RAMS Banner
By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Accept
Emlak TelevizyonuEmlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Künye
  • İletişim
Arama
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Reading: Özel bankalar da konut kredisi kampanyasına dahil olmalı
Share
Kayıt olmak
Bildiri Daha Fazla Göster
Font ResizerAa
Emlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
Font ResizerAa
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Künye
  • İletişim
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Künye
  • İletişim
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
© 2012 Emlak Televizyonu All Rights Reserved.
Emlak Televizyonu > Blog > Sektörden > Özel bankalar da konut kredisi kampanyasına dahil olmalı
Sektörden

Özel bankalar da konut kredisi kampanyasına dahil olmalı

Emlak Televizyonu
Son güncelleme: 5 Ağustos 2020 10:47
Emlak Televizyonu
Share
2 Min. Okuma
SHARE

Gayrimenkul sektörü kamu bankaları ve Emlak Konut GYO’nun Haziran’da başlattığı düşük faizli konut kampanyasıyla birlikte sektör Haziran’dan itibaren hızlıca toparlandı. İlk yarıda önceki yıla göre satışlarını yüzde 23,5 artırarak 624 bin 769 konut satışı yakalayan sektörün hedefi ise 1 milyon 300 bin adetleri görmek.

İçindekiler
“Sağlık sistemi etkili olacak”“Özel bankalar da kampanyaya katılmalı”

Ağustos ayı itibariyle yabancı alıcının gelmesini bekleyen gayrimenkul sektörü, geçen yıl yabancıya yaptığı 45 bin 483 adetlik satışı bu yıl 65 bin âdete çıkarmayı hedefliyor.

“Akın akın gelecekler”

İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, kamu bankalarının ve Emlak Konut GYO’nun faiz oranlarını 0.64’e kadar düşürmesinin piyasaya doping etkisi yaptığına dikkat çekerek, yabancı alıcıdan da umutlu olduklarını belirtti. 

Durbakayım, “Yabancılarda bekleyen büyük bir potansiyel var. Ağustos gibi yabancıların akın akın gelişiyle birlikte mevcut 14 bin adetlik yabancıya satışa 50 bin adetlik yeni satış eklenmesini bekliyoruz. Böylece bu yıl yine de 1 milyon 300 bin adet gibi konut satışını yakalayacağımızı tahmin ediyoruz” diye konuştu.

“Sağlık sistemi etkili olacak”

Koronavirüs salgınının aynı zamanda Türkiye sağlık sisteminin ne kadar iyi olduğunun yabancılar tarafından bilinmesini sağladığını vrugulayan Durbakayım, bunun da yabancıyı çekmede etkili olacağını kaydetti. Yeni dönemde Çinli alıcıların yükselişte olduğunu dile getiren Durbakayım, “Avrupalı tatil bölgelerini, Orta Doğulu serin bölgeleri tercih ediyor. Yabancı artık her yöreden alım yapar hale geldi” şeklinde konuştu.

“Özel bankalar da kampanyaya katılmalı”

Bu yıla “kâr yılı değil, ar yılı” olarak baktıklarına vurgu yapan Nazmi Durbakayım, özel bankaların da kamu bankalarının başlattığı düşük faizli kampanyalara katkı sağlamayası için çağrıda bulundu. Böylece sektördeki sinerjinin artacağını belirten Durbakayım, “Bu esnada belki maliyeti yüksek birtakım krediler kullanacaklar ancak bunun ülkeye vereceği katkı büyük olacak. Kamu bankaları için şu anda bu maliyetler yüksek görünse de bunun devlete katkısı daha yüksek. Çünkü devlet bir konutun satışından alım satım vergisi, katma değer vergisi gibi pek çok vergi alabiliyor. Özel bankalarda olaya böyle bakıp ellerini taşın atına koysalardı bu durum çok daha farklı olurdu. Bundan sonrada özel bankalardan bu katkıyı bekliyoruz” açıklamasında bulundu.

 

You Might Also Like

AKM yarın açılıyor!
Fransa’da bir cami 6 aylığına kapatıldı
İçişleri’nden ‘Orman Yangınlarına Karşı Alınacak Tedbirler’ genelgesi
Altın fiyatlarında 2022 tartışması
Ramazan Bayramı’nda şehirler arası seyahat yasağı var mı? E- Devlet Seyahat izin belgesi nasıl alınır?
TAGGED:İNDERKonut satışıNazmi Durbakayımdüşük faizli konut kredisiözel bankalar

Sign Up For Daily Newsletter

Takipte kalın! En son son dakika haberlerinin doğrudan gelen kutunuza gönderilmesini sağlayın.
[mc4wp_form]
Kaydolarak Kullanım Koşullarımızı kabul etmiş ve Gizlilik Politikamızdaki veri uygulamalarını kabul etmiş olursunuz. İstediğiniz zaman abonelikten çıkabilirsiniz.
Share This Article
Facebook Copy Link Print
Share
Previous Article Türk Eximbank’tan yeni uluslararası iş birliği anlaşması
Next Article Düden ve Çağlayan Şelalesi ile Santa Harabeleri tescillendi
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.

Stay Connected

235.3kFollowersLike
56.4kFollowersFollow
136kSubscribersSubscribe
4.4kFollowersFollow
- Advertisement -
Ad imageAd image

Son Haberler

Bazı canlılar 2085’e kadar aşırı hava olaylarına maruz kalacak
Teknoloji Rehberi
30 Nisan 2026
AKOM’dan İstanbul uyarısı: 4-5 gün etkisini sürdürecek
Emlak Dünyası
30 Nisan 2026
TÜİK verileri açıklandı: Geniş tanımlı işsizlikte yükseliş sürüyor
Ekonomi Haberleri
30 Nisan 2026
TOKİ kuralarında usulsüzlük iddialarına yanıt: ‘Kuralar noter huzurunda yapıldı’
Sektörden
30 Nisan 2026
//

20 milyon kullanıcıyı etkiliyoruz ve gezegendeki bir numaralı iş ve teknoloji haber ağıyız

Sign Up for Our Newsletter

Subscribe to our newsletter to get our newest articles instantly!

[mc4wp_form id=”847″]

Emlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
Bizi takip edin
© 2010 Emlak Televizyonu. All Rights Reserved.
Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınızda oturum açın

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?