By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Accept
Emlak TelevizyonuEmlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Sektörden
  • Emlak Rehberi
Arama
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Reading: Siyah vatandaşa ev vermeyen emlakçıya ceza
Share
Kayıt olmak
Bildiri Daha Fazla Göster
Font ResizerAa
Emlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
Font ResizerAa
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Sektörden
  • Emlak Rehberi
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
© 2012 Emlak Televizyonu All Rights Reserved.
Emlak Televizyonu > Blog > Sektörden > Siyah vatandaşa ev vermeyen emlakçıya ceza
Sektörden

Siyah vatandaşa ev vermeyen emlakçıya ceza

Emlak Televizyonu
Son güncelleme: 22 Temmuz 2022 16:10
Emlak Televizyonu
Share
2 Min. Okuma
Satılık Ev
Satılık Ev
SHARE

Kamerun vatandaşı C.E., Türk vatandaşı eşi N.E. ve iki çocuğuyla birlikte beğendiği evi kiralamak için gittiği emlak müşavirliğinde ırkçı saldırıya maruz kaldı.

C.E., iddiaya göre; eşi ve kızlarıyla ev kiralamak için randevu alıp B.Ş.’e ait emlak müşavirliğine gitti. İçeriye önce giren N.E.’e ”Elimizde uygun daire var gösterebiliriz” cevabıyla verildi.

Yaklaşık 5 dakika sonra içeriye Kamerun asıllı C.E. de girdi. Bu kez aynı emlak müşaviri, “‘Üzgünüz ama siyahileri sitemize kabul etmiyoruz” şeklinde karşılık verdi.

Hayatının şokunu yaşayan C.E., eşine dönerek konuşmaları doğru anlayıp anlamadığını sordu. Bunun üzerine N.E., “Aslında evi bana kiraya verebileceklerini fakat sen siyahi olduğun için bize ev veremeyeceklerini söylüyorlar. Siyahiler sitemize kapıdan dahi giremez, yönetimin böyle bir talimatı var üzgünüz” dendiğini hatırlattı.

Bunun üzerine TİHEK’e müracaat eden C.E., renk temelinde ayrımcılık yasağının ihlal edildiğini iddia etti.

Kurumun savunmalarına başvurduğu emlak müşavirliği çalışanları ve sahibi, iddiaları reddetti. Başvuruyu görüşme kararı alan TİHEK, emsal nitelikte bir karara imza attı.

Emlakçının 5 bin Tl ceza verildiğinin belirtildiği kararda şu ifadelere yer verildi: “Çoğulcu ve farklı kültürleri bünyesinde barındıran demokratik hukuk devletinde, bir kişinin ırkı, rengi veya etnik kökeni nedeniyle ayrımcılığa maruz kalmaması insan hakları açısından son derece mühimdir. Zira tarih boyunca kişilerin, ırkı, rengi ve etnik kökeni nedeniyle en temel insan hakları ihlal edilmiştir.

Günümüzde insan hakları hukuku çerçevesinde ırk, renk, etnik köken temelinde ayrımcılık yasağına hemen hemen tüm uluslararası ve ulusal mevzuatta yer verildiği ve tehlikeli sonuçları dikkate alınarak ırk ayrımcılığına özel bir önem verildiği görülmektedir.

Yukarıda anlatılan tüm hususlar birlikte ele alındığında Kurumumuza yapılan başvuruda, başvuranın ten renginden dolayı kamuya açık sunulan bir hizmetten yararlanamadığı ve 6701 sayılı Kanun çerçevesindeki hizmetten objektif gerekçe olmaksızın mahrum bırakıldığı anlaşıldığından, muhatap emlak ofisinin başvuranın ‘rengi’ nedeniyle hukuken tanınmış hak ve hürriyetlerden karşılaştırılabilir durumdakilere kıyasla eşit bir şekilde yararlanmasını engelleyerek ayrımcılık yasağına aykırı bir muamelede bulunduğu kanaatine ulaşılmıştır.

Başvuruda ayrımcılık yasağı ihlali yapıldığına, emlak ofisi sahibine 5 bin TL idari para cezası kesilmesine oy birliği ile hükmedilmiştir.”

28 Ekim yarım gün mü? 29 Ekim tatil mi?
Malatya’da bir mahalle karantinaya alındı
Antalya ve Muğla için yüksek sıcaklık uyarısı
Afet bölgesi havadan görüntüledi
İstanbullular güne maske ile uyandı!

Sign Up For Daily Newsletter

Takipte kalın! En son son dakika haberlerinin doğrudan gelen kutunuza gönderilmesini sağlayın.
[mc4wp_form]
Kaydolarak Kullanım Koşullarımızı kabul etmiş ve Gizlilik Politikamızdaki veri uygulamalarını kabul etmiş olursunuz. İstediğiniz zaman abonelikten çıkabilirsiniz.
Share This Article
Facebook Copy Link Print
Share
Previous Article DSÖ’den ‘sıcak hava dalgası’na ilişkin uyarı
Next Article İznik Gölü turkuaz renge büründü
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.

Stay Connected

235.3kFollowersLike
56.4kFollowersFollow
136kSubscribersSubscribe
4.4kFollowersFollow
- Advertisement -
Ad imageAd image

Son Haberler

TRFMC 2025 Türkiye Tesis Yönetim Konferansı “Tesis Yönetiminde Dönüşüm: İnsan, Mekân, Teknoloji” Temasıyla Gerçekleşti
Emlak Haberleri
5 Aralık 2025
Afet Yönetiminde Yeni Nesil Teknolojiler Bir Arada
Sektörden
5 Aralık 2025
Gayrimenkulde Hisol – Lizol Dönemi
Sektörden
5 Aralık 2025
İstanbul Rumeli Üniversitesi Öğrencileri Destek AFAD Gönüllülüğü Eğitimi Aldı
Emlak Gazetesi
5 Aralık 2025
//

20 milyon kullanıcıyı etkiliyoruz ve gezegendeki bir numaralı iş ve teknoloji haber ağıyız

Sign Up for Our Newsletter

Subscribe to our newsletter to get our newest articles instantly!

[mc4wp_form id=”847″]

Emlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
Bizi takip edin
© 2010 Emlak Televizyonu. All Rights Reserved.
adbanner
Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınızda oturum açın

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?