By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Accept
Emlak TelevizyonuEmlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Sektörden
  • Emlak Rehberi
Arama
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Reading: Otellere NASA standardı
Share
Kayıt olmak
Bildiri Daha Fazla Göster
Font ResizerAa
Emlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
Font ResizerAa
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Sektörden
  • Emlak Rehberi
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
© 2012 Emlak Televizyonu All Rights Reserved.
Emlak Televizyonu > Blog > Emlak Haberleri > Otellere NASA standardı
Emlak Haberleri

Otellere NASA standardı

Emlak Televizyonu
Son güncelleme: 8 Haziran 2020 14:18
Emlak Televizyonu
Share
3 Min. Okuma
SHARE

Türkiye salgınla ile mücadeledeki başarısını turizme taşıyor. Koronavirüsün ardından kapılarını ziyaretçilere açan turizm sektörü ‘yeni normal’ için Güvenli Turizm Sertifikasyon Programı’nı devreye aldı. Yapılan denetimlerde Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) bünyesindeki oteller hijyen ve sağlık açısından sertifikalandırılırken, uygulama ile Türkiye’nin Avrupalı turistin bir numaralı tercihi hâline gelmesi bekleniyor.

DÜNYAYA ÖRNEK OLDUK
Otellerin sertifikasyon programı ise Almanya merkezli Royalcert tarafından yürütülüyor. Royalcert Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Alphan Namlı, otel ve restoranların denetimlerini HACCP (Tehlike Analizi ve Kritik Kontol Noktaları) sistemi kriterlerine göre gerçekleştirdiklerini vurgulayarak “NASA’da tarafından uzay yolculuğunda astronotlar için uygulanan bir hijyen standardı var. Güvenli Turizm Sertifikasyon Programı da o ayarda. İngiltere’de 20 yıldır, yine İtalya’da ‘Qualitalia’ ile hijyen denetimleri yapılıyordu ancak ilk defa salgın sonrası bu kadar kapsamlı bir uygulama ülkemizde gerçekleştirilmeye başladı. Denetimlerde 150’ye yakın kritere bakıyoruz. Türkiye diğer ülkelere de örnek oldu. Mısır, Dubai, Suudi Arabistan, Sri Lanka, Tayvan gibi ülkeler de Güvenli Turizm Sertifikasyon Programı için bizimle iletişime geçtiler.” dedi.

GİZLİ MİSAFİR UYGULAMASI
Sertifikasyon sürecinin şimdilik 6 ay ile sınırlı tutulduğunu, denetimin ise her ay yapılacağını kaydeden Namlı, gizli misafir uygulaması ile iki ayda bir rapor düzenleyeceklerini bildirdi. Her gün 1.000’e yakın bilgilendirme talebi ve başvuru aldıklarını kaydeden Namlı, “Bunların 100-150’sini sonuçlandırıyoruz. Başvuruları 3-4 günde değerlendirip sonuçlandırabiliyoruz. Ancak önümüzdeki haftadan itibaren yoğunlaşma olacağını öngörüyorum. Denetimimiz yarım gün ila bir gün arasında değişiyor. Ücretler de otel kapasitesine göre 400- 2.600 TL arasında değişiyor” diye konuştu.

SERTİFİKA ALAN OTELLERDE YOĞUNLUK BAŞLADI
Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Müberra Eresin, Güvenli Turizm Sertifikasyon Programı çerçevesinde sertifika alan otellerin isimlerinin resmî olarak açıklanmaya başladığını hatırlatarak “Sertifika alan otellerde yoğunluk oluşmaya başladı. Biz bu anlamda özellikle üyelerimize Royalcert ile yaptığımız anlaşma çerçevesinde yüzde 25, belediye belgeli otellere yüzde 15 indirim sağlayacağız. İndirim için üyelerimizin TÜROB’dan üyelik belgesi alması yeterli olacaktır” dedi. Özellikle denetimleri dünyada akredite olmuş, global şirketlerin yapmasının Avrupa başta olmak üzere dünyadan turist çekmek adına da kıymetli olduğunu ifade eden Eresin “Avrupa’daki ve birçok kıtadaki ülkelerde sertifikasyon belirlenen maddeler üzerinden verilirken ülkemizde bizzat yaklaşık bir gün süren otel denetimlerinin ardından veriliyor” diye konuştu.

QR KODUNA İŞLENİYOR
Yapılan denetimlerde eksiklikler tespit edilerek otellere ek süre veriliyor. Ayrıca gizli misafir uygulaması ile de iki ayda bir denetim yapılıyor. Daha sonra bunlar bir rapor hâline getirilerek QR koduna işleniyor. Otele gelen misafirler bu kodu okuttuğunda otelin tüm hijyen geçmişini görebiliyor.

İstanbul’a müjde!
Konut Dokunulmazlığı Nedir?
Satış Vaadi Entegrasyonu Sağlanmalı!
İklim değişikliği hakkında önemli uyarı!
Corona vakasının rastlanmadığı Bozcaada’da yeni kararlar!
TAGGED:TurizmNASAKoronavirüs ÖnlemleriOtellere NASA standardıNASA standardı

Sign Up For Daily Newsletter

Takipte kalın! En son son dakika haberlerinin doğrudan gelen kutunuza gönderilmesini sağlayın.
[mc4wp_form]
Kaydolarak Kullanım Koşullarımızı kabul etmiş ve Gizlilik Politikamızdaki veri uygulamalarını kabul etmiş olursunuz. İstediğiniz zaman abonelikten çıkabilirsiniz.
Share This Article
Facebook Copy Link Print
Share
Previous Article İhlas Yapı projelerine yoğun ilgi!
Next Article Uzundere Barajı kazandıracak
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.

Stay Connected

235.3kFollowersLike
56.4kFollowersFollow
136kSubscribersSubscribe
4.4kFollowersFollow
- Advertisement -
Ad imageAd image

Son Haberler

TRFMC 2025 Türkiye Tesis Yönetim Konferansı “Tesis Yönetiminde Dönüşüm: İnsan, Mekân, Teknoloji” Temasıyla Gerçekleşti
Emlak Haberleri
5 Aralık 2025
Afet Yönetiminde Yeni Nesil Teknolojiler Bir Arada
Sektörden
5 Aralık 2025
Gayrimenkulde Hisol – Lizol Dönemi
Sektörden
5 Aralık 2025
İstanbul Rumeli Üniversitesi Öğrencileri Destek AFAD Gönüllülüğü Eğitimi Aldı
Emlak Gazetesi
5 Aralık 2025
//

20 milyon kullanıcıyı etkiliyoruz ve gezegendeki bir numaralı iş ve teknoloji haber ağıyız

Sign Up for Our Newsletter

Subscribe to our newsletter to get our newest articles instantly!

[mc4wp_form id=”847″]

Emlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
Bizi takip edin
© 2010 Emlak Televizyonu. All Rights Reserved.
adbanner
Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınızda oturum açın

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?