By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Accept
Emlak TelevizyonuEmlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Sektörden
  • Emlak Rehberi
Arama
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Reading: Uygun tatil paketleri ile turizmde rekor gelecek
Share
Kayıt olmak
Bildiri Daha Fazla Göster
Font ResizerAa
Emlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
Font ResizerAa
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Sektörden
  • Emlak Rehberi
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
© 2012 Emlak Televizyonu All Rights Reserved.
Emlak Televizyonu > Blog > Emlak Turizm > Uygun tatil paketleri ile turizmde rekor gelecek
Emlak Turizm

Uygun tatil paketleri ile turizmde rekor gelecek

Emlak Televizyonu
Son güncelleme: 13 Nisan 2023 10:16
Emlak Televizyonu
Share
3 Min. Okuma
SHARE

Daha fazla dinlenme, eğlenme ve tatile çıkma ihtiyacı insanları tatile yönlendiriyor. Enflasyonun otel fiyatlarının artmasına neden olduğuna ancak enflasyon rakamlarının çok altında uygun fiyatlı tatil paketleri sunduklarına dikkat çeken Jolly Tur Yönetim Kurulu Başkanı Mete Vardar, “Tatil enflasyonu yüzde 70’lerde seyrediyor. Otellerle yaptığımız fiyat anlaşmaları kapsamında biz de fiyatlarımızı bu oranda artırdık. Otellerin maliyetleri göz önüne alındığında ise genel itibariyle yüzde 100’ün üzerinde bir artış söz konusu” dedi. 4 Kasım itibarıyla başladıkları erken rezervasyon kampanyasına devam ettiklerini ve kampanyanın 2 Mayıs’a kadar süreceğini ifade eden Vardar, “Rezervasyonlar Kasım, aralık ve ocak ayı özelinde beklentilerimizin üzerinde gerçekleşti. 6 Şubat’a kadar erken rezervasyonda çok iyi talep alıyorduk. Ancak şubatta deprem nedeniyle odağımız seferberlik olmuştu. Biz de duygusal tarafından baktık ve iş düşünemedik. Bölgeye elimizden gelen desteği vermeye çalıştık. Ancak deprem bölgesinin tekrar kalkınması için de turizm çok öncelikli. Bu sebeple işimize geri döndük. Günlük olarak beklediğimiz satışlara ulaştık. Sezonda da rekorlar kırılacağını düşünüyoruz” diye konuştu.

“Süre kısa ama yoğun talep alıyoruz”

Yurtiçinde bu yıl turist sayısında yüzde 17, ciroda da yüzde 100’ün üzerinde bir artış beklediklerinin altını çizen Mete Vardar, bayram tatilinin ara tatille birleşmesinin bir avantaj olduğunu söyledi. “Süre kısa ama bayramda yoğun talep alıyoruz” diyen Vardar, şöyle devam etti: “Misafirlerimiz için özel imkanlar sunmaya çalışıyoruz. Yurt içinde Bodrum, Marmaris, Fethiye, Alanya, Kemer, Çeşme destinasyon olarak öne çıkıyor. Çünkü iç pazar çok değerli. Yurtdışında ise vizesiz yerler ön planda. Balkan ülkeleri; Mısır öncelikli tercihler arasında yer alıyor.” Deprem bölgesindeki acentelerinin zarar gördüğünü dile getiren Vardar, “Hep birlikte yaramızı sarıyoruz” dedi.

“Rakamlar süper lige çıktığımızı gösteriyor”

Dünyanın en büyük turizm fuarları arasında yer alan Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm Fuarı – EMITT, TÜYAP Kongre ve Fuar Merkezi’nde ziyaretçilere kapılarını açtı. Bu yıl 26’ncısı düzenlenen fuarın açılış töreninde konuşan Kültür Ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türk turizminin salgından çıkış döneminde büyük bir atılım gerçekleştirdiğini söyledi. Ersoy, “2022’yi 46.3 milyar dolar gelir ve 51,4 milyon ziyaretçi ile kapattı. Biz en çok turist ağırlayan 3’üncü ülke olmayı başardık. Paylaştığımız rakamlar Türkiye’nin turizmde süper lige yükseldiğini gösteriyor. 2028 hedefimizi de 90 milyon turist ve 100 milyar dolar gelir olarak duyurduk. İnşallah bu hedefleri birer birer tutturacağız” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da yaptıkları çalışmalarla, İstanbul’un yıllık 17 milyon olan turist ziyaret sayısını 30 milyona çıkarmayı hedeflediklerinin altını çizdi.

Almanya’nın seyahat uyarısını kaldırması deniz turizmi sektöründe beklentiyi artırdı
The Bodrum EDITION’da sosyal mesafeli tatil
5 bin yıllık “kutsal ocak” tarihe ışık tutuyor
Marmaris’te gürültüye 1,3 milyon lira ceza
Antalya’da ilk 9 ayda yabancı turist akını yaşandı

Sign Up For Daily Newsletter

Takipte kalın! En son son dakika haberlerinin doğrudan gelen kutunuza gönderilmesini sağlayın.
[mc4wp_form]
Kaydolarak Kullanım Koşullarımızı kabul etmiş ve Gizlilik Politikamızdaki veri uygulamalarını kabul etmiş olursunuz. İstediğiniz zaman abonelikten çıkabilirsiniz.
Share This Article
Facebook Copy Link Print
Share
Previous Article Türkiye’nin yıllık sağlık turizmi geliri 2.5 milyar dolar
Next Article Afet bölgesinde DASK düzenlemesi
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.

Stay Connected

235.3kFollowersLike
56.4kFollowersFollow
136kSubscribersSubscribe
4.4kFollowersFollow
- Advertisement -
Ad imageAd image

Son Haberler

TRFMC 2025 Türkiye Tesis Yönetim Konferansı “Tesis Yönetiminde Dönüşüm: İnsan, Mekân, Teknoloji” Temasıyla Gerçekleşti
Emlak Haberleri
5 Aralık 2025
Afet Yönetiminde Yeni Nesil Teknolojiler Bir Arada
Sektörden
5 Aralık 2025
Gayrimenkulde Hisol – Lizol Dönemi
Sektörden
5 Aralık 2025
İstanbul Rumeli Üniversitesi Öğrencileri Destek AFAD Gönüllülüğü Eğitimi Aldı
Emlak Gazetesi
5 Aralık 2025
//

20 milyon kullanıcıyı etkiliyoruz ve gezegendeki bir numaralı iş ve teknoloji haber ağıyız

Sign Up for Our Newsletter

Subscribe to our newsletter to get our newest articles instantly!

[mc4wp_form id=”847″]

Emlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
Bizi takip edin
© 2010 Emlak Televizyonu. All Rights Reserved.
adbanner
Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınızda oturum açın

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?