By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Accept
Emlak TelevizyonuEmlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Sektörden
  • Emlak Rehberi
Arama
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Reading: “İGA’ya yeni ortak alınmayacak”
Share
Kayıt olmak
Bildiri Daha Fazla Göster
Font ResizerAa
Emlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
Font ResizerAa
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Sektörden
  • Emlak Rehberi
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
© 2012 Emlak Televizyonu All Rights Reserved.
Emlak Televizyonu > Blog > Ulaşım Haberleri > “İGA’ya yeni ortak alınmayacak”
Ulaşım Haberleri

“İGA’ya yeni ortak alınmayacak”

Emlak Televizyonu
Son güncelleme: 18 Kasım 2022 10:16
Emlak Televizyonu
Share
2 Min. Okuma
SHARE

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, İstanbul üçüncü havalimanının finansmanı için bankalardan alınan 4.5 milyar euroluk kredinin anapara ödemelerinin havalimanı açıldıktan sonra başlayacağını belirterek, faizlerin ödendiğini ve bir sıkıntının olmadığını söyledi. Özdemir, üçüncü havalimanının inşaat ve işletmesini yürüten İGA’ya şu aşamada yeni bir ortak alınmayacağını da ifade etti.

Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği’nin basın toplantısında Reuters’ın sorularını yanıtlayan Özdemir, “Havalimanı açıldıktan sonra geri ödemeler başlayacak. Herhangi bir sorun yok, aynı şekilde devam ediyor. Faizler ödeniyor. Kredinin faizleri ödeniyor, havalimanı açıldıktan sonra anapara ödemeleri de başlayacak. Ödemesiz bir süre vardı, onun içindeyiz” dedi.

Geçen yıl 1 milyar euroluk ek finansman sağlandığını hatırlatan Özdemir, “Havalimanı bitti, zaten yeni bir finansmana ihtiyacı yok havalimanımızın. Her şeyimiz hazır. Yarın öbür gün açılacaktı planlama oydu, ama Nisan başında açılması hem mevsim şartları hem de yolcunun rahat etmesi yönünde daha iyi” diye konuştu.

Havalimanının son olarak Nisan ayının başında açılmasını planladıklarını ifade eden Özdemir, şu anda da günde 17-18 seferin yapıldığını kaydetti.

“THY’nin ortak olma durumu yok”

İGA’da son dönemde değişen hissedarlık yapısı ile ilgili de Özdemir şunları söyledi: “Yeni bir ortak alınmayacak şu aşamada. Başka bir ortağın çıkma durumu da yok. THY’nin ortak olma durumu da yok. THY zaten ne ‘Sabiha Gökçen için ne yeni havalimanı için herhangi bir şey düşünmüyorum’ şeklinde açıklama yaptı, bunlar doğru değil. THY’nin ne Sabiha’yı ne de yeni havalimanını alması rekabet şartlarına uygun değil” dedi.

Hafta başında Kolin İnşaat’ın İstanbul Havalimanı’nın inşası ve işletmesini üstlenen İGA’daki hisselerinin Cengiz İnşaat ile Kalyon Havacılık ve İnşaat tarafından devralınması için Rekabet Kurulu’na başvuru yapılmıştı. İGA’nın ortakları Cengiz İnşaat, Mapa İnşaat, Limak İnşaat, Kolin İnşaat ve Kalyon Havacılık İnşaat yüzde 20’şer pay sahibiydi.

4 yaş ve altındaki çocukların annelerine ücretsiz ulaşım
Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren hattının ilk seferi gerçekleşti
3. havalimanı bölgesi hareketleniyor!
Bakan Karaismailoğlu açıkladı: Açılış için gün sayıyoruz
Salgında En Güvenli Uçak Koltuğu, Cam Kenarı

Sign Up For Daily Newsletter

Takipte kalın! En son son dakika haberlerinin doğrudan gelen kutunuza gönderilmesini sağlayın.
[mc4wp_form]
Kaydolarak Kullanım Koşullarımızı kabul etmiş ve Gizlilik Politikamızdaki veri uygulamalarını kabul etmiş olursunuz. İstediğiniz zaman abonelikten çıkabilirsiniz.
Share This Article
Facebook Copy Link Print
Share
Previous Article Hekim Yapı, bayi buluşmasını yaptı
Next Article THY, Pakistan seferlerini iptal etti
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.

Stay Connected

235.3kFollowersLike
56.4kFollowersFollow
136kSubscribersSubscribe
4.4kFollowersFollow
- Advertisement -
Ad imageAd image

Son Haberler

TRFMC 2025 Türkiye Tesis Yönetim Konferansı “Tesis Yönetiminde Dönüşüm: İnsan, Mekân, Teknoloji” Temasıyla Gerçekleşti
Emlak Haberleri
5 Aralık 2025
Afet Yönetiminde Yeni Nesil Teknolojiler Bir Arada
Sektörden
5 Aralık 2025
Gayrimenkulde Hisol – Lizol Dönemi
Sektörden
5 Aralık 2025
İstanbul Rumeli Üniversitesi Öğrencileri Destek AFAD Gönüllülüğü Eğitimi Aldı
Emlak Gazetesi
5 Aralık 2025
//

20 milyon kullanıcıyı etkiliyoruz ve gezegendeki bir numaralı iş ve teknoloji haber ağıyız

Sign Up for Our Newsletter

Subscribe to our newsletter to get our newest articles instantly!

[mc4wp_form id=”847″]

Emlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
Bizi takip edin
© 2010 Emlak Televizyonu. All Rights Reserved.
adbanner
Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınızda oturum açın

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?