By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Accept
Emlak TelevizyonuEmlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Sektörden
  • Emlak Rehberi
Arama
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Reading: 4.6’lık deprem sonrası korkutan açıklama! 6.4’ün ayak sesi olabilir
Share
Kayıt olmak
Bildiri Daha Fazla Göster
Font ResizerAa
Emlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
Font ResizerAa
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Sektörden
  • Emlak Rehberi
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
© 2012 Emlak Televizyonu All Rights Reserved.
Emlak Televizyonu > Blog > Sektörden > 4.6’lık deprem sonrası korkutan açıklama! 6.4’ün ayak sesi olabilir
Sektörden

4.6’lık deprem sonrası korkutan açıklama! 6.4’ün ayak sesi olabilir

Emlak Televizyonu
Son güncelleme: 26 Temmuz 2022 10:09
Emlak Televizyonu
Share
2 Min. Okuma
SHARE

21 Temmuz tarihinde Balıkesir’in Gönen ilçesine bağlı Tahtalı kırsal mahallesi merkez üssü olan 4.6 şiddetindeki depremin ardından Deprem Araştırmacısı Ahmet Yakut, bölgede incelemelerde bulundu. Sosyal medyada Deprem Tahmin ve Araştırma Merkezi adlı sayfasında kendi çalışmalarını aktaran Yakut, Temmuz ayı başında Güney Marmara ve Bandırma-Gönen hattının hissedilebilir bir deprem yaşayacağını ifade etmiş ve konuşmasının ardından 20 gün sonra Gönen depremi meydana gelmişti. Gönen’in kritik bir bölge olduğunu ifade eden Yakut, depremin merkez üssü Tahtalı kırsal mahallesini de inceledikten sonra açıklamalarda bulundu.

Ahmet Yakut, “Uzun zamandır susmuş ve yeniden canlanmış bir fayı inceledim diyebilirim bugün. Sarıköy fayı, Sarıköy’ün kuzeydoğusundan Çanakkale’nin Çan ilçesine uzanan yaklaşık 60 kilometrelik bir fay hattı. Bu fay en son 1983 yılında 5.9 ve 6.1 arasında deprem üretmiş. O tarihte Biga Depremi olarak geçiyor. Daha sonra ise bir deprem yapmamış. 60 kilometrelik bir fayın canlanması 4.6’lık öncü bir şok olabilir. Çan-Yenice hattı en sonra 1953’de 7.2’lik depremden sonra susmuştu. O fayın değil ama bu Sarıköy fayının daha çok tehlike arz ettiğini görmekteyim. Bu fay 4.1 ile 5.1 arasında normal depremler üretebilir ama 6.3 ve 6.4’lük depremleri de bu fayın üzerinde görebiliriz” dedi.

YAPI STOKUNA DİKKAT

Ahmet Yakut, incelemelerinin ardından yaptığı açıklama ile hissedilen depremlerin devam edebileceğini aktarırken, yapı stokunu gündeme taşıdı. Yakut, “Bölgeyi iyi incelemek lazım. Yapı stokunu konuşmak lazım. Yapılar genelde eski. Burada 5.5 değerindeki bir deprem bile binalara önemli derecede zarar verecek sonuçlar çıkartır. 6 ve 6.5’lik depremlere ne kadar hazırız biraz da onu sormak lazım. Balıkesir’in kuzeyi yani bizim de şu an bulunduğumuz bölgede iyice bir sıkışma var. Sarıköy fayı olsun, Biga-Yenice fayı olsun, Çanakkale Ayvacık’ı da saymak lazım. Özellikle Sarıköy fayı, fazla da uzak değil, konuşulacak yerler arasında. Dikkatli olmak lazım” ifadelerini kullandı.

Bakan Özhaseki, Türkiye’nin sıcaklık rekoru kıran bölgeyi açıkladı
Afrika sıcakları geliyor, beyin kanaması riskine dikkat!
Yalova’da korkutan deprem
Serbest piyasada döviz açılış fiyatları (28.11.2022)
4 il dışında yağış yok, sıcaklıklar artıyor

Sign Up For Daily Newsletter

Takipte kalın! En son son dakika haberlerinin doğrudan gelen kutunuza gönderilmesini sağlayın.
[mc4wp_form]
Kaydolarak Kullanım Koşullarımızı kabul etmiş ve Gizlilik Politikamızdaki veri uygulamalarını kabul etmiş olursunuz. İstediğiniz zaman abonelikten çıkabilirsiniz.
Share This Article
Facebook Copy Link Print
Share
Previous Article Kahramanmaraş’ta 4,4 büyüklüğünde deprem
Next Article Rize’de ormanlara giriş ve ateşli piknik yasaklandı
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.

Stay Connected

235.3kFollowersLike
56.4kFollowersFollow
136kSubscribersSubscribe
4.4kFollowersFollow
- Advertisement -
Ad imageAd image

Son Haberler

İstanbul Rumeli Üniversitesi Öğrencileri Destek AFAD Gönüllülüğü Eğitimi Aldı
Emlak Gazetesi
5 Aralık 2025
Zeray GYO’nun halka arz başvurusu onaylandı
Emlak Haberleri
5 Aralık 2025
XVI. AYD Alışveriş Ekonomisi Zirvesi
Ekonomi Haberleri
5 Aralık 2025
8. Uluslararası Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi 9 Aralık’ta
Emlak Haberleri
5 Aralık 2025
//

20 milyon kullanıcıyı etkiliyoruz ve gezegendeki bir numaralı iş ve teknoloji haber ağıyız

Sign Up for Our Newsletter

Subscribe to our newsletter to get our newest articles instantly!

[mc4wp_form id=”847″]

Emlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
Bizi takip edin
© 2010 Emlak Televizyonu. All Rights Reserved.
adbanner
Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınızda oturum açın

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?