By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Accept
Emlak TelevizyonuEmlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Sektörden
  • Emlak Rehberi
Arama
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Reading: İNDER: Sektör için ilk kıvılcım
Share
Kayıt olmak
Bildiri Daha Fazla Göster
Font ResizerAa
Emlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
Font ResizerAa
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Sektörden
  • Emlak Rehberi
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
© 2012 Emlak Televizyonu All Rights Reserved.
Emlak Televizyonu > Blog > Sektörden > İNDER: Sektör için ilk kıvılcım
Sektörden

İNDER: Sektör için ilk kıvılcım

Emlak Televizyonu
Son güncelleme: 10 Mayıs 2022 17:37
Emlak Televizyonu
Share
2 Min. Okuma
SHARE

Sektörümüzün sorunlarının çözümü için Sayın Reisicumhurumuzun açıkladığı paketin kapsamı, konut almak isteyenlere fırsat sunarken, konut arzının artmasında da ilk kıvılcım olacağını düşünüyoruz. Açıklanan alternatifli destek paketleri ile konut ihtiyacı olanların faiz yükünü azaltarak, maliyetlerden dolayı değer artışı yaşayan konut fiyatlarına erişimini kolaylaştıracaktır. Aynı zamanda başta döviz ve altın olmak üzere makroekonomi üzerinde baskı yaratan stabilyatırımların reel ekonomiye kazandırılmasını da önemli bir hamle olarak görüyoruz. Özellikle birinci el konutlara sağlanan desteği, konut üreticilerinin taleplerinin de dikkate alındığı yönünde somut bir hamle olarak değerlendiriyoruz.

Diğer taraftan sektör; birçok oyuncusunun şartlardan dolayı çekildiği bu dönemde alınan bu radikal kararlar ile tekrar canlanacaktır diye umuyoruz. Küçük ve orta ölçekli konut üreticilerinin, hammadde fiyatları sabit olduğu sürece, ihtiyaç duyulan konut arzına katkı sağlayabilmek için metrekare birim fiyatlarını sabitlemeye her zaman hazır olduğunun altını çizmek isteriz.

Nitekim bürokratik kanalların devreye girmesi, finansman desteği ile ateşlenen kıvılcımın meşaleye dönüştüreceğinden eminiz. Diğer bir ifadeyle; açıklanan bu kararlardan, sektöre uzun yıllarını vermiş ancak son yıllardaki şartlardan dolayı mali yapısı bozulmuş firmaların da faydalanabilmesi adına gereken düzenlemelerin yapılacağını ümit ediyoruz. Sektörümüzde hizmet veren özel firmaların da TOKİ, Emlak Konut GYO, İller Bankası gibi kuruluşların faydalandıkları garantörlük limitleri, harç, vergi vs. gibi avantajlardan yararlanmasının riskli bina stokumuzun eritilmesinde büyük yarar sağlayacağının değerlendirilmesini de beklemekteyiz.  

Derneğimiz İNDER’in dört sene evvel önerdiği lokasyon, nitelik, nicelik ve ucuz arsa girdisi ile oluşturulacak nüfusu 150-250 bin arası olan; çalışma, eğitim, sağlık, sosyal vs. imkanları kendine yetebilecek –devlet kontrolünde konutların değerleri rant uğruna artmayacak ancak kamuya yük getirmeden yaratılacak– ‘’Yaşanası Pilot Şehirler’’ projesini bu vesile ile bir kere daha anımsatmak istiyoruz.

Nazmi Durbakayım

İNDER Yönetim Kurulu Başkanı

Kent, bayramda 7 bin kişilik ek istihdam yaptı
Afet Psikolojisinin Etkilerine Karşı Ne Yapmalı
Avrupa’da doğalgaz bir günde yüzde 40 yükseldi
Yağışlarda son 60 yılın en düşük seviyesi
Bakanlık genelgesi sonrası duyuruldu! 31 Ekim’e kadar yapılamayacak

Sign Up For Daily Newsletter

Takipte kalın! En son son dakika haberlerinin doğrudan gelen kutunuza gönderilmesini sağlayın.
[mc4wp_form]
Kaydolarak Kullanım Koşullarımızı kabul etmiş ve Gizlilik Politikamızdaki veri uygulamalarını kabul etmiş olursunuz. İstediğiniz zaman abonelikten çıkabilirsiniz.
Share This Article
Facebook Copy Link Print
Share
Previous Article Konut destek paketlerinin detayları belli oldu
Next Article Konut finansmanında 3 yeni paket sektörü hareketlendirecek
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.

Stay Connected

235.3kFollowersLike
56.4kFollowersFollow
136kSubscribersSubscribe
4.4kFollowersFollow
- Advertisement -
Ad imageAd image

Son Haberler

Zemheri ne zaman giriyor, ayın kaçında başlar? Zemheri ne demek?
Emlak Gazetesi
12 Aralık 2025
12 Aralık 2025 son depremler listesi: Az önce deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde deprem oldu?
Sektörden
12 Aralık 2025
Erdal Albayrak “2026, sektörümüz için rekorların kırıldığı bir yıl olabilir.”
Emlak Haberleri
12 Aralık 2025
RAMS Park House Maslak Lansmanında Rekor Satış
Emlak Haberleri
11 Aralık 2025
//

20 milyon kullanıcıyı etkiliyoruz ve gezegendeki bir numaralı iş ve teknoloji haber ağıyız

Sign Up for Our Newsletter

Subscribe to our newsletter to get our newest articles instantly!

[mc4wp_form id=”847″]

Emlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
Bizi takip edin
© 2010 Emlak Televizyonu. All Rights Reserved.
adbanner
Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınızda oturum açın

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?