RAMS Banner
By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Accept
Emlak TelevizyonuEmlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Künye
  • İletişim
Arama
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Reading: Dolar milyarderi yatırımcı: Nakit çöptür
Share
Kayıt olmak
Bildiri Daha Fazla Göster
Font ResizerAa
Emlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
Font ResizerAa
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Künye
  • İletişim
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Künye
  • İletişim
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
© 2012 Emlak Televizyonu All Rights Reserved.
Emlak Televizyonu > Blog > Ekonomi Haberleri > Dolar milyarderi yatırımcı: Nakit çöptür
Ekonomi Haberleri

Dolar milyarderi yatırımcı: Nakit çöptür

Emlak Televizyonu
Son güncelleme: 16 Mart 2021 14:08
Emlak Televizyonu
Share
2 Min. Okuma
SHARE

Bridgewater Associates Kurucusu Ray Dalio’ya göre şimdi tahvillere veya dolar cinsi herhangi bir varlığa yatırım yapmak nakitte kalmak kadar kötü.

LinkedIn’de yayımladığı yazıda Dalio “Tahvillere yatırımın ekonomisi ahmakça olmaya başladı. Enflasyondan daha düşük getiri sağlayan enstrümanlara göre neden enflasyona denk veya daha fazla getiri sunan varlıklara yönelmeyelim” sorusunu sorarak riskli varlıklara yatırım önerdi.

Yeni paradigmayı “şoke edici” vergi artışları ve sermaye hareketlerinin sınırlanmasının tarif edeceğini belirten Dalio nakit borçlanarak yüksek getirili ve tahvil dışı varlıklara yönelmeyi önerdi. Devlet tahvili ihraçlarının arttığı ve “klasik balon dinamiklerinin” birçok varlık sınıfında görüldüğüne dikkat çeken Dalio yatırımcılara tahvil dışı ve dolar cinsi olmayan varlıklardan “iyi çeşitlendirilmiş” portföy oluşturmalarını tavsiye etti.

Çin devlet tahvilinin uluslararası yatırımcı pozisyonlarına daha fazla dahil edildiğini belirten Dalio “Rezerv para birimine sahip gelişmiş ülkelerin Asya (Çin dahil) gelişen piyasalarına karşı düşük performans göstereceğini düşünüyorum” dedi.

“Nakdin çöp olduğuna inanıyorum”

Dalio’nun yazısında şunlara dikkat çekti: Nakdin çöp olduğuna ve olmaya devam edeceğine, enflasyona göre ciddi negatif getiri sağlayacağına inanıyorum. Dolayısıyla nakit tutmak yerine nakit boçlanıp daha yüksek getirili, tahvil dışı varlıklara yönelmeli. Piyasalara çok fazla para enjekte edildi.

Piyasaların ekonomisi casinoda eğlenceli para ile kumar oynayan insanlar gibi. Eğer tarih ve mantık bir rehberse politika yapıcılar vergileri yükseltecek ve sermaye hareketlerinin tahvil dışı varlıklara, diğer servet saklama araçlarına ve başka vergi rejimlerine yönelmesinden hoşlanmayacaktır. Dolayısıyla Bitcoin, altın vb. gibi araçlara akan sermaye hareketlerine kısıtlamalar getirebilirler. Bu vergi değişimleri beklenenden daha şoke edici olabilir. Faizlerin ne kadar düşük seviyelere inebileceğine yönelik sınırlar tahvil fiyatlarını üst limitlerine çekiyor. Bu da tahvillerde kısa pozisyon almayı düşük riskli pozisyon haline getiriyor.

Merkez bankacılarının hareketlerine dikkat etmek gerekir. Faizlerin, uzun vadeli faizler öncülüğünde yükseldiğinde tahvil alımı yapıp yapmayacaklarını izlemek gerekiyor”

You Might Also Like

Marks&Spencer gelecek üç ay içinde 7 bin kişiyi işten çıkarmayı planlıyor
Bakan Kurum: İzmir’de 5 bin konutumuzun projelerini hazırladık
İstanbul Valiliği sigara içme yasağının detaylarını açıkladı
Vestel Grup CEO’luğuna Erdal Haspolat atanacak
Kamu arazilerinin imarı değiştirildi, taşınmaz satışları onaylandı
TAGGED:YatırımVarlıklara

Sign Up For Daily Newsletter

Takipte kalın! En son son dakika haberlerinin doğrudan gelen kutunuza gönderilmesini sağlayın.
[mc4wp_form]
Kaydolarak Kullanım Koşullarımızı kabul etmiş ve Gizlilik Politikamızdaki veri uygulamalarını kabul etmiş olursunuz. İstediğiniz zaman abonelikten çıkabilirsiniz.
Share This Article
Facebook Copy Link Print
Share
Previous Article Avrupa’dan Türkiye’ye yaz tatili için erken rezervasyon talebi arttı
Next Article Hilton Grubu otellerinde üst düzey atamalar
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.

Stay Connected

235.3kFollowersLike
56.4kFollowersFollow
136kSubscribersSubscribe
4.4kFollowersFollow
- Advertisement -
Ad imageAd image

Son Haberler

Gaziantep’ten Türkiye’ye Örnek Şehircilik Hamlesi: 4. Su Kaynağı, Metro Ve 14 Bin Konut Hedefi Açıklandı
Emlak Gazetesi
29 Nisan 2026
Emlakjet ve Endeksa’nın CFO’su Tansel Sözer Oldu
Emlak Haberleri
29 Nisan 2026
Halkidiki’de Ege Yapı ayrıcalığı ve yatırım fırsatları
Emlak Haberleri
29 Nisan 2026
İlk evim konut kampanyası ne zaman başlıyor? İlk evim kredisi başvurular ne zaman?
Emlak Haberleri
29 Nisan 2026
//

20 milyon kullanıcıyı etkiliyoruz ve gezegendeki bir numaralı iş ve teknoloji haber ağıyız

Sign Up for Our Newsletter

Subscribe to our newsletter to get our newest articles instantly!

[mc4wp_form id=”847″]

Emlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
Bizi takip edin
© 2010 Emlak Televizyonu. All Rights Reserved.
Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınızda oturum açın

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?