By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Accept
Emlak TelevizyonuEmlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Sektörden
  • Emlak Rehberi
Arama
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Reading: ABD’li otomobil devi Türkiye fabrikasının inşaatına başladı!
Share
Kayıt olmak
Bildiri Daha Fazla Göster
Font ResizerAa
Emlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
Font ResizerAa
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Sektörden
  • Emlak Rehberi
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
© 2012 Emlak Televizyonu All Rights Reserved.
Emlak Televizyonu > Blog > Ekonomi Haberleri > ABD’li otomobil devi Türkiye fabrikasının inşaatına başladı!
Ekonomi Haberleri

ABD’li otomobil devi Türkiye fabrikasının inşaatına başladı!

Emlak Televizyonu
Son güncelleme: 6 Aralık 2020 11:42
Emlak Televizyonu
Share
2 Min. Okuma
SHARE

ABD’li otomobil üreticisi Ford ile Alman otomobil markası Volkswagen arasında, Ocak 2019’da ticari araçlar, elektrikli otomobiller ve otonom teknolojileri geliştirmek üzere anlaşmaya varıldı. Anlaşma kapsamında da iki markanın ortak platformda ticari araç geliştireceği ve bu araçların üretim yeri olarak da Türkiye’yi düşündükleri açıklandı.

2022’de yollarda olması beklenen araçların üretim yeri hakkında, henüz firmalar tarafından resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak Ford’un Kocaeli Fabrikasına ait olan arazi üzerinde kazı ve zemin sağlamlaştırma çalışmaları başladı. Geçen hafta Başiskele İlçesi Belediye Meclis toplantısında yaklaşık 20 milyon değerinde 71 araçtan oluşan bir araç filosunun Ford tarafından, Başiskele Belediyesine verilmesi ile ilgili madde ile bu konu tekrar gündeme geldi. Toplantıya başkanlık yapan Belediye Başkanı Yasin Özlü, Konu gündeme geldiğinde meclis üyelerine kapsamlı bilgi verdi ve şunları söyledi: “Ford bizim bölgemizde yaklaşık 600 dönümlük bir alan üzerinde Türkiye’nin son dönemdeki en büyük yatırımını yapmaya hazırlanıyor. Yaklaşık 100 bin metrekarelik yeni bir fabrikadan bahsediyoruz. İnşaatla ilgili çalışmalar devam ediyor. Ruhsat süreçleri başladı” diyerek süreç ve bağışlanan araçlar hakkında bilgi verdi.

FORD İNŞAATA BAŞLADI

Başiskele Belediye Başkanı Yasin  Özlü, “Başiskele İlçemiz ile Gölcük İlçesi arasındaki Yeniköy mevkiinde, Ford Fabrikası bulunuyor. Bizim İlçe sınırlarımız içerisinde, fabrikanın yaklaşık 300 dönüm bir arsası var. Ford bu alanda yeni kurulacak fabrikasının inşaatına başladı. Burada da Ford’un ticari araçlarının dünyaya ihracatının yapılacağı önemli bir fabrika olacak. Mevcut fabrikası ile hemen hemen aynı büyüklükte bir fabrika yapılacağını biliyoruz. Bu alanda 100 bin metre karenin üzerinde bir kapalı alana sahip tesis kurulacak. İçerisinde bulunduğumuz zor zamanda, böylesine büyük bir yatırımın ülkemize yapılması ve bu yatırımın Kocaeli’nde Başiskele İlçemize yapılacak olması bizi oldukça mutlu etmiştir. Dünyanın ticari araç segmentinde ihracat üssünün bu fabrika olacağı söyleniyor.” dedi.

KAYNAK: SABAH
Yeni yatırım trendi ufak tarım arazisi
Ilısu Barajı’ndan ekonomiye 1.9 milyar lira katkı
Bakan Kurum’dan Açelya Apartmanı açıklaması
Yerli Otomobil Fabrikası Gemlik’te Arsa Fiyatlarını Uçurdu
TEB’den konut kredisinde büyük fırsat
TAGGED:AraçFord

Sign Up For Daily Newsletter

Takipte kalın! En son son dakika haberlerinin doğrudan gelen kutunuza gönderilmesini sağlayın.
[mc4wp_form]
Kaydolarak Kullanım Koşullarımızı kabul etmiş ve Gizlilik Politikamızdaki veri uygulamalarını kabul etmiş olursunuz. İstediğiniz zaman abonelikten çıkabilirsiniz.
Share This Article
Facebook Copy Link Print
Share
Previous Article Siirt depreminin ardından ürküten haber!
Next Article Türkiye soğuk ve yağışlı havanın etkisine girecek! Hafta ortasından itibaren kar geliyor
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.

Stay Connected

235.3kFollowersLike
56.4kFollowersFollow
136kSubscribersSubscribe
4.4kFollowersFollow
- Advertisement -
Ad imageAd image

Son Haberler

TRFMC 2025 Türkiye Tesis Yönetim Konferansı “Tesis Yönetiminde Dönüşüm: İnsan, Mekân, Teknoloji” Temasıyla Gerçekleşti
Emlak Haberleri
5 Aralık 2025
Afet Yönetiminde Yeni Nesil Teknolojiler Bir Arada
Sektörden
5 Aralık 2025
Gayrimenkulde Hisol – Lizol Dönemi
Sektörden
5 Aralık 2025
İstanbul Rumeli Üniversitesi Öğrencileri Destek AFAD Gönüllülüğü Eğitimi Aldı
Emlak Gazetesi
5 Aralık 2025
//

20 milyon kullanıcıyı etkiliyoruz ve gezegendeki bir numaralı iş ve teknoloji haber ağıyız

Sign Up for Our Newsletter

Subscribe to our newsletter to get our newest articles instantly!

[mc4wp_form id=”847″]

Emlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
Bizi takip edin
© 2010 Emlak Televizyonu. All Rights Reserved.
adbanner
Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınızda oturum açın

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?