By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Accept
Emlak TelevizyonuEmlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Sektörden
  • Emlak Rehberi
Arama
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Reading: Bakan Karaismailoğlu Kağıthane’ye müjdeyi verdi!
Share
Kayıt olmak
Bildiri Daha Fazla Göster
Font ResizerAa
Emlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
Font ResizerAa
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Sektörden
  • Emlak Rehberi
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
© 2012 Emlak Televizyonu All Rights Reserved.
Emlak Televizyonu > Blog > Ulaşım Haberleri > Bakan Karaismailoğlu Kağıthane’ye müjdeyi verdi!
Ulaşım Haberleri

Bakan Karaismailoğlu Kağıthane’ye müjdeyi verdi!

Emlak Televizyonu
Son güncelleme: 9 Eylül 2021 12:36
Emlak Televizyonu
Share
3 Min. Okuma
SHARE

Gayrettepe-Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metro Hattı Projesi kapsamında Kağıthane metro istasyonunda incelemelerde bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yapılan çalışmalarda gelinen son noktaya ilişkin açıklamalarda bulundu:

“Hava yolu trafiğinde küresel bir hub olma iddiamızı destekleyen İstanbul Havalimanı’mızla birlikte Göktürk, Kemerburgaz, Kağıthane, Beşiktaş’a ulaşan 37,5 kilometre uzunluğundaki bu metro hattımız 9 istasyondan oluşuyor. Projemizde bugüne kadar 76 bin 509 metre tünel açarak tünel çalışmalarımızı tamamladık. 1 milyon 518 bin 322 metreküp beton dökerek beton işlerinin yüzde 97,5’ini bitirdik. 74 bin 20 kilometre ray montajı yaparak bu işleri de yüzde 96,6 oranına ulaştırdık. İstasyonlarımızda 154 bin 448 metrekare kapalı alan oluşturduk. Aynı anda 10 adet TBM ile Türkiye’nin en fazla tünel açma makinesi kullanılan projesini yürüttük.

İlk ray kaynağını Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle Ocak 2020’de yaptığımız metro hattımızda, son TBM’nin çalışmalarını 10 Mayıs 2020’de tamamlayıp Gayrettepe istasyonuna ulaştık. 8 Eylül 2020’de ilk trenlerimizi raylara indirdik. Kasım 2021’de de bu noktada, ilk sinyalizasyon test sürüşlerini başlatacağız.”

Türkiye’nin en hızlı metrosu Kağıthane’de

“Metro hattımız, ince işleri devam eden Kağıthane istasyonumuzda yüzeyden Kabataş-Mahmutbey metro hattına entegre olacak. Gayrettepe istasyonunuzda da Yenikapı-Taksim-Hacıosman metrosuna entegre olacak. Ayrıca, yapımı Bakanlığımız tarafından devam eden Arnavutköy-Başakşehir-Halkalı metrosu ile Küçükçekmece Marmaray’a kadar devam edip metro hattımız 70 kilometreye ulaşacak.

Hattımızda işletilecek trenler, önce otomatik, ardından da sürücüsüz çalışacak ve saatte 120 kilometre gibi rekor bir kent içi raylı sistem hızına ulaşacak. Yani ülkemizin en hızlı metrosu olacak. Tek yön yolcu kapasitesi saatte 38 bin 400 olarak planlanan hat üzerinden günde 600 binin üzerinde yolcu taşınacak. Projenin toplam ilerleme oranının yüzde 91,86 olduğunu memnuniyetle ifade etmek istiyorum.”

Kağıthane- İstanbul Havalimanı arası 25 dakika

Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, Bakan Karaismailoğlu’na metro ziyareti sırasında eşlik etti. Başkan Öztekin metro projesinin Kağıthane’ye birçok alanda kazanımlar sağlayacağını belirterek; ”Vatandaşlarımız Kağıthane’den metroya bindiğinde 25 dakika içinde İstanbul Havalimanı’na ulaşabilecek. Bu da ilçemizi başta ulaşım olmak üzere turizm, ticaret ve istihdam konularında çok ileriye taşıyacak.Kamunun yanında Kağıthane’miz özel sektörden de birçok yatırım aldı. Son 2 yılda otel, hastane, üniversite, havayolu şirketi gibi özel sektör yatırımlarının yeni adresi Kağıthane oldu. Bu noktada Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, bakanlarımıza, milletvekillerimize, Kağıthane’ye verdikleri destekten ötürü saygı ve şükranlarımı sunarım. Metro projesinin hayata geçmesinde emeği olan mühendisinden işçisine tüm çalışanlarımıza da kolaylıklar diliyorum.” diye konuştu.

Bakan Karaismailoğlu ve Başkan Öztekin metro incelemelerinin ardından birlikte Kağıthane Belediyesi’ne geçti. Başkan Öztekin burada mevcut ve yeni dönem çalışmalarıyla ilgili Bakan Karaismailoğlu’na bilgi verdi. İstişare sonrası Bakan Karaismailoğlu ve Başkan Öztekin Sadabad mesiresinde yürüyüş yaparak restorasyonu tamamlanan tarihi eserleri inceledi.

 

Avrupa’dan THY’ye en iyi tasarıma sahip hava yolu ödülü
Flybmi Hava Yolu İflas Başvurusu Yaptı
Bolu Tüneli girişinde heyelan; Yol trafiğe kapatıldı
Bakan açıkladı! İstanbul’a yeni liman yapılacak
Bursa-İstanbul deniz otobüsü seferlerinden 4’ü iptal edildi

Sign Up For Daily Newsletter

Takipte kalın! En son son dakika haberlerinin doğrudan gelen kutunuza gönderilmesini sağlayın.
[mc4wp_form]
Kaydolarak Kullanım Koşullarımızı kabul etmiş ve Gizlilik Politikamızdaki veri uygulamalarını kabul etmiş olursunuz. İstediğiniz zaman abonelikten çıkabilirsiniz.
Share This Article
Facebook Copy Link Print
Share
Previous Article Beklenen Güneş Fırtınası İnterneti Aylarca Kesebilir
Next Article 5 bin yıllık “kutsal ocak” tarihe ışık tutuyor
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.

Stay Connected

235.3kFollowersLike
56.4kFollowersFollow
136kSubscribersSubscribe
4.4kFollowersFollow
- Advertisement -
Ad imageAd image

Son Haberler

TRFMC 2025 Türkiye Tesis Yönetim Konferansı “Tesis Yönetiminde Dönüşüm: İnsan, Mekân, Teknoloji” Temasıyla Gerçekleşti
Emlak Haberleri
5 Aralık 2025
Afet Yönetiminde Yeni Nesil Teknolojiler Bir Arada
Sektörden
5 Aralık 2025
Gayrimenkulde Hisol – Lizol Dönemi
Sektörden
5 Aralık 2025
İstanbul Rumeli Üniversitesi Öğrencileri Destek AFAD Gönüllülüğü Eğitimi Aldı
Emlak Gazetesi
5 Aralık 2025
//

20 milyon kullanıcıyı etkiliyoruz ve gezegendeki bir numaralı iş ve teknoloji haber ağıyız

Sign Up for Our Newsletter

Subscribe to our newsletter to get our newest articles instantly!

[mc4wp_form id=”847″]

Emlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
Bizi takip edin
© 2010 Emlak Televizyonu. All Rights Reserved.
adbanner
Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınızda oturum açın

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?