Fikirtepe Banner
By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Accept
Emlak TelevizyonuEmlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Sektörden
  • Emlak Rehberi
Arama
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Reading: Markalı konut projelerinde stok erime hızı arttı
Share
Kayıt olmak
Bildiri Daha Fazla Göster
Font ResizerAa
Emlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
Font ResizerAa
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Sektörden
  • Emlak Rehberi
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
© 2012 Emlak Televizyonu All Rights Reserved.
Emlak Televizyonu > Blog > Sektörden > Markalı konut projelerinde stok erime hızı arttı
Sektörden

Markalı konut projelerinde stok erime hızı arttı

Emlak Televizyonu
Son güncelleme: 15 Ocak 2020 10:59
Emlak Televizyonu
Share
3 Min. Okuma
Feyzullah Yetgin
SHARE

‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ 2019 yılı Aralık ayı sonuçlarını değerlendiren GYODER Başkanı Prof. Dr. Feyzullah Yetgin, “Yeni konutlarda stok erime hızının arttığı yılın son ayında, ödeme yöntemlerini incelediğimizde, banka kredisi ve senet kullanımının bir önceki aya göre yükseldiğini görüyoruz. Faizlerin inmeye devam etmesiyle konut kredisi kullanımı yükselmeye devam edecektir” dedi.

REIDIN Genel Müdürü Alp Çapa ise REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi Aralık ayı sonuçları hakkında şunları söyledi: “Aralık ayında bir önceki aya göre yüzde 0.58, geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 2.94 oranında artış gerçekleşti. Satışlardaki konut bedeli ödeme yöntemleri incelendiğinde, Kasım ayına göre Aralık ayında banka kredisi kullanımında yüzde 6 oranında artış gözlendi. Markalı konut projeleri kapsamında stok erime hızı rakamları değerlendirildiğinde, Aralık ayında stoklarda adet bazında yüzde 6.03 oranında erime gözlendi ve stok erime hızı 6 aylık ortalamanın (yüzde 3.92) 2.11 puan üstünde gerçekleşti.”

Yeni konutlarda fiyat artışı yüzde 0.58

Kamuoyunda ‘markalı projeler’ olarak adlandırılan, ağırlıklı olarak kurumsal gayrimenkul şirketlerinin ürettiği konutlar üzerinden geliştirilen ‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ sonuçlarına göre; Aralık ayında bir önceki aya göre yüzde 0.58, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2.94 ve endeksin başlangıç dönemi olan 2010 yılı Ocak ayına göre ise yüzde 89.20 oranında nominal artış gerçekleşti.

1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1’de artış

Yeni Konut Fiyat Endeksi’nde, Aralık ayında bir önceki aya göre 1+1 konut tipinde yüzde 0.16, 2+1 konut tipinde yüzde 0.10, 3+1 konut tipinde yüzde 0.21 ve 4+1 konut tipinde yüzde 0.12 oranında nominal artış yaşandı.

Yabancıya satışlar son 6 aylık ortalamanın üstünde

Aralık ayında, markalı konut projeleri kapsamında gerçekleştirilen satışların yüzde 8’lik (son 6 aylık ortalama yüzde 7) kısmı yabancı yatırımcılara yapılırken, bu satışlarda yüzde 32 oranında 2+1 özellikteki konutlar tercih edildi.

Senet ve banka kredisi kullanımında artış

Markalı projelerden konut satın alan müşterilerin peşinat, senet ve banka kredisi kullanım oranları incelendiğinde; Aralık ayında peşinat kullanımının yüzde 53, banka kredisi kullanımının yüzde 17 ve senet kullanım oranının yüzde 30 seviyesinde gerçekleştiği görüldü. Kasım ayında peşinat kullanımı yüzde 55, banka kredisi kullanımı yüzde 16, senet kullanımı ise yüzde29, oranında gerçekleşmişti.

Stok erime hızı yüzde 3.76’dan yüzde 6.03’e yükseldi

Yeni Konut Fiyat Endeksi, Aralık ayı stok erime hızı rakamları değerlendirildiğinde adet bazlı stoklarda yüzde 6.03 oranında erime gözlendi. Kasım ayı stok erime hızı yüzde 3.76 oranında gerçekleşmişti.

Satışların yüzde 49’u bitmiş konutlardan

Aralık ayında satışı gerçekleştirilen konutların yüzde 49’u bitmiş, yüzde 51’i bitmemiş konut stoklarından oluştu. Kasım ayında ise satışlar yüzde yüzde 44’ü bitmiş, yüzde 56’sı bitmemiş konut stoklarından oluşmuştu.

 

Doğalgaz kontratları yenilenecek
Koronavirüs Salgınının Öğrettiği 7 Faydalı Alışkanlık
Müteahhit sınıflandırmasının değişmesi gerekiyor
İnternette gördüğü konteyner ev ilanı pahalıya patladI
Naci Görür’den Çorum’daki depreme ilişkin kritik açıklama!
TAGGED:REIDIN-GYODERREIDINGYODERFeyzullah Yetgin

Sign Up For Daily Newsletter

Takipte kalın! En son son dakika haberlerinin doğrudan gelen kutunuza gönderilmesini sağlayın.
[mc4wp_form]
Kaydolarak Kullanım Koşullarımızı kabul etmiş ve Gizlilik Politikamızdaki veri uygulamalarını kabul etmiş olursunuz. İstediğiniz zaman abonelikten çıkabilirsiniz.
Share This Article
Facebook Copy Link Print
Share
Previous Article Merkez Bankası Faizleri İndirecek Mi?
Next Article Konut GYODER, Yeni Konut Fiyat Endeksi’nin Aralık 2019 Raporu’nu açıkladı
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.

Stay Connected

235.3kFollowersLike
56.4kFollowersFollow
136kSubscribersSubscribe
4.4kFollowersFollow
- Advertisement -
Ad imageAd image

Son Haberler

Bayramda hangi otoyol ve köprüler ücretsiz olacak?
Emlak Haberleri
5 Haziran 2025
Çeşme’nin Saklı Gözdesi Ovacık’ta Yüzde 30 Değer Artışı
Sektörden
4 Haziran 2025
Bayramda termometreler yükselecek! Sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerine çıkıyor
Emlak Dünyası
4 Haziran 2025
Endeksa’dan Yazlık Bölgeler Raporu: Fiyatlarda Çanakkale zirvede, Alaçatı rekor kırdı
Emlak Dünyası
4 Haziran 2025
//

20 milyon kullanıcıyı etkiliyoruz ve gezegendeki bir numaralı iş ve teknoloji haber ağıyız

Sign Up for Our Newsletter

Subscribe to our newsletter to get our newest articles instantly!

[mc4wp_form id=”847″]

Emlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
Bizi takip edin
© 2010 Emlak Televizyonu. All Rights Reserved.
adbanner
Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınızda oturum açın

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?

Bildirimler