RAMS Banner
By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Accept
Emlak TelevizyonuEmlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Künye
  • İletişim
Arama
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Reading: Sektörümüz, pandemiye rağmen yabancı yatırımcının radarına girdi
Share
Kayıt olmak
Bildiri Daha Fazla Göster
Font ResizerAa
Emlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
Font ResizerAa
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Künye
  • İletişim
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Künye
  • İletişim
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
© 2012 Emlak Televizyonu All Rights Reserved.
Emlak Televizyonu > Blog > Sektörden > Sektörümüz, pandemiye rağmen yabancı yatırımcının radarına girdi
Sektörden

Sektörümüz, pandemiye rağmen yabancı yatırımcının radarına girdi

Emlak Televizyonu
Son güncelleme: 15 Aralık 2020 13:31
Emlak Televizyonu
Share
3 Min. Okuma
SHARE

TÜİK Kasım 2020 satış istatistiklerini açıkladı. Buna göre;Türkiye genelinde konut satışları 2020 Kasım ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %18,7 azalarak 112 bin 483 oldu.

Türkiye genelinde 2020 Kasım ayında ipotekli konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre %44,3 azalış göstererek 24 bin 450 oldu. Toplam konut satışları içinde ipotekli satışların payı %21,7 olarak gerçekleşti.

Ocak-Kasım döneminde 1 milyon 393 bin 335 konut satışı gerçekleşerek, bir önceki yılın aynı dönemine göre %21,5 artış gösterdi.

Yabancılara yapılan konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre %24,4 artarak 4 bin 962 oldu.

TÜİK Kasım 2020 satış istatistiklerinden yola çıkan inşaat sektörü temsilcilerinden Bahaş Holding CEO’su Abdüssamet Bahadır’ın konuyla ilgili görüşleri şöyle;

“Sektörümüzde yerli yatırımcıdaki gerileme faiz oranlarındaki yükselişin etkisiyle sürerken, yabancı yatırımcıdaki artış, bir trend haline dönüştü. TÜİK’in açıkladığı rakamlara göre, yabancı yatırımcı satışlarındaki artış, 4 aylık süreçte yüzde 24,4’e dayandı. Türkiye, pandemi ile mücadelesinde başarılı sağlık sistemi sayesinde dünyanın dikkatini çekmeyi başardı. Geçtiğimiz ay döviz fiyatlarındaki sert yükseliş, Cumhurbaşkanımız ve ekonomi kurmayları tarafından piyasalara verilen güven mesajları ve açıklanan reformlarla ortadan kaldırıldı. Sektörümüz, pandemiye rağmen yabancı yatırımcının radarına girdi. Yabancı yatırımcı aradığı güven ve huzur arayışını ülkemizde buluyor. Alımlarda oturum amaçlı satın almaların oranı artıyor. Kısa sürede meclise gelmesi beklenen reform paketlerinin, Türkiye’yi ekonomi demokrasi ölçeğinde daha da yukarılara taşıyacağı bir gerçek. Yılın 3’üncü çeyreğinde elde ettiğimiz yüzde 6.7’lik büyüme de pozitif bir etki sunacak. Ekonomik reformların ve yargı paketlerinin getireceği refah ortamı, elbette yatırımları teşvik edici bir etki yaratacak. Mevcut konjonktür gereği artışa geçen faiz oranları, iç piyasayı bir miktar geriletti. Devletimizin bu konuya eğilmesini bekliyoruz. Şu aşamada gerileyen yurt içi satışları, yabancı satışlarıyla kurtarır pozisyondayız. Sektörümüz, sadece Orta Doğu’dan değil dünyanın dört bir yanından talep görüyor. Afrika ile Asya ülkelerinin de yükselişi söz konusu. Buradaki yükselişte başarılı pandemi yönetiminin çok büyük payı var. İçerisinde bulunduğumuz dönemde alınan sıkı tedbirlerin etkisiyle olabilecek bir yeni dalgaya karşı adeta savaş açmış durumdayız. Önümüzdeki ay itibariyle artışın devam edeceğini şimdiden söylemek mümkün. Yılsonu hedeflerine ulaşılması noktasında bu durum, bize önemli bir kazanç sağlayacak. Sektörümüz hedeflediği rakamlara ulaşarak, 2021’e yeni projelerle başlangıç yapabilecek.”

You Might Also Like

İstanbul’da mavi dereden sonra bu kez de turuncu dere!
Meteoroloji açıkladı: 2 Ocak 2024 hava durumu raporu
Eminevim yaz sezonunu 925 milyon TL’lik teslimatla kapattı
Kuraklık 10,4 milyon eve zarar verdi
ASELSAN geçen yıl 450 milyon doları aşkın ihracat sözleşmesi imzaladı

Sign Up For Daily Newsletter

Takipte kalın! En son son dakika haberlerinin doğrudan gelen kutunuza gönderilmesini sağlayın.
[mc4wp_form]
Kaydolarak Kullanım Koşullarımızı kabul etmiş ve Gizlilik Politikamızdaki veri uygulamalarını kabul etmiş olursunuz. İstediğiniz zaman abonelikten çıkabilirsiniz.
Share This Article
Facebook Copy Link Print
Share
Previous Article Kadıköy’de “Körler Ülkesi’nin” gizemi çözülüyor
Next Article Türkiye uluslararası gayrimenkul yatırımında pandemiye rağmen tüm rakiplerini solladı
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.

Stay Connected

235.3kFollowersLike
56.4kFollowersFollow
136kSubscribersSubscribe
4.4kFollowersFollow
- Advertisement -
Ad imageAd image

Son Haberler

GYODER 20’nci Gayrimenkul Zirvesi başladı GYODER 20’nci zirvesinde sektörü bir kez daha buluşturdu
Ekonomi Haberleri
28 Nisan 2026
TAV’ın ilk çeyrek cirosu 361 milyon Euro oldu
Sektörden
28 Nisan 2026
AVM Metrekare Verimlilik Endeksi, Mart 2026 döneminde yüzde 35,4 arttı
Emlak Haberleri
28 Nisan 2026
TOKİ başvuru iade ne zaman yatacak? Para iadesi ne zaman yatar?
Emlak Gazetesi
28 Nisan 2026
//

20 milyon kullanıcıyı etkiliyoruz ve gezegendeki bir numaralı iş ve teknoloji haber ağıyız

Sign Up for Our Newsletter

Subscribe to our newsletter to get our newest articles instantly!

[mc4wp_form id=”847″]

Emlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
Bizi takip edin
© 2010 Emlak Televizyonu. All Rights Reserved.
Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınızda oturum açın

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?