By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Accept
Emlak TelevizyonuEmlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Sektörden
  • Emlak Rehberi
Arama
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Reading: Everest Dağı, 200 Kilometre Öteden Görülebilir Hale Geldi
Share
Kayıt olmak
Bildiri Daha Fazla Göster
Font ResizerAa
Emlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
Font ResizerAa
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Sektörden
  • Emlak Rehberi
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
© 2012 Emlak Televizyonu All Rights Reserved.
Emlak Televizyonu > Blog > Sektörden > Everest Dağı, 200 Kilometre Öteden Görülebilir Hale Geldi
Sektörden

Everest Dağı, 200 Kilometre Öteden Görülebilir Hale Geldi

Emlak Televizyonu
Son güncelleme: 25 Mayıs 2020 06:57
Emlak Televizyonu
Share
2 Min. Okuma
SHARE

Koronavirüs salgını nedeniyle birçok ülke sert önlemler almak durumunda kalıyor. Uygulanan sokağa çıkma yasaklarıyla beraber insanların zorunlu durumlar dışında evinden çıkmamasının istenmesi, birçok ülkede sokakların boş kalmasına neden oluyor. 

Salgın nedeniyle alınan önlemler sayesinde artık sokaklarda daha az araba görülüyor ve birçok ülkede sanayi faaliyeti önceki dönemlere göre azalmış durumda. Önlemler ve uyarılar salgının yayılmasını yavaşlatırken çevre kirliliğinin de azalmasını sağlıyor. 

Salgına karşı alınan önlemler Nepal’de hava kirliliğinin azalmasını sağladı

Virüs salgınına karşı alınan önlemler sayesinde çevre kirliliğinin azaldığı yerlerden biri de Nepal’in başkenti Katmandu oldu. Önceki dönemlerde özellikle hava kirliliği konusunda büyük sorunlar yaşayan şehirde salgın nedeniyle alınan önlemler sayesinde hava kirliliği salgın öncesine göre çok ama çok daha düşük düzeylere gelmiş durumda.

Katmandu’da hava kirliliğinin azalması şehir sakinlerinin yıllardır hasret kaldığı bir manzaranın da ortaya çıkmasını sağladı. Şehirde hava kirliliğin azalmasıyla birlikte yaklaşık 195 km uzaklıktaki dünyanın en yüksek dağı olan Everest Dağı, Katmandu’dan görülebilir hale geldi. 

Katmandu’da yaşayan insanlar için Everest’in şehirden görülebilmesi şaşırtıcı bir gelişme. Çünkü salgından önce şehirdeki hava kirliliği nedeniyle Everest Dağı’nın görülmesi imkansızdı. Ancak salgına karşı alınan önlemler sayesinde insanlar evlerinde kalırken, şehrin sokaklarında önceki dönemlere göre çok az araba hareket halinde bulunuyor. Bu durum şehrin hava kirliliğinin en büyük sorumlusu olan egzoz emisyonların görülmemiş hızda düşmesini sağladı. 

Hava kirliliğinin azalması solunum yolu hastalıklarının da azalmasını sağladı

Katmandu’daki hava kirliliğinin koronavirüs salgını öncesindeki hali

Katmandu’da hava kirliliğinin önceki dönemlere göre düşük seviyelere gelmesi, Everest Dağı’nın görülmesinin yanında solunum yolu hastalıkları ile hastanelere başvuran insan sayısının da düşmesine neden oldu. Katmandu’daki HAMS Hastanesi’nde akciğer uzmanı olan Raju Pangeni, düzenli takip ettikleri KOAH hastalarının çoğunun semptomlarının hafiflediğini, hatta bazı KOAH hastalarının artık oksijen tedavisine ihtiyaç duymadığını söyledi. 

Nepal’de koronavirüs önlemlerinin bir etkisi olarak hava kirliliğinin azalması ve bu nedenle Everest’in başkent Katmandu’dan görülebilir olması sevindirici bir gelişme. Ancak salgın önlemlerinin kaldırılmasının ardından ülkede hava kirliliğinin eski günlerdeki seviyesine gelmemesi için şimdiden önlemler almak gerekiyor.

Şile’de 700 bin yıllık jeomiras
İstanbul’da ofis kiraları yarıya indi
Meteoroloji açıkladı: 17 Mart 2024 hava durumu raporu… Bugün hava nasıl olacak?
Zeray İnşaat, “Bahar” kampanyası hedeflerini gerçekleştirdi
ABD’de 6.4 büyüklüğünde deprem
TAGGED:Hava KirliliğiÖnceSalgınNedenKatmandu

Sign Up For Daily Newsletter

Takipte kalın! En son son dakika haberlerinin doğrudan gelen kutunuza gönderilmesini sağlayın.
[mc4wp_form]
Kaydolarak Kullanım Koşullarımızı kabul etmiş ve Gizlilik Politikamızdaki veri uygulamalarını kabul etmiş olursunuz. İstediğiniz zaman abonelikten çıkabilirsiniz.
Share This Article
Facebook Copy Link Print
Share
Previous Article Elektriği Kesilen Gökdelenin Ürkütücü Görüntüsü
Next Article Hava ve demir yolu ulaşımında “biletler” satışta
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.

Stay Connected

235.3kFollowersLike
56.4kFollowersFollow
136kSubscribersSubscribe
4.4kFollowersFollow
- Advertisement -
Ad imageAd image

Son Haberler

TRFMC 2025 Türkiye Tesis Yönetim Konferansı “Tesis Yönetiminde Dönüşüm: İnsan, Mekân, Teknoloji” Temasıyla Gerçekleşti
Emlak Haberleri
5 Aralık 2025
Afet Yönetiminde Yeni Nesil Teknolojiler Bir Arada
Sektörden
5 Aralık 2025
Gayrimenkulde Hisol – Lizol Dönemi
Sektörden
5 Aralık 2025
İstanbul Rumeli Üniversitesi Öğrencileri Destek AFAD Gönüllülüğü Eğitimi Aldı
Emlak Gazetesi
5 Aralık 2025
//

20 milyon kullanıcıyı etkiliyoruz ve gezegendeki bir numaralı iş ve teknoloji haber ağıyız

Sign Up for Our Newsletter

Subscribe to our newsletter to get our newest articles instantly!

[mc4wp_form id=”847″]

Emlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
Bizi takip edin
© 2010 Emlak Televizyonu. All Rights Reserved.
adbanner
Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınızda oturum açın

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?