By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Accept
Emlak TelevizyonuEmlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Sektörden
  • Emlak Rehberi
Arama
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Reading: Tabip odası başkanı uyardı
Share
Kayıt olmak
Bildiri Daha Fazla Göster
Font ResizerAa
Emlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
Font ResizerAa
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Sektörden
  • Emlak Rehberi
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
© 2012 Emlak Televizyonu All Rights Reserved.
Emlak Televizyonu > Blog > Sektörden > Tabip odası başkanı uyardı
Sektörden

Tabip odası başkanı uyardı

Emlak Televizyonu
Son güncelleme: 23 Ağustos 2021 11:22
Emlak Televizyonu
Share
4 Min. Okuma
SHARE

Adana Tabip Odası Başkanı Uzman Dr. Selahattin Menteş, Covid-19 pandemisinin tüm dünyada ‘Delta varyantı’ ile tekrar tırmanışa geçtiğini söyleyerek “Ülkemizde her gün bu virüsten bir uçak dolusu insan ölüyor, insanlar halen pandemi yok gibi davranıyor anlamış değilim. Bu neyin rahatlığı” diye konuştu. İnsanların değil kafasını, vücudunun tamamını kuma gömse pandemi gerçeğinin ortada olduğunu belirten Menteş, yönetim kurulu adına yaptığı açıklamada, “Bu işin şakası yok. Herkes korunmada ciddi önlemler almalıdır. Giderek artan ölüm ve vaka sayılarına, hastanelerdeki tüm yatakların dolmasına karşın kayıtsız ve vurdumduymaz tavırlar devam etmektedir” dedi.

ACİL DEĞİLSE HASTANELERE GELMEYİN

Bilimsel olarak yapılan tüm uyarılara karşın korona virüsün tüm hızıyla artarak devam ettiğinin altını çizen Menteş, “Adana Şehir Hastanesi başta olmak üzere Adana’nın her hastanesinde yeni covid servisleri açmaya devam ediyoruz. Yeni açtığımız servisler ve yoğun bakımlar hızla doluyor ve yeni hastalar gelmeye devam ediyor. Acillerde hasta yoğunluğu artık dayanılamaz noktalara geldi. Bu nedenle acil değilseniz hastanelere  gelmeyin. Maske – mesafe – hijyen kurallarını elden bırakmayın” uyarısında bulundu.

TEK ÇÖZÜM AŞI

Bugüne kadar 55 bine yakın insanın kaybedildiğini hatırlatan Menteş, şunları kaydetti:  “Ülkemizde günlük ölüm neredeyse şimdiye kadar gördüğümüz en yüksek noktalardadır. Her gün bu ülkede yüzlerce insan ölmeye devam ediyor. Bu ölümler arasında gençlerimizi görmek bizlere tarifsiz acılar vermektedir. 20-30 yaşlarında gençlerimizi solunum cihazlarında görmek ve ailelerin perişan halleri acımıza acılar katıyor. Aşılar bu illetten kurtulmamız için neredeyse tek çözüm olmasına ve hiçbir bilimsel kanıt olmamasına karşın aşı karşıtlığı bizleri endişelendirmektedir. Bu yeni pikte maalesef ‘bana bir şey olmaz, ben sağlıklıyım’ diyen gençler etkilenmektedir. Gençlerimiz mutlaka aşılanmalıdır. Onlar bu ülkenin gelecekleridir ve onları korumak bizlerin görevidir. Aşı karşıtı safsatalara ve sosyal medya şarlatanlarına gençlerimizi bırakamayız. Bizler Adana Tabip Odası olarak gerekirse nerede aşı olmayan bir genç var ise ayağına kadar gidip onu ikna edeceğiz.” 

KLİMA ÇARPTI DEYİP İHMAL ETMEYİN

Son zamanlarda “beni klima çarptı, hafif bir kırgınlığım” var diye ortada dolaşmaya devam eden vatandaşların varlığından haberdar olduklarını da söyleyen Menteş, “Bu tür durum yaşayanların derhal test yaptırmasını ve kendisini sonuçlar çıkıncaya kadar izole etmesini istiyoruz. Bölgemizde sıcak günler geçiriyoruz, evet klima çalıştırıyoruz ama şikayeti olanlar olayı hafife alıp hastalığı bulaştırmaya devam ediyorlar. Klimalar eğer ortam iyi havalandırılmıyor ise ve orada hasta biri var ise hastalığın yayılmasına bile neden olabilir. Mutlaka kalabalık ortamlardan uzak duralım ve klima çarptığını düşünüyor isek mutlaka test yaptıralım” dedi. 

YETERLİ AŞILAMA SAĞLANMALIDIR

Menteş, “Ülkenin içinde bulunduğu felaketler zinciri düşünüldüğünde ekonominin ve esnafın yeni kısıtlamalarla karşılaşması durumu yeni sıkıntıları beraberinde getireceği kaçınılmazdır. Okulların açılmasına çok az bir süre kala bir an önce yeterli aşılama tamamlanmalıdır. Tüm sağlık çalışanları aşılamanın hızlanması için büyük çaba harcamaktadır” diyerek, Adana’da özellikle Seyhan ve Yüreğir’e bağlı güney mahallelerindeki aşı düşüklüğünün endişeye neden olduğunu kaydetti.  “Tüm vatandaşlarımızı ve özellikle gençleri bizlere güvenerek aşı olmaya tekrar tekrar çağırıyoruz” diyen Menteş, “Aşıda endişesi olanlar lütfen bizlere ulaşsın. Adana Tabip Odası olarak hastalıktan bir an önce kurtulmanın tek yolunun aşı olduğu bilinci ile aşılamaya daha fazla hız verilmesi ve tüm toplumun gönüllü bir şekilde aşıya katılmalarını istiyoruz” ifadelerini kullandı. 

 

KAYNAK: İHA
Erzincan’da 3.1 büyüklüğünde deprem
Foça Kaymakamı TÜRKÖZ, depremzedeleri sık sık ziyaret ediyor.
Maden sahaları ihale edilecek
Pakistan’da Uçak Yerleşim Alanına Düştü
Serbest piyasada döviz açılış fiyatları (28.11.2022)

Sign Up For Daily Newsletter

Takipte kalın! En son son dakika haberlerinin doğrudan gelen kutunuza gönderilmesini sağlayın.
[mc4wp_form]
Kaydolarak Kullanım Koşullarımızı kabul etmiş ve Gizlilik Politikamızdaki veri uygulamalarını kabul etmiş olursunuz. İstediğiniz zaman abonelikten çıkabilirsiniz.
Share This Article
Facebook Copy Link Print
Share
Previous Article Osmanlı’nın parmak izine yoğun ilgi
Next Article Çinli grup 3. köprü anlaşmasını feshetmek istiyor
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.

Stay Connected

235.3kFollowersLike
56.4kFollowersFollow
136kSubscribersSubscribe
4.4kFollowersFollow
- Advertisement -
Ad imageAd image

Son Haberler

TRFMC 2025 Türkiye Tesis Yönetim Konferansı “Tesis Yönetiminde Dönüşüm: İnsan, Mekân, Teknoloji” Temasıyla Gerçekleşti
Emlak Haberleri
5 Aralık 2025
Afet Yönetiminde Yeni Nesil Teknolojiler Bir Arada
Sektörden
5 Aralık 2025
Gayrimenkulde Hisol – Lizol Dönemi
Sektörden
5 Aralık 2025
İstanbul Rumeli Üniversitesi Öğrencileri Destek AFAD Gönüllülüğü Eğitimi Aldı
Emlak Gazetesi
5 Aralık 2025
//

20 milyon kullanıcıyı etkiliyoruz ve gezegendeki bir numaralı iş ve teknoloji haber ağıyız

Sign Up for Our Newsletter

Subscribe to our newsletter to get our newest articles instantly!

[mc4wp_form id=”847″]

Emlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
Bizi takip edin
© 2010 Emlak Televizyonu. All Rights Reserved.
adbanner
Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınızda oturum açın

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?