By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Accept
Emlak TelevizyonuEmlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Sektörden
  • Emlak Rehberi
Arama
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Reading: Türkiye’nin Montrö kararına Reuters ve Financial Times’tan çarpıcı yorum
Share
Kayıt olmak
Bildiri Daha Fazla Göster
Font ResizerAa
Emlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
Font ResizerAa
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Sektörden
  • Emlak Rehberi
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
© 2012 Emlak Televizyonu All Rights Reserved.
Emlak Televizyonu > Blog > Sektörden > Türkiye’nin Montrö kararına Reuters ve Financial Times’tan çarpıcı yorum
Sektörden

Türkiye’nin Montrö kararına Reuters ve Financial Times’tan çarpıcı yorum

Emlak Televizyonu
Son güncelleme: 28 Şubat 2022 09:15
Emlak Televizyonu
Share
3 Min. Okuma
SHARE

Ankara’nın dün gece Montrö Anlaşması uyarınca Rus ve Ukrayna gemilerinin geçişlerinin engelleneceğinin sinyalini vermesinin yankıları uluslararası medyada yayılıyor.

İngiliz haber ajansı Reuters, Rusya-Ukrayna savaşı devam ederken Türkiye’nin Montrö Anlaşması uyarınca Rusya gemilerini Boğazlardan geçirmeme kararı ile ilgili dikkat çekici bir yorum yaptı.

Dün gece Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Artık bu bir savaşa dönüştü. Bu bir askeri harekat değil, resmen savaş hali var. Bu durumda da tabii biz tarafların birisi hangisi olursa Rusya da olabilir Ukrayna da burada biz bu durumda Montrö anlaşmasını bu şekilde uyguluyoruz” açıklamasını yaptı.

Ankara’nın Rusya’nın hamlelerine askeri operasyon değil de savaş demesiyle birlikte Montrö Anlaşması’nın uygulamaya konulacağının açıklanması ile ilgili Reuters haber ajansı çarpıcı bir yorumda bulundu. Son bir ayda en az 6 Rus savaş gemisi ve denizaltının Boğazlardan geçtiğini hatırlatan Reuters, “Batı’ya taahhütleri ve Moskova ile yakın bağları sebebiyle bir denge oluşturmaya çalışan Ankara son günlerde Rusya’nın saldırılarının kabul edilemez olduğunu söylüyordu fakat Pazar gününe kadar Ukrayna’daki durumu bir savaş olarak tanımlamıyordu” ifadesine yer verdi.

ÇAVUŞOĞLU’NUN UYARISINA DİKKAT ÇEKTİLER

Türkiye’nin söyleminin değişmesiyle birlikte 1936’da imzalanan Montrö Anlaşması’nın uygulanabileceğine dikkat çeken Reuters, savaş zamanında ya da tehlikeye uğradığını hissettiği durumda Boğazlardan gemilerin geçişlerine sınır koyabileceğini de hatırlattı.

Fakat haber ajansı, Çavuşoğlu’nun bazı sözlerine de dikkat çekti. Reuters, Çavuşoğlu’nun, “Eğer bu savaş gemisi, savaşın tarafı olan ülkedeki üsse gidecekse o zaman bu geçiş engellenemiyor. Burada o geminin üsse kayıtlı olup olmadığı belli. Suistimalin de olmaması lazım. Üsse gideceğim deyip de Boğaz’dan geçtikten sonra savaşa dahil olmaması lazım” sözlerini hatırlattı.

Reuters haber ajansı, “Türkiye’nin Rusya ve Ukrayna ile iyi ilişkileri var. NATO üyeleri Moskova’ya yaptırım uygularken, Ankara tarafından çok ileri giden bir adım, Türkiye’nin Rusya’dan enerji almasına, ticaretine ve turizmine, iç ekonomide kriz yaşanırken zarar verebilir” yorumunu yaptı.

FINANCIAL TIMES: TAMAMEN SEMBOLİK

Öte yandan İngiltere’nin saygın gazetelerinden Financial Times da bu sıcak gelişme ile ilgili dikkat çekici bir yorumda bulundu. Gazete, “Boğazların hemen kapatılmasının Rusya’ya etkisi sınırlı olacak zira Rusya, Karadeniz’de büyük bir donanma oluşturdu. Ayrıca Rus savaş gemilerinin kayıtlı olduğu üsse gitmesi de Rus savaş gemilerinin dönmesi anlamına gelebilir” yorumunu yaptı.

Financial Times, Türkiye’nin adımı ile ilgili olarak da, “Uzmanlar Türkiye’nin söyleminin değişmesinin çok sembolik olduğunu dile getirdi. Kiev ve Moskova ile yakın bağı olan Türkiye daha önce de Moskova’yı kızdırmamak için çok dikkatli davranmıştı” ifadesine yer verdi.

Bilgisayar Korsanları, Uyduları Silaha Dönüştürebilir
Marmara için uyarı: Bu alg çoğalması; hayra alamet değil
Kentsel Dönüşümde İzlenmesi Gereken Adımlar
Adalılar hastanelerini geri istiyor
Atlı jandarmaya emanet!

Sign Up For Daily Newsletter

Takipte kalın! En son son dakika haberlerinin doğrudan gelen kutunuza gönderilmesini sağlayın.
[mc4wp_form]
Kaydolarak Kullanım Koşullarımızı kabul etmiş ve Gizlilik Politikamızdaki veri uygulamalarını kabul etmiş olursunuz. İstediğiniz zaman abonelikten çıkabilirsiniz.
Share This Article
Facebook Copy Link Print
Share
Previous Article Resmi Gazete’de bugün (28 Şubat 2022)
Next Article Bandırma’da verimli mutlak tarım arazileri OSB olacak
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.

Stay Connected

235.3kFollowersLike
56.4kFollowersFollow
136kSubscribersSubscribe
4.4kFollowersFollow
- Advertisement -
Ad imageAd image

Son Haberler

TRFMC 2025 Türkiye Tesis Yönetim Konferansı “Tesis Yönetiminde Dönüşüm: İnsan, Mekân, Teknoloji” Temasıyla Gerçekleşti
Emlak Haberleri
5 Aralık 2025
Afet Yönetiminde Yeni Nesil Teknolojiler Bir Arada
Sektörden
5 Aralık 2025
Gayrimenkulde Hisol – Lizol Dönemi
Sektörden
5 Aralık 2025
İstanbul Rumeli Üniversitesi Öğrencileri Destek AFAD Gönüllülüğü Eğitimi Aldı
Emlak Gazetesi
5 Aralık 2025
//

20 milyon kullanıcıyı etkiliyoruz ve gezegendeki bir numaralı iş ve teknoloji haber ağıyız

Sign Up for Our Newsletter

Subscribe to our newsletter to get our newest articles instantly!

[mc4wp_form id=”847″]

Emlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
Bizi takip edin
© 2010 Emlak Televizyonu. All Rights Reserved.
adbanner
Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınızda oturum açın

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?