RAMS Banner
By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Accept
Emlak TelevizyonuEmlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Sektörden
  • Emlak Rehberi
Arama
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Reading: Savur GYO’nun Halka Arzı Tamamlandı, Planlanan Tahsisatın 7,33 Katı Talep Geldi
Share
Kayıt olmak
Bildiri Daha Fazla Göster
Font ResizerAa
Emlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
Font ResizerAa
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Sektörden
  • Emlak Rehberi
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
© 2012 Emlak Televizyonu All Rights Reserved.
Emlak Televizyonu > Blog > Sektörden > Savur GYO’nun Halka Arzı Tamamlandı, Planlanan Tahsisatın 7,33 Katı Talep Geldi
Sektörden

Savur GYO’nun Halka Arzı Tamamlandı, Planlanan Tahsisatın 7,33 Katı Talep Geldi

Emlak Televizyonu
Son güncelleme: 4 Mart 2026 12:10
Emlak Televizyonu
Share
4 Min. Okuma
SHARE

Turizm ve gayrimenkul yatırımlarını Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı çatısı altında birleştiren Savur Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.’nin halka arzı hem bireysel hem kurumsal yatırımcılardan gelen yoğun ilgiyle tamamlandı.  26-27 Şubat ve 2 Mart 2026 tarihlerinde gerçekleştirilen talep toplama sürecinde, sermaye artırımı ve ortak satışı kapsamında satışa sunulan toplam 295.400.000 TL nominal değerli payların tamamı yatırımcılara dağıtıldı.

Halka arz büyüklüğü 1.075.256.000 TL olarak gerçekleşirken, yatırımcılardan gelen toplam talep 2.164.644.929 TL nominal seviyesine ulaştı. Böylece Savur GYO halka arzı, toplam büyüklüğünün yaklaşık 7,33 katı talep görerek güçlü bir başarıya imza attı.

Uluslararası Yatırımcıdan Güven Oyu

Yatırımcı grupları bazında; yurt içi bireysel yatırımcı kategorisinde tahsisatın 2,64 katı 311.613.831 TL nominal, yüksek talepte bulunacak yatırımcı grubu kategorisinde tahsisatın 32,12 katı 948.714.860 TL nominal, yurt içi kurumsal yatırımcı kategorisinde tahsisatın 8,62 katı 636.753.738 TL nominal, yurt dışı kurumsal yatırımcı kategorisinde ise tahsisatın 3,62 katı 267.562.500 TL nominal talep oluştu. Hem bireysel hem de kurumsal yatırımcı tarafında yoğun ilgi ile karşılaşan Savur GYO, uluslararası yatırımcılardan da güçlü bir güven oyu aldı.

Pay dağıtımı 701.103 adet yurt içi bireysel yatırımcıya, 187 adet yüksek talepte bulunacak yatırımcıya, 128 adet yurt içi kurumsal yatırımcıya ve 11 adet yurt dışı kurumsal yatırımcıya olmak üzere toplamda 701.429 yatırımcıya yapıldı. Dağıtıma esas tahsisat oranları ise yurt içi bireysel yatırımcılar için %40, yüksek talepte bulunacak yatırımcı grubu için %10, yurt içi kurumsal yatırımcılar için %25 ve yurt dışı kurumsal yatırımcılar için ise %25 olarak gerçekleşti.

“Değer üreten yatırımlarımızla büyümeye devam edeceğiz”

Halka arz ile birlikte geçmişten gelen kurumsal mirası yeni bir vizyon ve finansal güçle geleceğe taşıdıklarını belirten Savur GYO Yönetim Kurulu Üyesi Yasin Yıldıran, “Şirketimizin uzun yıllara dayanan deneyimiyle şekillenen kurumsal kültürünü geleceğe taşıma hedefimizin somut bir göstergesi olan halka arz sürecini başarıyla tamamlamanın gururunu yaşıyoruz. Bu yolculukta bize güvenen tüm yatırımcılarımıza teşekkür ederiz.  Öncelikli hedefimiz yeni ortaklarımız, projelerimizden gayrimenkul alan yatırımcılarımız, çalışanlarımız ve tüm paydaşlarımızın yanı sıra ülke ekonomisi ve istihdamı için en yüksek katma değeri sağlamak olacak. Borçsuz bir GYO olarak halka arzdan elde edeceğimiz geliri yeni yatırımların finansmanında ve mevcut faaliyetlerimizin güçlendirilmesinde etkin şekilde kullanarak stratejik büyüme planlarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz. Böylece yalnızca sektörlerimizdeki rekabet gücümüzü artırmakla kalmayacak, aynı zamanda ülke ekonomisine değer katmaya da devam edeceğiz. Bu süreçte şeffaf, hesap verebilir ve sürdürülebilir bir kurumsal yönetim anlayışıyla paydaşlarımızla uzun vadeli güven ilişkileri kurmayı hedefliyoruz. Amacımız; özkaynak verimliliğini artırmak ve yatırımcılarımıza uzun vadeli değer üretmektir.” dedi.

Çeşitlendirilmiş varlık portföyü, yeni yatırımlar ile büyüme vizyonu…

Yüksek özkaynak oranı, borçsuz ve disiplinli finansal yapısıyla dikkat çeken şirket, turizm ve kira gelirine dayalı sürdürülebilir nakit akışı ve döviz getirileriyle öne çıkıyor. İstanbul Tarihi Yarımada’da yer alan global ödüllü zincir otelleri ve yüksek nitelikli konut projeleriyle düzenli gelir üretim modeline sahip olan Savur GYO’nun portföyünde; Ramada Grand Bazaar, Orientbank Hotel Istanbul Autograph Collection, Orient Occident Hotel Istanbul Autograph Collection, Hotel St. Sophia otellerinin yanı sıra kira getirisi olan ticari gayrimenkuller, Kandilli’nin en özel noktasında konumlanan İV Kandilli konut projesi ve lokasyon değeri oldukça yüksek olan Küçükçekmece’de arsa bulunuyor. Halka arzdan elde edilecek kaynağın yüzde 85 ila 100’ünün proje finansmanı, yeni yatırımlar ve mevcut varlıkların değer artırıcı yatırımlarında kullanılması, kalan kısmın ise işletme sermayesi olarak değerlendirilmesi planlanıyor.

İzmir’de etkili olan rüzgar ve fırtına nedeniyle deniz taştı
Elektrikli Araç Şarj İstasyonu Kurmaya Zaman Sınırı Geldi
Türkiye yaşlı bakım evleri ile örnek oluyor
İzole tatil için doğaya yönelenler outdoor malzemeleri piyasasını büyüttü
Akdeniz’deki 6,4 şiddetindeki deprem Niğde’de de hissedildi
TAGGED:Savur GYOSavur GYO halka arzYasin Yıldıran

Sign Up For Daily Newsletter

Takipte kalın! En son son dakika haberlerinin doğrudan gelen kutunuza gönderilmesini sağlayın.
[mc4wp_form]
Kaydolarak Kullanım Koşullarımızı kabul etmiş ve Gizlilik Politikamızdaki veri uygulamalarını kabul etmiş olursunuz. İstediğiniz zaman abonelikten çıkabilirsiniz.
Share This Article
Facebook Copy Link Print
Share
Previous Article Açık Artırmayla Uygun Fiyatlı Konut Satışları Gerçekleştirilecek

Stay Connected

235.3KFollowersLike
56.4KFollowersFollow
136KSubscribersSubscribe
4.4KFollowersFollow
- Advertisement -
Ad imageAd image

Son Haberler

Polat Gayrimenkul, Piyalepaşa İstanbul’u Güney Kore’de Asyalı Yatırımcılara Tanıttı
Emlak Haberleri
4 Mart 2026
Fuzul, Müşteri Memnuniyetinde Sektör Liderliğini Ödülle Taçlandırdı
Sektörden
4 Mart 2026
Folkart Orion’da ‘Ön Satış’ Başladı
Emlak Haberleri
4 Mart 2026
Emlak Konut, varlık kiralama şirketi kuruyor
Sektörden
4 Mart 2026
//

20 milyon kullanıcıyı etkiliyoruz ve gezegendeki bir numaralı iş ve teknoloji haber ağıyız

Sign Up for Our Newsletter

Subscribe to our newsletter to get our newest articles instantly!

[mc4wp_form id=”847″]

Emlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
Bizi takip edin
© 2010 Emlak Televizyonu. All Rights Reserved.
adbanner
Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınızda oturum açın

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?