By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Accept
Emlak TelevizyonuEmlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Sektörden
  • Emlak Rehberi
Arama
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Reading: Enkaz bölgesi tehlike saçıyor yıkımlar izlenmemeli
Share
Kayıt olmak
Bildiri Daha Fazla Göster
Font ResizerAa
Emlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
Font ResizerAa
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Sektörden
  • Emlak Rehberi
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
© 2012 Emlak Televizyonu All Rights Reserved.
Emlak Televizyonu > Blog > Emlak Gazetesi > Enkaz bölgesi tehlike saçıyor yıkımlar izlenmemeli
Emlak Gazetesi

Enkaz bölgesi tehlike saçıyor yıkımlar izlenmemeli

Emlak Televizyonu
Son güncelleme: 24 Şubat 2023 11:46
Emlak Televizyonu
Share
2 Min. Okuma
SHARE

Asbestin, özellikle geçmiş yıllarda yapı sektöründe çok fazla kullanılan bir malzeme olduğu bilgisini veren Asbest Söküm Uzmanları Derneği (ASUD) Başkanı Mehmet Şeyhmus Ensari, çimento levhaları, çatı ve yer kaplamalarının yanı sıra ısı ve su yalıtımı gibi birçok noktada da asbest kullanıldığını söyledi. 2010 yılı sonunda asbest kullanımının yasaklandığını hatırlatan Ensari, “Asbest doğada bulunan ve Anadolu’da sık rastlanan bir mineral” ifadelerinde bulundu.

Deprem bölgesinde yıkılan binalarda asbestli parçaların ayıklanmasının artık çok zor olduğunu belirten Ensari, “Belirli büyüklükteki parçalar ayıklanabilir. Asbestten yapılmış levhaları ayırıp, bertaraf merkezlerine gönderebiliriz. Türkiye Solunum Araştırmaları Derneği ile iş birliği halindeyiz. Bölgede görev yapanları koruyacak maskeleri gönüllülerle temin ederek orada dağıtılmasını sağlayacağız.

Toza uygun maskeleri temin etmeye çalışıyoruz. Şu an bu konuya ilişkin altyapı oluşturmak için görüşmelerimiz devam ediyor. Oradaki kamu kurumları da kendi çalışanlarına maske dağıtmalı. Yıkımların vatandaşlarca izlenmesine izin verilmemeli” dedi. Enkaz sulamanın da maske takmak kadar önemli olduğuna dikkat çeken Ensari, sulama yapılarak tozların suyla nemlendirilmesinin asbestin havaya kalkmasını ve yayılmasını önleyebileceğini ekledi.

Molozlar serilerek depolanmalı

Enkazın döküm alanlarında da asbest tozlarının doğaya karışmamasına dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen ASUD Başkanı Ensari şöyle devam etti: “Hafriyat alanları, yer altı suları, tarım alanları ve yüzey sularından uzakta olmalı. Molozlar dağ gibi yığılmamalı, serme metoduyla tabaka tabaka yayılmalı. Üst tabaka, alt tabakayı hapseder.

İmkan varsa bu kalıntılarla geniş çukur bölgeleri dolduralım.” Bölgedeki binalar yıkılmış ya da ağır hasarlı olduğu için buralara girip asbest sökümü yapılmasına imkan olmadığını belirten Ensari, “Ancak devletimiz ‘Asbest söküm uzmanlarından destek istiyoruz’ derse ‘Asbestli malzemeleri ayıklayıp geçici depolama alanlarında depolayalım’ diyorsa biz göreve hazırız” dedi.

Belediyeler dikkat etmeli

Kentsel dönüşüm sürecinde de asbestli binalara dikkat edilmesi gerektiğini bildiren ve belediyelerin bu konuda hassas olması gerektiğini söyleyen Ensari, “Yıkımlarla ilgili geçen yıl bir yönetmelik düzenlemesi yapıldı. Buna göre, belediyeler yıkım ruhsatı vermeden önce asbest raporu alınmalı. Önce tehlikeli atıklar temizlenmeli” ifadelerinde bulundu.

Van, kamu desteğiyle potansiyelini değerlendirip 10 şehri kalkındırabilir
Deprem bölgesindeki barajlarda son durum ne?
Antalya Demre Yat Limanı ihalesi ertelendi
İklim değişikliği 400 bin yıl önce başlamış
Ankara Valiliği’nden kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısı

Sign Up For Daily Newsletter

Takipte kalın! En son son dakika haberlerinin doğrudan gelen kutunuza gönderilmesini sağlayın.
[mc4wp_form]
Kaydolarak Kullanım Koşullarımızı kabul etmiş ve Gizlilik Politikamızdaki veri uygulamalarını kabul etmiş olursunuz. İstediğiniz zaman abonelikten çıkabilirsiniz.
Share This Article
Facebook Copy Link Print
Share
Previous Article Marmara Denizi’nde deprem (Türkiye’de meydana gelen son depremler)
Next Article Malzemeciler bölgenin yeniden inşasına hazır
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.

Stay Connected

235.3kFollowersLike
56.4kFollowersFollow
136kSubscribersSubscribe
4.4kFollowersFollow
- Advertisement -
Ad imageAd image

Son Haberler

İstanbul Rumeli Üniversitesi Öğrencileri Destek AFAD Gönüllülüğü Eğitimi Aldı
Emlak Gazetesi
5 Aralık 2025
Zeray GYO’nun halka arz başvurusu onaylandı
Emlak Haberleri
5 Aralık 2025
XVI. AYD Alışveriş Ekonomisi Zirvesi
Ekonomi Haberleri
5 Aralık 2025
8. Uluslararası Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi 9 Aralık’ta
Emlak Haberleri
5 Aralık 2025
//

20 milyon kullanıcıyı etkiliyoruz ve gezegendeki bir numaralı iş ve teknoloji haber ağıyız

Sign Up for Our Newsletter

Subscribe to our newsletter to get our newest articles instantly!

[mc4wp_form id=”847″]

Emlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
Bizi takip edin
© 2010 Emlak Televizyonu. All Rights Reserved.
adbanner
Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınızda oturum açın

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?