By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Accept
Emlak TelevizyonuEmlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Sektörden
  • Emlak Rehberi
Arama
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Reading: AB, Rus doğal gazına alternatif arıyor
Share
Kayıt olmak
Bildiri Daha Fazla Göster
Font ResizerAa
Emlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
Font ResizerAa
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Sektörden
  • Emlak Rehberi
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
© 2012 Emlak Televizyonu All Rights Reserved.
Emlak Televizyonu > Blog > Sektörden > AB, Rus doğal gazına alternatif arıyor
Sektörden

AB, Rus doğal gazına alternatif arıyor

Emlak Televizyonu
Son güncelleme: 23 Ocak 2022 17:57
Emlak Televizyonu
Share
3 Min. Okuma
SHARE

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Avrupa’nın mevcut enerji krizinin tedarik eksikliğinden ziyade, sorunlu politikalardan kaynaklandığını ve arz sorununun kendilerinden kaynaklanmadığını açıklamasının ardından AB, Rus doğal gazına alternatif aramaya başladı.

AB Komisyonu Enerjiden Sorumlu Üyesi Simson, üye 27 ülkenin çevre ve enerji bakanlarının AB dönem başkanı Fransa’nın Amiens şehrinde gerçekleştirdiği toplantı bitiminde basına, enerji sorunu hakkında açıklamalarda bulundu.

Son aylarda küresel doğal gaz fiyatlarının tarihi zirvelere ulaştığını ve bunun Avrupa’daki enerji fiyatları üzerinde zincirleme etkisi olduğunu anlatan Simson, “AB genelinde tüketiciler ve işletmeler bu faturaları ödemekte zorlanıyor.” diye konuştu.

Simson, “Kısa vadede, jeopolitik gerilimlerin şiddetlendirdiği alışılmadık derecede yüksek enerji fiyatlarıyla karşı karşıyayız.” ifadesini kullandı.

Bakanların, toplantıda enerji arz güvenliği konusuna odaklandıklarını vurgulayan Simson, “AB’deki doğal gaz depolama seviyeleri yılın bu zamanında normaldekinden önemli ölçüde düşük seviyede bulunuyor.” dedi.

Simson, ortak ülkelerle Avrupa’ya gaz arzını artırma ihtimalini görüştüklerine işaret ederek, 4 Şubat’ta Azerbaycan’daki Güney Gaz Koridoru bakanlar toplantısında ve 7 Şubat’taki AB-ABD Enerji Konseyi’nde bu görüşmeleri sürdüreceğini vurguladı.

Avrupa’nın enerji konusundaki risklere hazırlıklı olması ve üye ülkeler arasındaki dayanışmayı güçlendirmesi gerektiğine dikkati çeken Simson, “Fosil yakıt bağımlılığına ve değişken enerji fiyatlarına karşı tek kalıcı çözüm yeşil dönüşümü tamamlamaktır.” değerlendirmesinde bulundu.

Fransa Çevre Bakanı Barbara Pompili de “Görüşmelerin merkezinde enerji fiyatları, enerji verimliliği ve hidrojen yer aldı.” dedi.

Enerji fiyatlarının tarihi zirveye ulaştığını vurgulayan Pompili, enerji piyasalarındaki fiyatlarda ciddi ölçüde dalgalanma yaşandığını anımsattı.

Pompili, Avrupa’da enerji faturalarının hızla yükseldiğini ve bazı şirketlerin bu fiyat artışları nedeniyle üretimi azaltmak zorunda kaldıklarını söyledi.

Bazı üye ülkelerin fiyat artışına karşı çeşitli tedbirler aldığını hatırlatan Pompili, “Bu sürdürülebilir bir çözüm değil. Mevcut kaynakları enerji dönüşümünde kullanmalıyız.” diye konuştu.

Pompili, elektrik fiyatlarındaki artışın doğal gaz piyasasından kaynaklandığını hatırlatarak, “Bu yapıyı değiştirmeliyiz.” ifadesini kullandı.

Fosil yakıt bağımlılığının azaltılması ve enerji arz güvenliğinin artırılması gerektiğini belirten Pompili, mevcut krizin enerji piyasalarının geliştirilmesi için bir fırsat olduğunu ve piyasa reformunun tartışılması gerektiğini anlattı.

Doğal gaz ihtiyacının yüzde 90’ını ithal eden Avrupa’da bu ürünün fiyatları geçen yıl yaklaşık 6 kat arttı.

Avrupa, doğal gazının yarısını Rusya’dan ve kalanını büyük ölçüde Norveç ve Cezayir’den temin ediyor.

Artvin’de yanan köyde yangının izleri silinmeye çalışılıyor
Olta balıkçıları koronavirüse rağmen soluğu Tarihi Galata Köprüsü’nde aldı
Erzincan’da göçük: 2 işçi hastaneye kaldırıldı
BİREVİM’den, 4 yılda 14 Stevie Awards ödülü
Avrupa’nın en iyi şehirleri açıklandı: Listede Türkiye de var

Sign Up For Daily Newsletter

Takipte kalın! En son son dakika haberlerinin doğrudan gelen kutunuza gönderilmesini sağlayın.
[mc4wp_form]
Kaydolarak Kullanım Koşullarımızı kabul etmiş ve Gizlilik Politikamızdaki veri uygulamalarını kabul etmiş olursunuz. İstediğiniz zaman abonelikten çıkabilirsiniz.
Share This Article
Facebook Copy Link Print
Share
Previous Article Arsa, tarla ve iş yeri satışları 2021’de rekor kırdı
Next Article Varank: Türkiye, sınai mülkiyet başvuru ve tescillerinde pozitif ayrıştı
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.

Stay Connected

235.3kFollowersLike
56.4kFollowersFollow
136kSubscribersSubscribe
4.4kFollowersFollow
- Advertisement -
Ad imageAd image

Son Haberler

İstanbul Rumeli Üniversitesi Öğrencileri Destek AFAD Gönüllülüğü Eğitimi Aldı
Emlak Gazetesi
5 Aralık 2025
Zeray GYO’nun halka arz başvurusu onaylandı
Emlak Haberleri
5 Aralık 2025
XVI. AYD Alışveriş Ekonomisi Zirvesi
Ekonomi Haberleri
5 Aralık 2025
8. Uluslararası Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi 9 Aralık’ta
Emlak Haberleri
5 Aralık 2025
//

20 milyon kullanıcıyı etkiliyoruz ve gezegendeki bir numaralı iş ve teknoloji haber ağıyız

Sign Up for Our Newsletter

Subscribe to our newsletter to get our newest articles instantly!

[mc4wp_form id=”847″]

Emlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
Bizi takip edin
© 2010 Emlak Televizyonu. All Rights Reserved.
adbanner
Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınızda oturum açın

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?