By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Accept
Emlak TelevizyonuEmlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Sektörden
  • Emlak Rehberi
Arama
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Reading: TOKİ 500 bin sosyal konut projesi kura çekimi ne zaman? İstanbul, Ankara, İzmir kura tarihi belli oldu mu?
Share
Kayıt olmak
Bildiri Daha Fazla Göster
Font ResizerAa
Emlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
Font ResizerAa
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Sektörden
  • Emlak Rehberi
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
© 2012 Emlak Televizyonu All Rights Reserved.
Emlak Televizyonu > Blog > Sektörden > TOKİ 500 bin sosyal konut projesi kura çekimi ne zaman? İstanbul, Ankara, İzmir kura tarihi belli oldu mu?
Sektörden

TOKİ 500 bin sosyal konut projesi kura çekimi ne zaman? İstanbul, Ankara, İzmir kura tarihi belli oldu mu?

Emlak Televizyonu
Son güncelleme: 28 Aralık 2025 23:18
Emlak Televizyonu
Share
2 Min. Okuma
SHARE

500 bin sosyal konut projesi için yapılan başvurular sonrası bekleyiş giderek artıyor. Türkiye genelinde aileler, kura takvimine odaklanmış durumda… Konu hakkında dün Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum açıklama yaptı. Bu açıklama sonrası “TOKİ 500 bin sosyal konut projesi kura çekimi ne zaman” sorusu peş peşe geliyor.

TOKİ kura çekimi ne zaman?

TOKİ 500 bin sosyal konut kura çekimi 29 Aralık’ta başlayacak ve 27 Şubat’a kadar devam edecek. İlk Kura Adıyaman ili için gerçekleşecek. İstanbul, Ankara, İzmir’de kura takvimi henüz belli olmadı.

Ödeme planları

Konutların fiyatı ve taksit tutarları İstanbul ve Anadolu illerinde farklı olacak. Anadolu’da 1+1 konutlar 1 milyon 800 bin lira, 65 metrekarelik 2+1’ler 2 milyon 200 bin lira, 80 metrekarelik 2+1’ler ise 2 milyon 650 bin liradan satışa sunulacak. Anadolu’da 1+1 konutların taksitleri 6 bin 750 lira olacak. 65 metrekarelik 2+1’lerin taksitleri 8 bin 250 lira, 80 metrekarelik 2+1’lerin taksitleri ise 9 bin 938 lira olarak belirlendi.

İstanbul’da ise 1+1 konutlar 1 milyon 950 bin lira, 65 metrekarelik 2+1’ler 2 milyon 450 bin lira, 80 metrekarelik 2+1’ler de 2 milyon 950 bin liradan satışa sunulacak. İstanbul’da 1+1 konutların taksitleri 7 bin 313 lira, 65 metrekarelik 2+1’lerin taksitleri 9 bin 188 lira, 80 metrekarelik 2+1’lerin taksitleri ise 11 bin 63 lira olarak belirlendi.

Hak sahiplerinin yüzde 5’ini şehit aileleri ve gaziler, yüzde 5’ini engelliler, yüzde 20’sini emekliler, yüzde 10’unu 3 ve daha fazla çocuğa sahip aileler, yüzde 20’sini 18-30 yaş arası gençler, kalan yüzde 40’lık kısmını ise diğer alıcılar oluşturacak.

18 yaşını tamamlamış, geriye dönük 10 yıldır Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olanlar kampanyadan faydalanabilecek. Hane halkı aylık net geliri İstanbul için en fazla 145 bin lira, diğer iller için en fazla 127 bin lira olma koşulu bulunacak. Şehit aileleri ile terör, harp ve vazife malulleri bu şarttan muaf tutulacak.

Meteoroloji’den 2 il için sağanak uyarısı
Bu sabah Rize’de karantina başladı!
TOKİ 2025 yılı ilk evim arsa takvimi açıklandı
İnşaat işçileri sokağa çıkma yasağından muaf olacak mı?
İşte normalleşmenin en dikkat çeken detayı! Konser ve festivaller geri dönüyor
TAGGED:TaksitkonutLiraMilyonKura

Sign Up For Daily Newsletter

Takipte kalın! En son son dakika haberlerinin doğrudan gelen kutunuza gönderilmesini sağlayın.
[mc4wp_form]
Kaydolarak Kullanım Koşullarımızı kabul etmiş ve Gizlilik Politikamızdaki veri uygulamalarını kabul etmiş olursunuz. İstediğiniz zaman abonelikten çıkabilirsiniz.
Share This Article
Facebook Copy Link Print
Share
Previous Article Açık Artırmayla Uygun Fiyatlı Konut Satışları Gerçekleştirilecek

Stay Connected

235.3KFollowersLike
56.4KFollowersFollow
136KSubscribersSubscribe
4.4KFollowersFollow
- Advertisement -
Ad imageAd image

Son Haberler

500 bin sosyal konutta ilk kuranın adresi belli oldu
Ekonomi Haberleri
28 Aralık 2025
Yılbaşında hava nasıl olacak? Yılbaşında kar yağacak mı?
Sektörden
28 Aralık 2025
AK Parti’den fahiş aidatı bitirecek teklif
Emlak Dünyası
27 Aralık 2025
Bakan Kurum Hatay’ı gazetecileri gezdirerek anlattı: Taşınma süreci başlıyor
Ekonomi Haberleri
27 Aralık 2025
//

20 milyon kullanıcıyı etkiliyoruz ve gezegendeki bir numaralı iş ve teknoloji haber ağıyız

Sign Up for Our Newsletter

Subscribe to our newsletter to get our newest articles instantly!

[mc4wp_form id=”847″]

Emlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
Bizi takip edin
© 2010 Emlak Televizyonu. All Rights Reserved.
adbanner
Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınızda oturum açın

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?