RAMS Banner
By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Accept
Emlak TelevizyonuEmlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Künye
  • İletişim
Arama
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Reading: Bayramda tatile gidecekler dikkat: Otobüs bileti satışları patladı
Share
Kayıt olmak
Bildiri Daha Fazla Göster
Font ResizerAa
Emlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
Font ResizerAa
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Künye
  • İletişim
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Künye
  • İletişim
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
© 2012 Emlak Televizyonu All Rights Reserved.
Emlak Televizyonu > Blog > Ekonomi Haberleri > Bayramda tatile gidecekler dikkat: Otobüs bileti satışları patladı
Ekonomi Haberleri

Bayramda tatile gidecekler dikkat: Otobüs bileti satışları patladı

Emlak Televizyonu
Son güncelleme: 13 Mart 2026 11:04
Emlak Televizyonu
Share
3 Min. Okuma
SHARE

Tüm Otobüsçüler Federasyonu (TOF) Genel Başkanı Mustafa Yıldırım, Ramazan Bayramı’nın okulların ara tatiline denk gelmesi ve havaların ısınması dolayısıyla otobüs seferlerinde hareketliliğin başladığını belirterek, “14 Mart itibarıyla 12 bin ek otobüs biletini satışa sunmayı planlıyoruz. Böylece tatil süresince ek seferlerle birlikte 8 milyona yakın yolcu taşımayı hedefliyoruz.” dedi.

Tüm Otobüsçüler Federasyonu (TOF) Genel Başkanı Mustafa Yıldırım, Ramazan Bayramı’nın okulların ara tatiline denk gelmesi ve havaların ısınması dolayısıyla otobüs seferlerinde hareketliliğin başladığını belirterek, “14 Mart itibarıyla 12 bin ek otobüs biletini satışa sunmayı planlıyoruz. Böylece tatil süresince ek seferlerle birlikte 8 milyona yakın yolcu taşımayı hedefliyoruz.” dedi.

ÖZEL GÜNLERDE SEFER SAYISI 27 BİNE ÇIKIYOR

TOBB Kara Yolu Yolcu Taşımacılığı Sektör Meclis Başkanlığı görevini de yürüten Yıldırım, AA muhabirine, Ramazan Bayramı tatili dönemindeki otobüs seferlerine ilişkin bilgi verdi.

Türkiye genelinde 343 otobüs firmasının 8 bin otobüsle hizmet verdiğini aktaran Yıldırım, normal günlerde 22 bin olan otobüs sefer sayısının, bayram ve tatil dönemi gibi özel günlerde 27 bine kadar çıktığını söyledi.

14 MART İTİBARIYLA 12 BİN EK BİLET SATIŞTA

Yıldırım, 2025-2026 eğitim öğretim dönemi ara tatilinin Ramazan Bayramı’na denk gelmesi ve havaların ısınması dolayısıyla tatil süresinin 9 güne çıktığını belirterek, şöyle konuştu:

“Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca şehirler arası otobüs firmalarına bayram tatili süresince B2 ve D2 belgelerine kayıtlı otobüsleri de kullanma izni verilmesiyle, 14 Mart itibarıyla 12 bin ek otobüs bileti de satışa sunmayı planlıyoruz. Böylece tatil süresince ek seferlerle birlikte 8 milyona yakın yolcu taşımayı hedefliyoruz.”

HAREKETLİLİK BUGÜN İTİBARIYLA BAŞLADI

Yıldırım, özellikle tatil yörelerine yönelik otobüs seferlerine talebin arttığını, aynı zamanda bayram tatilini memleketlerinde geçirmek isteyenlerin de bulunduğunu dile getirerek, “Bu bayram Türkiye’nin her yerine yönelik yoğun talep alıyoruz. Bayram tatili dolayısıyla otobüs seferlerinde hareketlilik bugün itibarıyla başladı. Bayramın birinci ve ikinci gününde yoğunluk bulunmazken, diğer günlerde yoğunluk var.” ifadelerini kullandı.

YORGUN, UYKUSUZ VE BAKIMSIZ ARAÇLARLA YOLA ÇIKMAYIN

Tatil süresince yollarda yoğunluk yaşanacağına işaret eden Yıldırım, başta otobüs sürücüleri olmak üzere trafiğe çıkan herkesin daha dikkatli olması gerektiğini söyledi.

Yıldırım, yoğun dönemlerde zaman zaman otobüs kazaları yaşandığına dikkati çekerek, sürücülerin yorgun, uykusuz ve bakımsız araçlarla yola çıkmasının önüne geçildiğinde bu riskin azalacağını bildirdi.

Seyahat edecek vatandaşların emniyet kemeri takma konusunda özen göstermesi gerektiğini ifade eden Yıldırım, bunun aynı zamanda yasal zorunluluk olduğunu kaydetti.

KAYNAK: AA

You Might Also Like

Milli Eğitim Bakanı Selçuk: 21’inde belirli sınıflarda yüz yüze eğitimi başlatacağız
IC İçtaş, Rosatom’un fesih kararını Londra Tahkim Mahkemesi’ne götürecek
Dünyanın en büyük Ikea mağazası Filipinler’de açıldı
M.Onur Sarıbay:” T/Mahalle Kurumsal Emlakçılık Hedefi ile Türkiye’ye Yayılacak”
Antalya’da ulaşıma yüzde 56 zam

Sign Up For Daily Newsletter

Takipte kalın! En son son dakika haberlerinin doğrudan gelen kutunuza gönderilmesini sağlayın.
[mc4wp_form]
Kaydolarak Kullanım Koşullarımızı kabul etmiş ve Gizlilik Politikamızdaki veri uygulamalarını kabul etmiş olursunuz. İstediğiniz zaman abonelikten çıkabilirsiniz.
Share This Article
Facebook Copy Link Print
Share
Previous Article Açık Artırmayla Uygun Fiyatlı Konut Satışları Gerçekleştirilecek

Stay Connected

235.3kFollowersLike
56.4kFollowersFollow
136kSubscribersSubscribe
4.4kFollowersFollow
- Advertisement -
Ad imageAd image

Son Haberler

GYODER 20’nci Gayrimenkul Zirvesi başladı GYODER 20’nci zirvesinde sektörü bir kez daha buluşturdu
Ekonomi Haberleri
28 Nisan 2026
TAV’ın ilk çeyrek cirosu 361 milyon Euro oldu
Sektörden
28 Nisan 2026
AVM Metrekare Verimlilik Endeksi, Mart 2026 döneminde yüzde 35,4 arttı
Emlak Haberleri
28 Nisan 2026
TOKİ başvuru iade ne zaman yatacak? Para iadesi ne zaman yatar?
Emlak Gazetesi
28 Nisan 2026
//

20 milyon kullanıcıyı etkiliyoruz ve gezegendeki bir numaralı iş ve teknoloji haber ağıyız

Sign Up for Our Newsletter

Subscribe to our newsletter to get our newest articles instantly!

[mc4wp_form id=”847″]

Emlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
Bizi takip edin
© 2010 Emlak Televizyonu. All Rights Reserved.
Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınızda oturum açın

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?