By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Accept
Emlak TelevizyonuEmlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Sektörden
  • Emlak Rehberi
Arama
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Reading: Bakan Kurum’dan İklim Kanunu açıklaması
Share
Kayıt olmak
Bildiri Daha Fazla Göster
Font ResizerAa
Emlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
Font ResizerAa
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Sektörden
  • Emlak Rehberi
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
© 2012 Emlak Televizyonu All Rights Reserved.
Emlak Televizyonu > Blog > Ekonomi Haberleri > Bakan Kurum’dan İklim Kanunu açıklaması
Ekonomi Haberleri

Bakan Kurum’dan İklim Kanunu açıklaması

Emlak Televizyonu
Son güncelleme: 14 Kasım 2024 15:08
Emlak Televizyonu
Share
2 Min. Okuma
SHARE

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenen Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 29. Taraflar Konferansı’na (COP29) ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

COP29’da en önemli gündemin “finans” olduğunu belirten Kurum, 10 gün sürecek toplantıda finansa erişimin tüm ülkeler adına kolaylaşmasını, gelişmekte olan ülkelere biraz daha destekte bulunulmasına yönelik kararların alınmasını ümit ettiğini dile getirdi.

Stantlarda Türkiye’nin iklim değişikliğiyle mücadele, uyum ve azaltım politikalarına ilişkin projelerini tüm dünyaya aktardıklarını ifade eden Kurum, ayrıca COP29’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ilan ettiği “2053 Net Sıfır Emisyon Hedefi”ni yakalamaya yönelik stratejileri de duyurduklarını söyledi.

İKLİM KANUNU

Kurum, 2025 ilk çeyreğinde Meclisten geçmesini bekledikleri İklim Kanunu ile bu hedeflerin desteklenmesine yönelik altyapıyı oluşturacaklarını belirterek “2053’e ilişkin yol haritamız, uygulama araçlarımız belli. Bakanlıklarımız bu hedefler doğrultusunda projelerini, hedeflerini, hayallerini gerçekleştirecek. Amacımız ülkemize daha iyi bir gelecek sunabilmek.” diye konuştu.

Türkiye’nin iklim değişikliği konusunda tarihi sorumluluğunun yok denecek kadar az olduğunu vurgulayan Kurum, buna rağmen iklim değişikliğiyle mücadeleyi sürdürdüklerini anlattı.

SÜRDÜRÜLEBİLİR TARIM

Yenilenebilir enerjiye bakıldığında Türkiye’nin Avrupa’nın 5’inci, dünyanın ise 11’inci ülkesi olduğunu belirten Kurum, “Elektrikli otomobilimiz Togg’u ürettik, yüksek hızlı tren hatlarımızı arttırmaya devam ediyoruz. Bu hatlarla amacımız, emisyon miktarlarını, gerek enerjide gerek sanayide gerekse ulaşımda düşürecek adımları atmak. Çünkü emisyonları büyük bir çoğunluğu bu alanlarda üretiliyor. Tarımda sürdürülebilir tarım ekonomisi ve organik tarımın arttırılması, biyoçeşitliliğin korunması adına adımlar atıyoruz.” ifadelerini kullandı.

“COP31’İN TÜRKİYE’DE OLMASI ÇOK DEĞERLİ OLUR”

Türkiye’nin COP31 başkanlığına adaylığına da değinen Bakan Kurum, şunları kaydetti:

“COP31 adaylığını, Cumhurbaşkanımız İklim Liderleri Zirvesi’ndeki konuşmasında tüm dünya ülkelerine iletti, bu manada desteklerini beklediklerini de söyledi. Biz de yaptığımız ikili görüşmelerde mevkidaşlarımızdan bu desteğin verilmesi noktasında talebimizi yeniliyoruz. Türkiye’nin, Akdeniz Havzası’nda yer alması ve iklim değişikliğinin etkilerinden en çok etkilenen bölgelerden biri olması nedeniyle COP31’in Türkiye’de olması çok değerli olur. Türkiye’nin gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeler arasında bir köprü vazifesi göreceğini, sürdürülebilir şeffaf, adil bir yönetim anlayışını sergileyeceğimizi tüm dünyaya ilan ettik. Amacımız çocuklarımıza, gelebileceğimize güzel bir dünya bırakmak. Bunun mücadelesini veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz.”

KAYNAK: AA
Vergide yeni yıla yeni uygulamalar geliyor
Tophane Müşiri Zeki Paşa Yalısı Rekor Fiyata Satışta
UNDP’den Malatya’da küçük işletmelere hibe desteği
‘Yapay zeka kaynaklı riskler gelecek iki yıla damgasını vuracak’
15 Temmuz ekonomiye nasıl bir zarar verdi?

Sign Up For Daily Newsletter

Takipte kalın! En son son dakika haberlerinin doğrudan gelen kutunuza gönderilmesini sağlayın.
[mc4wp_form]
Kaydolarak Kullanım Koşullarımızı kabul etmiş ve Gizlilik Politikamızdaki veri uygulamalarını kabul etmiş olursunuz. İstediğiniz zaman abonelikten çıkabilirsiniz.
Share This Article
Facebook Copy Link Print
Share
Previous Article Açık Artırmayla Uygun Fiyatlı Konut Satışları Gerçekleştirilecek
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.

Stay Connected

235.3kFollowersLike
56.4kFollowersFollow
136kSubscribersSubscribe
4.4kFollowersFollow
- Advertisement -
Ad imageAd image

Son Haberler

TRFMC 2025 Türkiye Tesis Yönetim Konferansı “Tesis Yönetiminde Dönüşüm: İnsan, Mekân, Teknoloji” Temasıyla Gerçekleşti
Emlak Haberleri
5 Aralık 2025
Afet Yönetiminde Yeni Nesil Teknolojiler Bir Arada
Sektörden
5 Aralık 2025
Gayrimenkulde Hisol – Lizol Dönemi
Sektörden
5 Aralık 2025
İstanbul Rumeli Üniversitesi Öğrencileri Destek AFAD Gönüllülüğü Eğitimi Aldı
Emlak Gazetesi
5 Aralık 2025
//

20 milyon kullanıcıyı etkiliyoruz ve gezegendeki bir numaralı iş ve teknoloji haber ağıyız

Sign Up for Our Newsletter

Subscribe to our newsletter to get our newest articles instantly!

[mc4wp_form id=”847″]

Emlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
Bizi takip edin
© 2010 Emlak Televizyonu. All Rights Reserved.
adbanner
Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınızda oturum açın

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?