By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Accept
Emlak TelevizyonuEmlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Sektörden
  • Emlak Rehberi
Arama
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Reading: Bakanlıktan İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne kredi onayı
Share
Kayıt olmak
Bildiri Daha Fazla Göster
Font ResizerAa
Emlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
Font ResizerAa
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Sektörden
  • Emlak Rehberi
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
© 2012 Emlak Televizyonu All Rights Reserved.
Emlak Televizyonu > Blog > Sektörden > Bakanlıktan İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne kredi onayı
Sektörden

Bakanlıktan İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne kredi onayı

Emlak Televizyonu
Son güncelleme: 8 Mart 2021 15:30
Emlak Televizyonu
Share
2 Min. Okuma
SHARE

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 1 milyar 70 milyon Avro bütçesiyle İzmir tarihinin en büyük yatırımı olacak Üçyol-Buca Metro Hattı Projesi için Hazine garantisiz dış kredi sağlanması yönündeki görüşmelerini sürdürüyor. Şimdiye dek çeşitli uluslararası kuruluşlardan 490 milyon Avro’luk kaynağın ön onayını alan Büyükşehir, Hazine ve Maliye Bakanlığı’na da başvurmuş ve “Hazine garantisiz dış kredi kullanma izni”nin süresinin uzatılmasını talep etmişti. Hazine ve Maliye Bakanlığı Dış Ekonomik İlişkiler Genel Müdürlüğü’nden, “sürenin bir yıl uzatıldığına dair onay yazısı” Büyükşehir Belediyesi’ne ulaştı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, geçtiğimiz günlerde İzmir’e yaptığı ziyarette konuyu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ilettiğini hatırlattı. Bu görüşme sonrası iznin çıktığına dikkat çeken Tunç Soyer, “Sayın Cumhurbaşkanımıza ilgileri için teşekkür ediyorum” dedi.

İHALE İLANI DUYURULDU

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, kendi kaynaklarıyla inşa edeceği Üçyol-Buca Metro Hattı’nın yapım ihalesi ilanı, 13 Şubat itibariyle Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası Tedarik Portalı’nda ve Fransız Kalkınma Ajansı resmi internet sitesinde yayımlanarak dünyaya duyuruldu. İhale ilanıyla istekli firmaların teklif vermesi ve tekliflerin değerlendirilmesi süreci başladı. Buca’ya nefes aldıracak projenin inşaatının en geç kasım ayında başlaması öngörülüyor.

KREDİ KOŞULLARI

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile EBRD Aralık 2019’da, Hazine garantisi olmaksızın 80 milyon Euro’luk kredi anlaşması imzalamıştı. Daha sonra bu miktar 125 milyon Euro’ya çıkarıldı. Proje için ayrıca Asya Altyapı Yatırım Bankası (AIIB) 125 milyon Euro, Fransız Kalkınma Ajansı (AFD) 125 milyon Euro, Karadeniz Ticaret ve Kalkınma Bankası (BSTDB) 115 milyon Euro finansman sağlama taahhüdünde bulundu. Bu kuruluşlarla da yetkilendirme mektuplarının imzalanması aşamasına gelindi. Böylece Hazine garantisi olmaksızın sağlanan dış kredi toplamı 490 milyon Euro’yu buldu. EBRD yetki mektubu kapsamında proje finansmanının faiz oranı, altı aylık EURIBOR + yüzde 3.20; vadesi ise dört yıl anapara geri ödemesiz dönem dahil toplam 12 yıl olarak belirlendi. Diğer finansman kuruluşları ile yapılan görüşmelerde de faiz oranı ve vadenin EBRD göstergeleri ile benzer olması öngörülüyor.

TOKİ’den vatandaşlara uyarı!
İspanya’da 12 bin hektarlık ormanlık alan küle döndü
Rusya’ya ‘Made in Türkiye’ çıkarması
Yabancı Yatırımcılar Türkiye’den Uzaklaşıyor
İstanbullular dikkat! Uyarı geldi…
TAGGED:Üçyol-Buca Metro Hattıİzmir Büyükşehir Belediyesi krediÜçyol-Buca Metro Hattı Projesiİzmir Büyükşehir Belediyesi

Sign Up For Daily Newsletter

Takipte kalın! En son son dakika haberlerinin doğrudan gelen kutunuza gönderilmesini sağlayın.
[mc4wp_form]
Kaydolarak Kullanım Koşullarımızı kabul etmiş ve Gizlilik Politikamızdaki veri uygulamalarını kabul etmiş olursunuz. İstediğiniz zaman abonelikten çıkabilirsiniz.
Share This Article
Facebook Copy Link Print
Share
Previous Article İMSAD: Bu olağanüstü dönemde yeteneklerimizi proaktif bir yapıya dönüştürmemiz gerekiyor
Next Article Marmara Bölgesi’nde yağışlar yüzde 4 arttı
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.

Stay Connected

235.3kFollowersLike
56.4kFollowersFollow
136kSubscribersSubscribe
4.4kFollowersFollow
- Advertisement -
Ad imageAd image

Son Haberler

TRFMC 2025 Türkiye Tesis Yönetim Konferansı “Tesis Yönetiminde Dönüşüm: İnsan, Mekân, Teknoloji” Temasıyla Gerçekleşti
Emlak Haberleri
5 Aralık 2025
Afet Yönetiminde Yeni Nesil Teknolojiler Bir Arada
Sektörden
5 Aralık 2025
Gayrimenkulde Hisol – Lizol Dönemi
Sektörden
5 Aralık 2025
İstanbul Rumeli Üniversitesi Öğrencileri Destek AFAD Gönüllülüğü Eğitimi Aldı
Emlak Gazetesi
5 Aralık 2025
//

20 milyon kullanıcıyı etkiliyoruz ve gezegendeki bir numaralı iş ve teknoloji haber ağıyız

Sign Up for Our Newsletter

Subscribe to our newsletter to get our newest articles instantly!

[mc4wp_form id=”847″]

Emlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
Bizi takip edin
© 2010 Emlak Televizyonu. All Rights Reserved.
adbanner
Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınızda oturum açın

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?