By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Accept
Emlak TelevizyonuEmlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Sektörden
  • Emlak Rehberi
Arama
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Reading: Demir fiyatlarında Çin düşüşü
Share
Kayıt olmak
Bildiri Daha Fazla Göster
Font ResizerAa
Emlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
Font ResizerAa
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Sektörden
  • Emlak Rehberi
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
© 2012 Emlak Televizyonu All Rights Reserved.
Emlak Televizyonu > Blog > Sektörden > Demir fiyatlarında Çin düşüşü
Sektörden

Demir fiyatlarında Çin düşüşü

Emlak Televizyonu
Son güncelleme: 20 Haziran 2022 11:42
Emlak Televizyonu
Share
2 Min. Okuma
SHARE

Demir, çelik üreticilerinin Çin’de talep görünümüne dair artan karamsarlık nedeniyle yüksek fırınların boş kalması nedeniyle bu yılki kârlarını geri vererek haftanın ilk işlem gününde vadeli piyasalarda yüzde 11’e varan düşüş kaydetti.

Çelik üretiminde kullanılan metal düşüşünü sekizinci güne taşıyarak neredeyse yüzde 20 değer kaybetmiş oldu. Yine çelik üretiminde kullanılan metalürjik kömür fiyatları da Şubat ayından beri yüzde 9 değer kaybetmiş durumda.

Demir tüketiminin Çin’de düşüş gösteren gayrimenkul piyasası ve ülkenin koronavirüs önlemleri dolayısıyla ciddi darbe yediği belirtiliyor.

Geçtiğimiz ay pandeminin hafiflediğine dair işaretlerle ekonomik aktivitenin toparlanacağına dair iyimser bir hava oluşsa da bu durum geniş çaplı test uygulamaları ve yeni kapanmaların yaşanabileceğine dair sabit bir tehlike nedeniyle değişmiş durumda.

Tangshan’daki yüksek fırın üretim oranları geçtiğimiz hafta Mayıs ortasından beri en düşük seviyesine gerilerken Mysteel geçtiği bir notta daha fazla çelik üretim tesisinin düşük marjlar nedeniyle üretime ara vererek bakım kararı aldığını söyledi.

Çin’de çelik kârların gösteren bir endeks bu ay içinde şimdiye kadar yüzde 90 civarında geriledi.

“Düşük spot ticareti nedeniyle daha fazla sayıda çelik üreticisinin para kaybetmesi ve planlanan bakımları öne almasıyla çelik üretim oranları ciddi düşüş gösterdi” diyen China Industrial Futures Demir Analisti Wei Ying, “Ancak düşüşün hızını göz önünde bulundurursak demirin değerinin altında kalacak şekilde satıldığını ve ikinci yarıda bir toparlanma yaşanması olası” değerlendirmesinde bulundu.

Wei, inşaat ilişkili çelik ürünlerinde günlük spot ticaretin 11 ila 13 milyon ton arasında olduğunu fakat bu rakamın genellikle 17-19 milyon ton civarında olduğuna dikkat çekti.

Mysteel geçtiği başka bir notta, birkaç spot ticaretin gerçekleşmesiyle birlikte aşağı yönlü talebin zayıf kalmaya devam ettiğini ve Çin inşaat sektörünün kasvetli görünümünün pazar güvenini test etmeye devam ettiğini söyledi.

Son birkaç ayda Pekin’den alınan bir dizi destekleyici politika önlemi, virüs ve Sıfır-Kovid politikasından kaynaklanan risklerle piyasada kalıcı fiyat artışlarıyla sonuçlanmadığı kaydedildi.

Miami’de çöken 13 katlı binada ölenlerin sayısı artıyor
Dünyanın en yüksek gökdelenleri
Menderes’te orman yangını
Şişecam ile Doğuş İnşaat arasında yeni sözleşme
Barajlarda su tükeniyor! İşte su israfını önlemenin 8 yolu

Sign Up For Daily Newsletter

Takipte kalın! En son son dakika haberlerinin doğrudan gelen kutunuza gönderilmesini sağlayın.
[mc4wp_form]
Kaydolarak Kullanım Koşullarımızı kabul etmiş ve Gizlilik Politikamızdaki veri uygulamalarını kabul etmiş olursunuz. İstediğiniz zaman abonelikten çıkabilirsiniz.
Share This Article
Facebook Copy Link Print
Share
Previous Article eBay Türkiye’den çekiliyor
Next Article Kira Artış Oranı Nedir?
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.

Stay Connected

235.3kFollowersLike
56.4kFollowersFollow
136kSubscribersSubscribe
4.4kFollowersFollow
- Advertisement -
Ad imageAd image

Son Haberler

Zemheri ne zaman giriyor, ayın kaçında başlar? Zemheri ne demek?
Emlak Gazetesi
12 Aralık 2025
12 Aralık 2025 son depremler listesi: Az önce deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde deprem oldu?
Sektörden
12 Aralık 2025
Erdal Albayrak “2026, sektörümüz için rekorların kırıldığı bir yıl olabilir.”
Emlak Haberleri
12 Aralık 2025
RAMS Park House Maslak Lansmanında Rekor Satış
Emlak Haberleri
11 Aralık 2025
//

20 milyon kullanıcıyı etkiliyoruz ve gezegendeki bir numaralı iş ve teknoloji haber ağıyız

Sign Up for Our Newsletter

Subscribe to our newsletter to get our newest articles instantly!

[mc4wp_form id=”847″]

Emlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
Bizi takip edin
© 2010 Emlak Televizyonu. All Rights Reserved.
adbanner
Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınızda oturum açın

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?