By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Accept
Emlak TelevizyonuEmlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Sektörden
  • Emlak Rehberi
Arama
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Reading: Sofitel İstanbul Taksim Kapılarını Açtı
Share
Kayıt olmak
Bildiri Daha Fazla Göster
Font ResizerAa
Emlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
Font ResizerAa
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Sektörden
  • Emlak Rehberi
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
© 2012 Emlak Televizyonu All Rights Reserved.
Emlak Televizyonu > Blog > Ekonomi Haberleri > Sofitel İstanbul Taksim Kapılarını Açtı
Ekonomi HaberleriEmlak Turizm

Sofitel İstanbul Taksim Kapılarını Açtı

Emlak Televizyonu
Son güncelleme: 28 Kasım 2019 14:26
Emlak Televizyonu
Share
5 Min. Okuma
SHARE

Türkiye turizmi 2019 yılını rekorlarla geride bırakmaya hazırlanırken, yepyeni bir yıldız kazandı. Uluslararası lüks otel markası Sofitel Hotels & Resorts, farklı sektörlerde yarım asra ulaşan köklü geçmişe sahip Tuna Şirketler Topluluğu ile dünyanın öncü otel gruplarından Accor Grubu iş birliğiyle Türkiye’deki ilk otelini Taksim’de açtı. Faaliyete geçen Sofitel İstanbul Taksim nitelikli turist sayısının artmasına katkı sağlarken, şehrin yeni cazibe merkezi olmayı hedefliyor.

Dünya genelinde 40’tan fazla ülkede 120’den fazla otel ile misafirlerine eşsiz deneyim sunan Sofitel, İstanbul Taksim’de kapılarını açtı. Yatırımı ve inşaatı Tuna Şirketler Topluluğu tarafından tamamlanan, işletmesi ise Accor Grubu tarafından yürütülen Sofitel İstanbul Taksim, yerel kültürün ruhundan esinlenerek ‘Fransız Yaşam Sanatı’nın tüm inceliklerini İstanbul’da misafirlerine sunuyor. Sofitel İstanbul Taksim, 100 milyon dolar yatırımla turizm sektörüne yeni bir soluk getirirken, Türkiye’nin nitelikli turist sayısını artırma hedefi yolunda vazgeçilmez bir enstrüman niteliği taşıyacak.

“Türkiye’nin global açılımını desteklemeyi misyon haline getirdik”

Ofis, ev mobilyaları ve inşaat sektörlerinde önemli birikimlerinin olduğunu belirten Tuna Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nuri Tuna, “Bir dünya hazinesi niteliğinde olan İstanbul, küresel çapta en çok ziyaret edilen şehirler arasında 8’inci sırada yer alıyor. Bu anlamda kentimizin daha büyük bir potansiyeli olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Biz de bu potansiyel doğrultusunda turizm sektöründeki ilk yatırımımız olan Sofitel İstanbul Taksim’i, şehre kazandırmaktan dolayı büyük bir gurur yaşıyoruz” dedi.

Tuna, “Kalite, şirketimizin 50 yıllık geçmişinde önemli bir mihenk taşı oldu. Her zaman kalitenin detaylardaki mükemmellikten oluştuğunun bilinciyle çalıştık. Bu yaklaşımımız turizm yatırımımızda da kendini fazlasıyla hissettiriyor. Grup olarak yarım asırlık geçmişimiz boyunca her zaman yerli ve milli değer üretirken, Türkiye’nin global açılımını desteklemeyi de kendimize görev edindik. Yeni yatırımımızda Dünyanın öncü otel gruplarından Accor Grubu ile iş birliğine giderek, elimizdeki değeri en verimli şekilde kullanmayı planladık. Esasen yabancı ortaklıklar konusunda tecrübeli bir grubuz. Avrupa’nın en önemli ofis koltuğu markalarından Girsberger ile ortaklığımızı başarılı bir şekilde 27 senedir devam ettiriyoruz. Önümüzdeki dönemde de ülkemize katma değer sağlayacak yatırım fırsatlarını değerlendirmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Accor’un Türkiye’deki en yeni markası

Dünya lideri otelcilik gruplarından olan Accor, 110 ülkede 4.946 otel ve resort’ta benzersiz ve unutulmaz deneyimler sunuyor. Lüksten ekonomiğe kadar rakipsiz bir marka portföyüne sahip olan Accor, 50 yılı aşkın bir süredir dünyanın dört bir yanında misafirlerini ağırlamaya devam ediyor.

Taksim’de bir Fransız esintisi

Sofitel İstanbul Taksim, Fransız yaşam tarzını ve yaşam sanatını İstanbul’un en gözde lokasyonlarından Taksim Meydanı’na taşırken, şık terasıyla şehrin dokusunu boğazın eşsiz manzarasıyla buluşturuyor. Misafirlerine kültürel etkinliklerden, benzersiz gastronomik deneyimlere, görkemli güzellik ritüellerinden modern tasarımlarla ayrıcalıklı bir dünya sunan Sofitel İstanbul Taksim’de, 169 oda ve 34 ayrı suite olmak üzere toplam 203 oda bulunuyor. Ünlü Türk Ressam Devrim Erbil tabloları ile sanatla bütünleşen odalar, Boğaz, Taksim Meydan veya şehir olmak üzere İstanbul’un en ikonik manzaralarına bakıyor. Üretiminin Tuna tarafından yapıldığı şık tasarım mobilyalar, lüks banyo ve güzellik ürünleri başta olmak üzere tüm odalarda hissedilen Fransız stili suitelerde ise Hermes banyo ürünleriyle ön plana çıkıyor.

Şehrin yeni çekim merkezi olacak

Sofitel İstanbul Taksim bünyesinde bulunan The Oven, La Table ve CakeBox Patisserie ile şehrin yeme içme kültürüne farklı bir perspektif sunuyor. Restoran ve teras olarak hizmet verecek olan The Oven, Fransız Mutfağı ve Türk Mutfağını harmanlamanın yanı sıra European Brasserie konsepti ve göz alıcı Boğaz manzarası ile keyifli buluşmalara ev sahipliği yapıyor. Fransız kültürünün vazgeçilmezlerinden olan tatlılar ise CakeBox Patisserie’de otel misafirleriyle buluşuyor.

Türk ve Fransız kültürünün kusursuz harmanlandığı Sofitel İstanbul Taksim, misafirlerini Fransız Spa uygulamaları ve geleneksel Türk ritüelleri ile buluşturuyor. 7 farklı uygulama odası bulunan Sofitel Spa ve Türk Hamamı tüm detaylar düşünülerek tasarlandı. Sağlıklı yaşamayı ve sporu hayat tarzı olarak benimsemiş misafirlerini düşünen Sofitel İstanbul Taksim, fitness alanı ile misafirlerin kendi spor salonlarını aramayacakları bir alan vadediyor.

Borsa güne yükselişle başladı
İnşaat sektörü 2020 yılından umutlu
Cari açık sorununun çözümü turizm
Türkiye’yi yasa boğan depremde can kaybı artıyor
İş insanı Jak Kamhi hayatını kaybetti
TAGGED:Sofitel İstanbul Taksim HotelSofitel HotelsTuna Şirketler TopluluğuAccor GrubuSofitel Hotels & ResortsSofitel Istanbul Taksim

Sign Up For Daily Newsletter

Takipte kalın! En son son dakika haberlerinin doğrudan gelen kutunuza gönderilmesini sağlayın.
[mc4wp_form]
Kaydolarak Kullanım Koşullarımızı kabul etmiş ve Gizlilik Politikamızdaki veri uygulamalarını kabul etmiş olursunuz. İstediğiniz zaman abonelikten çıkabilirsiniz.
Share This Article
Facebook Copy Link Print
Share
Previous Article Çamlıca Tepesi Çamlıca Kulesinde sona yaklaşıldı
Next Article Sanal korsanlar sağlık sektörünü de tehdit ediyor
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.

Stay Connected

235.3kFollowersLike
56.4kFollowersFollow
136kSubscribersSubscribe
4.4kFollowersFollow
- Advertisement -
Ad imageAd image

Son Haberler

TRFMC 2025 Türkiye Tesis Yönetim Konferansı “Tesis Yönetiminde Dönüşüm: İnsan, Mekân, Teknoloji” Temasıyla Gerçekleşti
Emlak Haberleri
5 Aralık 2025
Afet Yönetiminde Yeni Nesil Teknolojiler Bir Arada
Sektörden
5 Aralık 2025
Gayrimenkulde Hisol – Lizol Dönemi
Sektörden
5 Aralık 2025
İstanbul Rumeli Üniversitesi Öğrencileri Destek AFAD Gönüllülüğü Eğitimi Aldı
Emlak Gazetesi
5 Aralık 2025
//

20 milyon kullanıcıyı etkiliyoruz ve gezegendeki bir numaralı iş ve teknoloji haber ağıyız

Sign Up for Our Newsletter

Subscribe to our newsletter to get our newest articles instantly!

[mc4wp_form id=”847″]

Emlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
Bizi takip edin
© 2010 Emlak Televizyonu. All Rights Reserved.
adbanner
Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınızda oturum açın

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?