By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Accept
Emlak TelevizyonuEmlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Sektörden
  • Emlak Rehberi
Arama
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Reading: Güvenli turizm sezonu uzattı
Share
Kayıt olmak
Bildiri Daha Fazla Göster
Font ResizerAa
Emlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
Font ResizerAa
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Sektörden
  • Emlak Rehberi
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
© 2012 Emlak Televizyonu All Rights Reserved.
Emlak Televizyonu > Blog > Emlak Turizm > Güvenli turizm sezonu uzattı
Emlak Turizm

Güvenli turizm sezonu uzattı

Emlak Televizyonu
Son güncelleme: 17 Eylül 2020 07:20
Emlak Televizyonu
Share
3 Min. Okuma
SHARE

Kovid-19 salgını nedeniyle seyahat kısıtlamalarının olumsuz etkilerini yaşamaya devam eden turizm sektörü, temmuzdan itibaren yerli ve yabancı turistin artan hareketiyle adeta can suyu buldu. Kıyı bölgelerdeki hareket ise özellikle Rus ve Ukraynalı turist sayesinde yaşanıyor. Rakip ülkelere göre pandemi sürecini daha az sıkıntıyla geçirdiklerini belirten sektör temsilcileri, Türkiye’nin hayata geçirdiği ve havalimanlarından otel odalarına kadar üst düzey tedbir getiren ‘güvenli turizm sertifikası’nın önemine dikkat çekti. Tedbirlerin yabancı turistler tarafından birbirlerine ‘referans’ olarak gösterildiğini anlatan turizmciler, bu nedenle eylülde ağustosa oranla artan turist sayısının kasım sonuna kadar süreceğini öngörüyor.

Fraport-TAV Antalya Havalimanı Eş Genel Müdürü Deniz Varol, ağustosta 225 bin Rus turistin geldiği Antalya’da, eylülün 15 günlük sürecinde aynı sayıya ulaştıklarını açıkladı. Varol, eylülün tamamının 500 bin yolcuya yaklaştığını, bunların yarısının Rus yolcu olduğunu belirterek, “Rusya, Ukrayna bölgesinden çok ciddi talep var” dedi.

Rus Tur Operatörleri Birliği (ATOR) de yaptığı açıklamada, Rusya’dan Türkiye’ye turist akışının eylülde ağustosa göre daha iyi olabileceğini kaydetmişti.

Rezervasyon artıyor

Rusların Antalya’ya gelmeye devam ettiğini anlatan Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği Başkanı (POYD) Ülkay Atmaca, “Bu sayede iyi bir eylül ayı geçiriyoruz. Ekim ve kasım için de beklentimiz bu yönde. Sayılardan daha önemlisi pandemi döneminde Türkiye’nin tatil için yabancı turist tarafından güvenilir bir destinasyon olarak öne çıkmasıdır. Rezervasyonlar devam ediyor. Rusların kasım sonuna kadar denize girebilmesi, bölgeye olan ilgiyi düşürmüyor” dedi.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Batı Akdeniz Bölge Temsil Kurulu Başkanı Özgen Uysal, Dalaman Havalimanı’ndan gelen turistler arasında Ukraynalıların dikkat çeken artışına vurgu yaptı. Uysal, “Ekim sonuna kadar yabancı turistteki artışın devam edeceğini bekliyoruz. Ukrayna’dan geçen yıl ağustosta 17 bin 500 turist gelirken, bu yıl aynı dönemde 20 bin 500 Ukraynalı geldi. Güvenli tatili Türkiye’de buluyorlar. Birbirlerine anlatarak gelmeye devam ediyorlar. Geçen ağustosta 69 bin Rus gelirken, bu dönemde 22 bin Rus geldi. İngiliz turist sayısı geçen ağustosta 159 bin iken, bu ağustos 107 bin oldu. Böyle bir döneme rağmen azalış çok dramatik değil” dedi.

‘Referans oluyorlar’

“Ruslar kendi ülkelerinde Türkiye’nin güvenli turizmine referans oluyor” diyen Antalya bölgesi otelcilerinden Murat Yılmaz Zeren, yabancı turist hareketinin devam edeceğini söyledi. Zeren, “Bu hareket özellikle Rus pazarı kaynaklı. Avrupa’dan ise daha ziyade münferit gelişler oluyor” diye konuştu.

‘Turist sayısı yüzde 65 azaldı’

Birleşmiş Milletler (BM) Dünya Turizm Örgütü, uluslararası turist sayısının koronavirüs salgını nedeniyle bu yılın ilk 6 ayında yüzde 65 azaldığını bildirdi. BM Dünya Turizm Örgütü’nün raporuna göre, sadece haziranda geçen yılın aynı ayına göre turist sayısı yüzde 93 azaldı.

Ocak-haziran aylarında turist sayısının 440 milyon kişi azaldığı ve küresel turizmde 460 milyar dolar gelir kaybı yaşandığı ifade edilen raporda, bu kaybın 2008-2009 küresel krizde turizmde yaşanan gelir kaybından beş kat fazla olduğu belirtildi.

Turizmdeki ani düşüşün milyonlarca işi ve işletmeyi riske attığı kaydedildi.

 

Rus heyet Antalya’da, turizmcinin gözü ‘hava’da
İran’la turizm koridoru açılıyor
Konutun metrekare fiyatında tarihi zirve
Dünya devleri tek tek Türkiye diyor
Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı kuruluyor
TAGGED:TurizmRusTürkiyeAğustosTurist Sayısı

Sign Up For Daily Newsletter

Takipte kalın! En son son dakika haberlerinin doğrudan gelen kutunuza gönderilmesini sağlayın.
[mc4wp_form]
Kaydolarak Kullanım Koşullarımızı kabul etmiş ve Gizlilik Politikamızdaki veri uygulamalarını kabul etmiş olursunuz. İstediğiniz zaman abonelikten çıkabilirsiniz.
Share This Article
Facebook Copy Link Print
Share
Previous Article Prof. Dr. Ercan: 6 ile 7 arasında bir deprem bekliyorum
Next Article Kamu bankaları, konut kredisi faizlerini bir daha artırdı
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.

Stay Connected

235.3kFollowersLike
56.4kFollowersFollow
136kSubscribersSubscribe
4.4kFollowersFollow
- Advertisement -
Ad imageAd image

Son Haberler

TRFMC 2025 Türkiye Tesis Yönetim Konferansı “Tesis Yönetiminde Dönüşüm: İnsan, Mekân, Teknoloji” Temasıyla Gerçekleşti
Emlak Haberleri
5 Aralık 2025
Afet Yönetiminde Yeni Nesil Teknolojiler Bir Arada
Sektörden
5 Aralık 2025
Gayrimenkulde Hisol – Lizol Dönemi
Sektörden
5 Aralık 2025
İstanbul Rumeli Üniversitesi Öğrencileri Destek AFAD Gönüllülüğü Eğitimi Aldı
Emlak Gazetesi
5 Aralık 2025
//

20 milyon kullanıcıyı etkiliyoruz ve gezegendeki bir numaralı iş ve teknoloji haber ağıyız

Sign Up for Our Newsletter

Subscribe to our newsletter to get our newest articles instantly!

[mc4wp_form id=”847″]

Emlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
Bizi takip edin
© 2010 Emlak Televizyonu. All Rights Reserved.
adbanner
Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınızda oturum açın

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?