By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Accept
Emlak TelevizyonuEmlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Sektörden
  • Emlak Rehberi
Arama
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Reading: Attila Doğan İnşaat Umman’da adalet arıyor
Share
Kayıt olmak
Bildiri Daha Fazla Göster
Font ResizerAa
Emlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
Font ResizerAa
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Sektörden
  • Emlak Rehberi
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
© 2012 Emlak Televizyonu All Rights Reserved.
Emlak Televizyonu > Blog > Sektörden > Attila Doğan İnşaat Umman’da adalet arıyor
Sektörden

Attila Doğan İnşaat Umman’da adalet arıyor

Emlak Televizyonu
Son güncelleme: 17 Kasım 2023 10:09
Emlak Televizyonu
Share
2 Min. Okuma
SHARE

Petroleum Development Oman’ın Kuzey Umman’daki petrol sahaları için açtığı 750 milyon dolar değerindeki ihaleyi 2010 yılında kazanan Attila Doğan İnşaat ve Tesisat Şirketi, 2013 yılında Umman’ın yatırımına el koymasından bu yana Dünya Bankası’na bağlı Uluslararası Yatırım Anlaşmazlıkları Çözüm Merkezi (International Centre for Settlement of Investment Disputes-ICSID) nezdindeki uluslararası tahkim süreçlerinde adalet arayışını sürdürüyor.

Atilla Doğan İnşaat Şirketinin Yönetim Kurulu Üyesi Gökhan Doğan, Umman Devleti’nin Attila Doğan İnşaat’ın yatırımına el koymasından ötürü firmanın uğradığı 150 milyon dolar zararın tazmini için Umman Devleti’ne karşı Dünya Bankası’na bağlı Uluslararası Yatırım Anlaşmazlıkları Çözüm Merkezi (International Centre for Settlement of Investment Disputes- ICSID) nezdinde 2016 yılında tahkim davası açtıklarını söyledi.

ICSID tehdit ediyor

Doğan, ICSID tahkim heyetinin 1 Şubat 2021 tarihinde ikiye bir oyçokluğuyla aldığı karar ile Attila Doğan İnşaat’ın taleplerini görevsizlik gerekçesiyle reddettiğini belirterek, “Şirketin aleyhine Umman hükümetine 6 milyon doları bulan tahkim masraflarını ödemesine hükmetti.

Heyet’in Attila Doğan İnşaat’ın Umman Yabancı Yatırım Kanunu’nun aykırı davrandığı yönündeki gerekçesi ise akıllarda soru işareti yarattı. Zira ayrık görüşteki hakemin de belirttiği gibi Attila Doğan İnşaat’ın eylemi mevzuat tarafından yasaklanmamıştı.

Bu karara karşı açık olan tek yol olan ICSID nezdinde iptal davasına yoluna Mayıs 2021’de başvurarak, Attila Doğan İnşaat, iptal davası sonuçlanana kadar kararın yürütmesinin durdurulmasını talep ettik” dedi.

Umman’ın talebi üzerine, ICSID Komitesinin Umman’ın iptal davasında yapacağı olası masrafları karşılayacak şekilde yüklü meblağda bir banka teminat mektubunu Attila Doğan İnşaat’ın sunmasına hükmettiğine işaret eden Gökhan Doğan, “Mali pozisyonu yatırımına Umman tarafından el konulması sonucu bozulan şirketin teminatı sunamaması üzerine Komite iptal davasını askıya aldı.

Bunun sonucunda şirketin iptal davası 1 yılı aşkın bir süredir durmuş vaziyette. Dahası Komite şirketin teminatı sunmamaya devam etmesi halinde iptal davasını tamamen sonlandırmakla tehdit etti. Oysa bu ICSID kurallarına ve uygulamalarına aykırı olması nedeniyle emsalsiz ve kanunsuz olacağı gibi, aynı zamanda Şirket’in adalete erişim hakkının açık ve geri dönülemez bir şekilde ihlal edilmesi anlamına gelecektir” dedi.

Alparslan 2 Barajı enerji üretimine hazırlanıyor
Milas BB: Uçaklar Devreye Sokulmadığı Sürece İş Zor
Meteoroloji bölge bölge uyardı! Kuvvetli yağışa dikkat
Üniversiteler ne zaman açılacak? 2021-2022 üniversite kayıtları hakkında kritik açıklama!
Yıkılan sitenin yöneticisi konuştu: Müteahhit ‘Depremde dışarı çıkmayın’ diye sattı

Sign Up For Daily Newsletter

Takipte kalın! En son son dakika haberlerinin doğrudan gelen kutunuza gönderilmesini sağlayın.
[mc4wp_form]
Kaydolarak Kullanım Koşullarımızı kabul etmiş ve Gizlilik Politikamızdaki veri uygulamalarını kabul etmiş olursunuz. İstediğiniz zaman abonelikten çıkabilirsiniz.
Share This Article
Facebook Copy Link Print
Share
Previous Article Bolu Dağı Tüneli’ndeki heyelan çalışması sürüyor
Next Article 1’e 5 kazandıran arsa var
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.

Stay Connected

235.3kFollowersLike
56.4kFollowersFollow
136kSubscribersSubscribe
4.4kFollowersFollow
- Advertisement -
Ad imageAd image

Son Haberler

TRFMC 2025 Türkiye Tesis Yönetim Konferansı “Tesis Yönetiminde Dönüşüm: İnsan, Mekân, Teknoloji” Temasıyla Gerçekleşti
Emlak Haberleri
5 Aralık 2025
Afet Yönetiminde Yeni Nesil Teknolojiler Bir Arada
Sektörden
5 Aralık 2025
Gayrimenkulde Hisol – Lizol Dönemi
Sektörden
5 Aralık 2025
İstanbul Rumeli Üniversitesi Öğrencileri Destek AFAD Gönüllülüğü Eğitimi Aldı
Emlak Gazetesi
5 Aralık 2025
//

20 milyon kullanıcıyı etkiliyoruz ve gezegendeki bir numaralı iş ve teknoloji haber ağıyız

Sign Up for Our Newsletter

Subscribe to our newsletter to get our newest articles instantly!

[mc4wp_form id=”847″]

Emlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
Bizi takip edin
© 2010 Emlak Televizyonu. All Rights Reserved.
adbanner
Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınızda oturum açın

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?