla Düzce genelinde tamamlanmış olacak. Ortaya çıkan tabloya göre ağır, orta, az hasarlı ve hasarı olmayan binalar var. Bunlar aşama aşama düzen içinde yıkılacak. Bugün de Gölyaka’da Sarıdere köyündeki caminin yıkım çalışması devam ediyor. Bir yandan da Gölyaka, diğer ilçeler ve merkezde çatı hasarları var. Onunla ilgili de devletimiz belirli destekte bulunuyor” diye konuştu.

“TESPİT ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI”

Gölyaka’da zarar tespit ve hasarla ilgili çalışmaların tamamlandığını aktaran Tatar, vatandaşlara psikososyal destek verme aşamasında olduklarını bildirdi.

Tatar, deprem sonrası sosyal medyada ve bazı platformlarda vatandaşı paniğe sevk eden açıklamalar yapıldığına dikkati çekerek, bunu anlamanın mümkün olmadığını söyledi.

Bunu her deprem sonrasında gördüklerini ifade eden Tatar, “Vatandaşlarımız devletin resmi kurumları, AFAD dışında yapılan hiçbir açıklama ve paylaşıma itibar etmesinler. Çünkü burada her şey kontrolümüz altında, çalışmalar aşama aşama düzenli yürütülüyor. Her gün birkaç kez bütün paydaşlarla, kurumlarla koordinasyon toplantıları yapılıyor. Vatandaşın eksikleri birebir tespit ediliyor. Burada herkesin birbirine yardımcı olması gerekir. Afet yönetimi takım oyunudur. Bunda kimseyi ayırt edemezsiniz” dedi.

“MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI DUYURU YAPACAK”

Tatar, çalışmalara ilişkin şu bilgileri paylaştı:

“Şu anda psikososyal destek, az sayıda kalan zarar ve hasar tespit çalışması devam ediyor. Bunların hepsi koordineli şekilde yürütülüyor. Artık şu aşamada tamamen iyileştirme aşamasındayız. Vatandaşlarımıza bu aşamadan sonra kira yardımı yapılacak, konteyner desteği verilecek

Şu anda artık hayat normale döndü. Baktığınızda Gölyaka’da ve diğer ilçelerimizde vatandaşlarımız sabah kalktığında işine gidiyor, okullar sanıyorum önümüzdeki haftadan itibaren açılmaya başlayacak. Bu konuda Milli Eğitim Bakanlığımız gerekli duyuruyu yapacaktır. O açıdan burada her şey aşama aşama düzenli şekilde yürüyor.”

280’İN ÜZERİNDE ARTÇI SARSINTI

Kentte şu ana kadar 280’in üzerinde artçı sarsıntı meydana geldiğini aktaran Tatar, bunların sadece 2’sinin 4 ve üzeri büyüklükte olduğunu kaydetti.

Genel Müdür Tatar, depremzedelere şu uyarılarda bulundu:

“Bu artçı sarsıntılar önümüzdeki 1-2 hafta daha devam edebilir. Yani 300’ün üzerinde bir artçı sarsıntı bu ana şok sonrasında meydana gelebilir. Bu artçı sarsıntıların belki bir bölümü 4’ün üzerine de çıkabilir. Bu anlamda da vatandaşlarımız panik yapmasınlar. Bunlar bu tür depremlerden sonra olağan. Onun 1 derece altı büyüklüğe kadar artçı sarsıntı görmek mümkün olabiliyor.”

Konut satışları yavaşladı, GYF’lere talep yüzde 127 arttı
Yabancılar konut yatırımlarında Türkiye’den vazgeçmiyor
Gayrimenkul Sektörü “Yeni Yüzyılda Türkiye’den Globale” Teması İle Buluştu
Yabancılar eylül ayında 5 bin 049 konut aldı
Balıkesir Valisi uyardı: Lütfen cumartesi günü dışarı çıkmayın

Sign Up For Daily Newsletter

Takipte kalın! En son son dakika haberlerinin doğrudan gelen kutunuza gönderilmesini sağlayın.
[mc4wp_form]
Kaydolarak Kullanım Koşullarımızı kabul etmiş ve Gizlilik Politikamızdaki veri uygulamalarını kabul etmiş olursunuz. İstediğiniz zaman abonelikten çıkabilirsiniz.
Share This Article
Facebook Copy Link Print
Share
Previous Article İBB sahip çıktı: Beyoğlu Sineması geri dönüyor
Next Article Fiyat İstikrarı Komitesi’nin kurulmasını içeren kanun yürürlüğe girdi
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.

Stay Connected

235.3kFollowersLike
56.4kFollowersFollow
136kSubscribersSubscribe
4.4kFollowersFollow
- Advertisement -
Ad imageAd image

Son Haberler

Zemheri ne zaman giriyor, ayın kaçında başlar? Zemheri ne demek?
Emlak Gazetesi
12 Aralık 2025
12 Aralık 2025 son depremler listesi: Az önce deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde deprem oldu?
Sektörden
12 Aralık 2025
Erdal Albayrak “2026, sektörümüz için rekorların kırıldığı bir yıl olabilir.”
Emlak Haberleri
12 Aralık 2025
RAMS Park House Maslak Lansmanında Rekor Satış
Emlak Haberleri
11 Aralık 2025
//

20 milyon kullanıcıyı etkiliyoruz ve gezegendeki bir numaralı iş ve teknoloji haber ağıyız

Sign Up for Our Newsletter

Subscribe to our newsletter to get our newest articles instantly!

[mc4wp_form id=”847″]

Emlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
Bizi takip edin
© 2010 Emlak Televizyonu. All Rights Reserved.
adbanner
Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınızda oturum açın

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?