By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Accept
Emlak TelevizyonuEmlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Sektörden
  • Emlak Rehberi
Arama
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Reading: Bakan Kurum ‘Müsaade etmeyeceğiz’ diyerek duyurdu: Komisyon kuracağız
Share
Kayıt olmak
Bildiri Daha Fazla Göster
Font ResizerAa
Emlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
Font ResizerAa
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Sektörden
  • Emlak Rehberi
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
© 2012 Emlak Televizyonu All Rights Reserved.
Emlak Televizyonu > Blog > Ekonomi Haberleri > Bakan Kurum ‘Müsaade etmeyeceğiz’ diyerek duyurdu: Komisyon kuracağız
Ekonomi Haberleri

Bakan Kurum ‘Müsaade etmeyeceğiz’ diyerek duyurdu: Komisyon kuracağız

Emlak Televizyonu
Son güncelleme: 10 Ocak 2023 17:46
Emlak Televizyonu
Share
3 Min. Okuma
SHARE

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Orta gelirliye yönelik yeni konut finansman modeliyle hayata geçirilen “Yeni Evim Kampanyası” hakkında konuşan Kurum, ilk evini alacak vatandaşların ev sahibi olması, yeni konut arzının artırılması ve istihdam ile üretimin artırılmasının öncelikleri olduğunu söyleyerek, bunların hepsini eş zamanlı yürüteceklerini dile getirdi. “Yeni Evim Kampanyası” çerçevesinde ikinci el konutlarda vatandaşlara destek olmak için çalışma yapacaklarını kaydeden Kurum, bu konuda şu anda somutlaştırılmış bir çalışma olmadığını ifade etti.

‘YENİ FİNANSMAN MODELİNE UYGUN BİR KAMPANYA’

Kurum, ellerindeki tüm araçları kullanarak çözümler ürettiklerini ve bu çerçevede kira ile ilgili bir sınırlama getirdiklerini not düşerek, “Alt gelirlilere destek olacağız dedik, alt gelirle ilgili büyük bir kampanya yaptık. Orta gelire destek olacağız dedik, orta gelirle ilgili ilk evini alacak, yeni evini alacak kişilere yeni finansman modeline uygun bir kampanya yaptık” diye konuştu.

‘AYNİ DESTEKLERLE OLAMAYACAK’

Kampanyada önceliklerinin yeni evini alacak kişiler olduğunu aktaran Bakan Kurum, şunları kaydetti:

“Ama bu ikinci elde ilk evdeki gibi olmaması gerekiyor zaten. Niye? Sonuçta ilk ev, yeni ev. Yani biz burada konut yapılmasını sağlıyoruz, diğer taraftan da ilk evini alacak orta gelire destek oluyoruz. Yani bunu zaten kampanyanın başında ikinci evlere yapmamamızın sebebi, üretimi de artırmak istiyoruz. İstihdam da artsın, üretim de artsın. Dolayısıyla ikinci el ile ilgili veya orta gelirin üstündeki evlerle alakalı yapılacak bir çalışma, ayni desteklerle olmayacak.”

‘DESTEK İÇİN ÇALIŞMA YAPACAĞIZ’

Kurum, ikinci el konutlarda ilk evini alacaklara uygulanacak desteklerin verilmeyeceğini ifade ederek, “Ama oradaki bir kampanya veya bir kredi faiz desteği, işte Hazine’nin desteği, yüklenicilerin desteği ile olacak bir iş değil. Çünkü orada yüklenici yok. Öbür tarafta üretimi artıralım istiyoruz, garanti altına alalım istiyoruz. Dolayısıyla onlara kredi almalarının önü açılmış olacak. Şu an alamıyorlar. Sorunları o aslında. Sonuç olarak zaman içerisinde ikinci elde de destek olmak için çalışmalar yapacağız” açıklamasında bulundu.

KOMİSYON KURULACAK

Bakan Kurum, kampanya sonrası oluşacak fiyat artışlarına müsaade etmeyeceklerini belirterek, bu konuda sürecin şeffaflığı ve denetlenebilir olması için bir komisyon kurulacağını hatırlattı. Komisyonun teknik ve finansal denetim yapacağını ve firmaların belirlediği fiyatları takip edeceğini vurgulayan Kurum, burada temel kriterin ekspertiz raporları olacağını söyleyerek, “Yani bu ay sattığı konutun veya bir hafta önce sattığı konutun fiyatı neyse, o fiyat doğrultusunda kampanyaya dahil olacak” dedi.

BAE’den Türkiye’ye 38 milyar liralık davet: Gelin görüşelim
Aydem Enerji, halka arzdan 1,3 milyar TL gelir elde etti
Resmi Gazete’de bugün (29.08.2022)
Konut satışları nisanda koronavirüs nedeniyle çakıldı
Aranan yabancıya artık ulaşılıyor

Sign Up For Daily Newsletter

Takipte kalın! En son son dakika haberlerinin doğrudan gelen kutunuza gönderilmesini sağlayın.
[mc4wp_form]
Kaydolarak Kullanım Koşullarımızı kabul etmiş ve Gizlilik Politikamızdaki veri uygulamalarını kabul etmiş olursunuz. İstediğiniz zaman abonelikten çıkabilirsiniz.
Share This Article
Facebook Copy Link Print
Share
Previous Article Son iki yılda İstanbul’un verdiği göç, aldığı göçten fazla
Next Article Bakan Kurum: TOKİ vade artışlarında yüzde 50 indirim yaptık
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.

Stay Connected

235.3kFollowersLike
56.4kFollowersFollow
136kSubscribersSubscribe
4.4kFollowersFollow
- Advertisement -
Ad imageAd image

Son Haberler

TRFMC 2025 Türkiye Tesis Yönetim Konferansı “Tesis Yönetiminde Dönüşüm: İnsan, Mekân, Teknoloji” Temasıyla Gerçekleşti
Emlak Haberleri
5 Aralık 2025
Afet Yönetiminde Yeni Nesil Teknolojiler Bir Arada
Sektörden
5 Aralık 2025
Gayrimenkulde Hisol – Lizol Dönemi
Sektörden
5 Aralık 2025
İstanbul Rumeli Üniversitesi Öğrencileri Destek AFAD Gönüllülüğü Eğitimi Aldı
Emlak Gazetesi
5 Aralık 2025
//

20 milyon kullanıcıyı etkiliyoruz ve gezegendeki bir numaralı iş ve teknoloji haber ağıyız

Sign Up for Our Newsletter

Subscribe to our newsletter to get our newest articles instantly!

[mc4wp_form id=”847″]

Emlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
Bizi takip edin
© 2010 Emlak Televizyonu. All Rights Reserved.
adbanner
Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınızda oturum açın

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?