By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Accept
Emlak TelevizyonuEmlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Sektörden
  • Emlak Rehberi
Arama
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Reading: Salgın sonrası balkonlu geniş evlere ilgi artacak
Share
Kayıt olmak
Bildiri Daha Fazla Göster
Font ResizerAa
Emlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
Font ResizerAa
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Sektörden
  • Emlak Rehberi
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
© 2012 Emlak Televizyonu All Rights Reserved.
Emlak Televizyonu > Blog > Sektörden > Salgın sonrası balkonlu geniş evlere ilgi artacak
Sektörden

Salgın sonrası balkonlu geniş evlere ilgi artacak

Emlak Televizyonu
Son güncelleme: 23 Nisan 2020 17:04
Emlak Televizyonu
Share
3 Min. Okuma
SHARE

İNŞAATTA DEĞİŞİM RÜZGARLARI

Korona nedeniyle ekonomideki dengeler değişirken, Türkiye ekonomisinin en önemli güçlerinden biri olan inşaat sektöründe de değişim rüzgarları esiyor.

Son birkaç yıldır hareketli olan ve Cumhuriyet tarihinin satış rekorlarını gerçekleştiren konut sektöründe de yeni nesil konutların hatları belli olmaya başladı.

Değişen trendler ve yaşam şekilleri, kentsel dönüşüm, konutun yatırım aracı olarak değerlendirilmesi gibi pek çok faktör nedeniyle İstanbul’da konut metrekareleri düşerken, konut tiplerinde de 2+1’ler ağırlık kazanmıştı.

Koronavirüs dolayısıyla ofislerin evlere taşınması, eğitim hayatının evden devam etmesi, sokağa çıkma yasağı gibi nedenler konutlarda yeni dönem anlayışını da beraberinde getirdi.

BALKONUN ÖNEMİ SALGINDA ANLAŞILDI

Mimar Erkurtoğlu, ‘Son dönemde mimari anlayışta bazı değişikliklere gidilmişti. Müteahhitleri isteği doğrultusunda Fransız balkon olarak tabir ettiğimiz, salonlarda tavandan yere kadar uzanan pencerelerin açıldığı sistemler mevcuttu. Oysa kültürümüzde balkonlarda oturmak mevcuttu.

Korona nedeniyle evdeki balkonların ne kadar önemli olduğu anlaşıldı. Bunun dışında özellikle kentsel dönüşümle birlikte azalan metrekarelerin yerini daha büyük metrekareli evler almaya başlayacak. Güney cepheli konutlar değer kazanırken, suyun önemini bir kez daha anladığımız bu günlerde enerji tasarrufu sağlayan konutların değerleneceğini öngörüyoruz.

Başka bir deyişle enerji ve su tasarrufu sağlayan yeşil binalar kazanacak’ derken, şehrin yeni yerleşen yerlerinde hayat bulacak yatay mimariye sahip binaların tercih nedeni olabileceğini belirtiyor.

HOME OFİS

Nüfus yoğunluğunun daha az olduğu semtlerde, yeni gelişen bölgelerde konut satışlarının hız kazanacağını söyleyen Mimar Erkurtoğlu, yeni binalarda konut ile ofislerin iç içe geçeceğini de sözlerine ekliyor. ‘Koronanın binaların mimarisini değiştireceği bir konu da evlerin aynı zamanda home ofis olarak değerlendirilecek olması. Korona sürecinden bu yana boş ofisler 2 katına çıktı.

Home ofis sisteminin yürütülüyor olduğunun görünmesi nedeniyle şirketler ofislerini küçültürken, çalışanlar da evlerindeki koşulları değiştirecek. Şu an dünyada da bu yöne doğru bir değişim söz konusu. Yeni konsept kesinlikle ofisin ve evin iç içe geçtiği yaşam alanları olacak.’ diyen Erkurtoğlu, sözlerine şöyle devam ediyor: ‘Örneğin; bir avukat ya da mimar aynı binada hem ofis için ayrı bir yer hem de konut için ayrı bir yer tutacak. Bunun dışında bir mimar olarak şöyle düşünüyorum.

Evin antresinden bağlanılan, odası ve banyosu olan ayrı bir ofis yeri oluşturulacak. Yani evin antresinden kapı açılıp ofis alanına geçilecek.’

Dünya’da ve Türkiye’de tek
Binalara çip takılacak
Meteoroloji’den 3 il için kar uyarısı
Salgın, lüks tüketim markalarına olumsuz algıyı artırdı
Serbest piyasada döviz açılış fiyatları (10.11.2023)
TAGGED:Koronavirüs Önlemleribalkonlu evhome officehome ofisAE MimarlıkKoronavirüs

Sign Up For Daily Newsletter

Takipte kalın! En son son dakika haberlerinin doğrudan gelen kutunuza gönderilmesini sağlayın.
[mc4wp_form]
Kaydolarak Kullanım Koşullarımızı kabul etmiş ve Gizlilik Politikamızdaki veri uygulamalarını kabul etmiş olursunuz. İstediğiniz zaman abonelikten çıkabilirsiniz.
Share This Article
Facebook Copy Link Print
Share
Previous Article Kiralar için yüzde 50 indirim talebi
Next Article Gayrimenkul danışmanlarının görevleri nelerdir?
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.

Stay Connected

235.3kFollowersLike
56.4kFollowersFollow
136kSubscribersSubscribe
4.4kFollowersFollow
- Advertisement -
Ad imageAd image

Son Haberler

TRFMC 2025 Türkiye Tesis Yönetim Konferansı “Tesis Yönetiminde Dönüşüm: İnsan, Mekân, Teknoloji” Temasıyla Gerçekleşti
Emlak Haberleri
5 Aralık 2025
Afet Yönetiminde Yeni Nesil Teknolojiler Bir Arada
Sektörden
5 Aralık 2025
Gayrimenkulde Hisol – Lizol Dönemi
Sektörden
5 Aralık 2025
İstanbul Rumeli Üniversitesi Öğrencileri Destek AFAD Gönüllülüğü Eğitimi Aldı
Emlak Gazetesi
5 Aralık 2025
//

20 milyon kullanıcıyı etkiliyoruz ve gezegendeki bir numaralı iş ve teknoloji haber ağıyız

Sign Up for Our Newsletter

Subscribe to our newsletter to get our newest articles instantly!

[mc4wp_form id=”847″]

Emlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
Bizi takip edin
© 2010 Emlak Televizyonu. All Rights Reserved.
adbanner
Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınızda oturum açın

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?