By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Accept
Emlak TelevizyonuEmlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Sektörden
  • Emlak Rehberi
Arama
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Reading: Hobi bahçeleri için yeni çalışma yapılacak
Share
Kayıt olmak
Bildiri Daha Fazla Göster
Font ResizerAa
Emlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
Font ResizerAa
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Sektörden
  • Emlak Rehberi
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
© 2012 Emlak Televizyonu All Rights Reserved.
Emlak Televizyonu > Blog > Emlak Haberleri > Hobi bahçeleri için yeni çalışma yapılacak
Emlak Haberleri

Hobi bahçeleri için yeni çalışma yapılacak

Emlak Televizyonu
Son güncelleme: 23 Temmuz 2020 10:54
Emlak Televizyonu
Share
2 Min. Okuma
SHARE

Son dönemde çok sayıda tarım arazi önce hobi bahçesine dönüştürülmüş sonra da içerisine çeşitli yapılar inşa edilmişti. Bu arazilerin, hobi bahçesine dönüştürülerek üretimden çıkarılmasını önlemek için hazırlanan teklif, birden fazla konuda yaşanan sıkıntılar nedeniyle askıya alındı. Edinilen bilgiye göre, AK Parti grubunda çalışmaları tamamlanan teklifte, birden fazla konuda sorun yaşandı. Eleştirilerin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a kadar ulaşmasının ardından, Cumhurbaşkanı’nın “Yeniden çalışın” dediği öğrenildi. Teklif, tarım arazisi üzerine kurulan tüm hobi bahçelerinin yıkılmasını, sahte gıda üretenlere firma kapatma dahil ağır cezalar verilmesini öngörüyordu.

SIKINTILI BAŞLIKLAR

Teklif, hobi bahçelerinin yıkımı, yıkılmasının gecikmesi durumunda para cezası verilmesi, bu görevi yerine getirmeyen il müdürlükleri ve il özel idaresinin bundan sorumlu tutulması gibi net hükümler içeriyordu. Öngörülen para cezalarını fazla bulanlar olduğu gibi, belli bir tarih konularak, buna bir çerceve çizilmesini isteyenler de olduğu belirtiliyor. Ayrıca, Tarım Bakanlığ’nda kurulacak bilim kurulunun yetkilerinin de tartışma konusu yapıldığı iddia ediliyor. Teklifin hazırlık çalışmaları sırasında, hobi bahçesi yapmak için tarım arazilerinin bölünerek satılmasının önüne geçilmesi gerektiği belirtilmişti. Arazi sahiplerinin bu satışı kârlı bulduğu, bunun tarımsal üretime darbe vurduğu, tarım arazilerinin yok edildiği dile getirilmişti. Uzmanlar, tarlalara, prefabrik evler yapıldığı, bunların konuta dönüştürülerek, arazilerin yok edildiğini dile getirmişti.

YENİ CEZALAR DA BEKLEYECEK

Teklifte sahte gıdaya verilen cezaların arttırılması da öngürülüyor. Yasa teklifinde yer alan bazı hükümler şöyle: “Medyada gıda konusunda bilimsel bir veriye dayanmadan yanıltıcı yayın yapan ve yaptıranlara cezalar arttırılacak. Sadece şahıslar değil, medya kuruluşlarına da ceza verilecek. Bakanlık bu tür yayınların ve yayına katılanların açıklamalarını değerlendirecek bir bilim komisyonu kuracak. Taklit ve tağşiş gıda üreten firmaların, isim değiştirerek faaliyetlerini sürdürmeleri engellenecek. Yasalara aykırı üretim yapan firmaların kapatılması söz konusu olabilecek. Suçun tekrarı durumunda, hapis cezası ve firmanın üretimden men edilmesine kadar cezalar getirecek.”

Mesa Holding, Çalışanların Eşitlik ve Çeşitlilik Bilincini Artırmak İçin Önemli Bir Adım Atıyor
Mevlana 7. Etap Kentsel Dönüşüm Yıkım Töreni
Makketten satışta cayma hakkı kaç gün?
İnşaat, 2019’a düşüşle girdi…
Kuzguncuk’ta gezilecek 7 ayrı nokta
TAGGED:TarımHobiaraziCezalar

Sign Up For Daily Newsletter

Takipte kalın! En son son dakika haberlerinin doğrudan gelen kutunuza gönderilmesini sağlayın.
[mc4wp_form]
Kaydolarak Kullanım Koşullarımızı kabul etmiş ve Gizlilik Politikamızdaki veri uygulamalarını kabul etmiş olursunuz. İstediğiniz zaman abonelikten çıkabilirsiniz.
Share This Article
Facebook Copy Link Print
Share
Previous Article Milyonlarca liralık stratejik yatırım
Next Article Gayrimenkulde tanıtım atağı
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.

Stay Connected

235.3kFollowersLike
56.4kFollowersFollow
136kSubscribersSubscribe
4.4kFollowersFollow
- Advertisement -
Ad imageAd image

Son Haberler

TRFMC 2025 Türkiye Tesis Yönetim Konferansı “Tesis Yönetiminde Dönüşüm: İnsan, Mekân, Teknoloji” Temasıyla Gerçekleşti
Emlak Haberleri
5 Aralık 2025
Afet Yönetiminde Yeni Nesil Teknolojiler Bir Arada
Sektörden
5 Aralık 2025
Gayrimenkulde Hisol – Lizol Dönemi
Sektörden
5 Aralık 2025
İstanbul Rumeli Üniversitesi Öğrencileri Destek AFAD Gönüllülüğü Eğitimi Aldı
Emlak Gazetesi
5 Aralık 2025
//

20 milyon kullanıcıyı etkiliyoruz ve gezegendeki bir numaralı iş ve teknoloji haber ağıyız

Sign Up for Our Newsletter

Subscribe to our newsletter to get our newest articles instantly!

[mc4wp_form id=”847″]

Emlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
Bizi takip edin
© 2010 Emlak Televizyonu. All Rights Reserved.
adbanner
Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınızda oturum açın

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?