By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Accept
Emlak TelevizyonuEmlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Sektörden
  • Emlak Rehberi
Arama
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Reading: New York’ta 100 binden fazla “evsiz” öğrenci yaşıyor
Share
Kayıt olmak
Bildiri Daha Fazla Göster
Font ResizerAa
Emlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
Font ResizerAa
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Sektörden
  • Emlak Rehberi
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
© 2012 Emlak Televizyonu All Rights Reserved.
Emlak Televizyonu > Blog > Sektörden > New York’ta 100 binden fazla “evsiz” öğrenci yaşıyor
Sektörden

New York’ta 100 binden fazla “evsiz” öğrenci yaşıyor

Emlak Televizyonu
Son güncelleme: 10 Eylül 2020 10:32
Emlak Televizyonu
Share
3 Min. Okuma
SHARE

New York Times’ta yer alan haberde, 1 milyon 100 bin öğrenci ile ülke çapında en geniş okul sistemine sahip New York’taki evsiz (homeless) öğrenci sayısının Boston, Indianapolis ve Rochester şehirlerinin toplam öğrencisi sayısından fazla olduğuna dikkat çekildi.

Haberde, 1930’ların başındaki “Büyük Buhran” denilen ekonomik krizden bu yana New York’ta evsizlik oranının en üst seviyeye çıktığı ve evsiz nüfusun çoğunu da çocukların oluşturduğu vurgulandı. New York Belediyesine ait barınaklarda, 2019 verilerine göre 132 bin 660 evsiz kişinin kaldığının, bu sayının üçte ikisini ailelerin oluşturduğunun ve 45 bin çocuğun evsiz olduğunun altı çizildi.

Evsiz çocukların çoğunun aile yakınları veya arkadaşlarında kaldığı için gerçek rakamların 45 binin çok üstünde olduğuna işaret edilen haberde, federal yasalarca belirlenen standartlara göre 2019’da New York’ta okul çağındaki 114 bin çocuğun “evsiz” tanımına girdiği vurgulandı.

New York Belediyesi Eğitim Departmanı kayıtlarında, son on yılda şehirde evsiz öğrencilerin yüzde 70 arttığı ancak bu çocukların özellikle Çocuk Koruma Servisleri tarafından ailelerinden alınma korkusu nedeniyle toplumda evsiz yetişkinler kadar görünür olmadığının altı çizildi.

Evsizlik ve eğitime odaklanan sivil toplum kuruluşu School House Connection’ın yöneticisi Barbara Duffield, evsizlikle ilgili çoğu araştırmanın, bekar yetişkinlere odaklandığından yakınarak “Evsizliğin, çocukların eğitimi ve çocukluk çağından uzun vadeli etkileri üzerine titiz bir araştırma yok.” ifadesini kullandı.

Yine 2019 verilerine göre, New York’ta bulunan evsiz öğrencilerin yüzde 85’e yakını dar gelirli siyahi veya Latin kökenli bölgelerden. Geçen yıl “evsiz öğrenciler”in yüzde 43’ü okula düzenli devam etmedi, bunların birçoğu okullarından uzak, zor şartlar altında geçici yerlerde kaldı.

NEW YORK, BÜYÜK BİR “EVSİZ AİLELER DALGASI” İLE KARŞI KARŞIYA

Özellikle yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının aileleri evsizliğe iten sebepleri daha da kötüleştirdiğine işaret edilen haberde, önlem alınmazsa New York’un büyük bir “evsiz aileler dalgası” ile karşı karşıya kalacağı uyarısı yapıldı.

Konutlar üzerine araştırma yapan New York Üniversitesi Furman Merkezinin raporuna göre, yıl sonuna kadar 239 bin düşük gelirli kiracı hane halkının evsiz kalma riski bulunuyor. Raporda, Kovid-19 salgını nedeniyle tahliyelerin yasal olarak yıl sonuna kadar durdurulduğuna ancak sonrasında birçok ailenin pandemi sırasında birikmiş kiralarını ödeyemeyeceği için evlerini boşaltmak zoruna kalacağına dikkat çekildi.

Şehirde 11 aile barınağı işleten sivil toplum örgütü WIN’in Başkanı Christine C. Quinn, “Küçük bir kesim bile evsiz kalsa zaten kentte kapasitesini doldurmuş bulunan sistem çöker. Tahliye moratoryumu sona ermeden müdahale etmezsek New York’ta bir felaket yaşayacağız.” ifadelerini kullandı.

ABD genelindeki okullardan derlenen verilere göre ise ülke çapında 2004-2005 okul döneminde 650 bin olan evsiz öğrenci sayısı, 2017-2018 okul döneminde 1,5 milyona çıktı.

Muğla’da Akbük Koyu’ndaki yıkımlar sürüyor
Yunanistan’da orman yangınları devam ediyor
Boğaz’da bir hayalet bina
Prof. Dr. Şener Üşümezsoy: 40 kilometrelik ‘Kanal İstanbul’ depremi tetiklemez
Bu ilde kamusal alanlarda sigara içmek yasaklandı
TAGGED:New YorkEvsizOkulÖğrenciAile

Sign Up For Daily Newsletter

Takipte kalın! En son son dakika haberlerinin doğrudan gelen kutunuza gönderilmesini sağlayın.
[mc4wp_form]
Kaydolarak Kullanım Koşullarımızı kabul etmiş ve Gizlilik Politikamızdaki veri uygulamalarını kabul etmiş olursunuz. İstediğiniz zaman abonelikten çıkabilirsiniz.
Share This Article
Facebook Copy Link Print
Share
Previous Article Nargile sevdası yasak tanımıyor
Next Article Milli Emlak’tan Edremit’te satılık tarla
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.

Stay Connected

235.3kFollowersLike
56.4kFollowersFollow
136kSubscribersSubscribe
4.4kFollowersFollow
- Advertisement -
Ad imageAd image

Son Haberler

TRFMC 2025 Türkiye Tesis Yönetim Konferansı “Tesis Yönetiminde Dönüşüm: İnsan, Mekân, Teknoloji” Temasıyla Gerçekleşti
Emlak Haberleri
5 Aralık 2025
Afet Yönetiminde Yeni Nesil Teknolojiler Bir Arada
Sektörden
5 Aralık 2025
Gayrimenkulde Hisol – Lizol Dönemi
Sektörden
5 Aralık 2025
İstanbul Rumeli Üniversitesi Öğrencileri Destek AFAD Gönüllülüğü Eğitimi Aldı
Emlak Gazetesi
5 Aralık 2025
//

20 milyon kullanıcıyı etkiliyoruz ve gezegendeki bir numaralı iş ve teknoloji haber ağıyız

Sign Up for Our Newsletter

Subscribe to our newsletter to get our newest articles instantly!

[mc4wp_form id=”847″]

Emlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
Bizi takip edin
© 2010 Emlak Televizyonu. All Rights Reserved.
adbanner
Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınızda oturum açın

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?