By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Accept
Emlak TelevizyonuEmlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Sektörden
  • Emlak Rehberi
Arama
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Reading: 2024 Yılı Bütçesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda
Share
Kayıt olmak
Bildiri Daha Fazla Göster
Font ResizerAa
Emlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
Font ResizerAa
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Sektörden
  • Emlak Rehberi
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
© 2012 Emlak Televizyonu All Rights Reserved.
Emlak Televizyonu > Blog > Ekonomi Haberleri > 2024 Yılı Bütçesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda
Ekonomi Haberleri

2024 Yılı Bütçesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda

Emlak Televizyonu
Son güncelleme: 27 Ekim 2023 15:16
Emlak Televizyonu
Share
4 Min. Okuma
SHARE

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Meclis Başkanlığının 2024 yılı bütçesinin sunumunu yapan Kurtulmuş, parlamenter diplomasi alanını çok sıkı bir şekilde takip edeceklerini söyledi.

Kurtulmuş, Meclis’teki dostluk gruplarının, ayrıca bazı parlamenter asamble üyesi olan milletvekillerinin güçlü bir şekilde çalıştığını dile getirerek, “Bu çalışmaların önümüzdeki dönemde daha etkin hale getirilerek sürdürülmesi gerektiğini ifade etmek isterim.” dedi.

Parlamenter diplomasinin, dünyada en etkin yumuşak güç olarak işlerlik kazandığını anlatan Kurtulmuş, TBMM’nin de parlamenter diplomasi faaliyetlerini en uygun ve etkin bir şekilde sürdürmesi gerektiğini belirtti.

Meclisin asıl üyesi olduğu 12, gözlemci üyesi olduğu 3 parlamenter asamble ve Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonuyla yürütülen faaliyetlere ek olarak ihtisas komisyonları ve dostluk gruplarının da parlamenter diplomasi alanında etkin bir rol oynadıklarını dile getiren Kurtulmuş, kurulması öngörülen El Salvador, Trinidad ve Tobago dostluk grupları ile dostluk grubu kurulan ülke sayısının 147’ye ulaşacağını kaydetti.

Göreve geldikten sonra gerçekleştirdiği ziyaretlere dair bilgi veren Kurtulmuş, İslam Ülkeleri İşbirliği Teşkilatı Parlamento Birliğine (İSİPAB) üye ülke meclis başkanlarıyla “Filistin topraklarındaki ciddi gelişmeler” konulu ve verimli bir çevrim içi konferansa katıldığını hatırlattı.

Seçime katılan partilerin tamamına 100. yıl daveti

28. Dönem’de Meclis’te gerçekleşen tören ve etkinliklere de değinen Kurtulmuş, Cumhuriyet’in 100. yıl etkinlikleri kapsamında, 29 Ekim’de Cumhuriyet’in ilan edildiği Birinci TBMM’de sembolik değeri yüksek bir tören yapacaklarını belirtti.

Son seçime katılmış partilerin tamamının genel başkanlarına da davetiye gönderildiğini ifade eden Kurtulmuş, törene bütün parti gruplarını beklediklerini söyledi. Numan Kurtulmuş, güzel bir etkinlik olacağını vurgulayarak, “Bir asır sonra, ilk kuruluşun kahramanlarının evlatları, torunları olarak o ilk günkü onuru ve coşkuyu yaşayacağız ve hep beraber ayakta, Cumhuriyet’imizin kuruluş metninin okunmasını temin edeceğiz” diye konuştu.

TBMM Şeref Holü’nde “Belgelerle Cumhuriyetin Yüzüncü Yılı Fotoğraf Sergisi”ni açacaklarını, Cumhurbaşkanlığı himayesinde düzenlenen geçit töreni kapsamında TSK Armoni Mızıkası ve Mehteran Birliği konserlerine ev sahipliği yapılacağını anlatan Kurtulmuş, 29 Ekim’i TBMM çatısı altında da coşkuyla kutlayacaklarını vurguladı.

Kurtulmuş, TOKİ ile TBMM arasında 7 Aralık 2021’de imzalanan protokol kapsamında 16 Eylül 2022’de Florya Atatürk Köşkü ve Sosyal Tesislerine ait güçlendirme ve tadilat işine başlandığını hatırlattı.

Çalışmaları bizzat yerinde gördüğünü anlatan Kurtulmuş, sosyal tesisin kısa bir süre içinde bitirilmesini beklediğini söyledi.

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Meclis’te ciddi bir yer sorunu olduğunu belirterek, Meclis kampüsünde kütüphane, sergi ve konferans salonlarının bulunacağı, tarihi yapıyla uyumlu, yüksek olmayan bir binanın yapılmasının planlandığını kaydetti.

“Bütçe teklifinin yüzde 96,4’ü cari, yüzde 3,6’sı yatırım giderlerinden oluşuyor”

Bu yılki bütçelerinin 5 milyar 480 milyon 588 bin lira olduğunu, yıl içinde de 80 milyon lira eklendiğini aktaran Kurtulmuş, şöyle devam etti:

“Bu ödeneğin 19 Ekim itibarıyla 4 milyar 498 milyon 359 bin 585 lirası, yani yüzde 80,3’ü harcanmıştır. Yıl sonu bütçe gerçekleştirilmesinde ise harcama oranının yüzde 98 oranında olmasını bekliyoruz. 2024 yılı bütçe teklifi 9 milyar 536 milyon 586 bin liradır ve komisyonumuza bu şekliyle sunulmuştur. 2024 yılı bütçe teklifinin yüzde 96,4’ü cari giderlerden, yüzde 3,6’sı ise yatırım giderlerinden oluşmaktadır. Görüldüğü gibi 2024 yılı bütçesinin yüzde 69 gibi büyük bir kısmı personel giderlerinden oluşuyor. Öte yandan, daha önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da TBMM bütçesinde, TBMM’ye bağlı Kamu Denetçiliği Kurumu’na 235 milyon 42 bin lira pay ayrılmıştır. Bu toplam bütçemizin yüzde 2,5’dir.”

Ayrıca yasa gereği Radyo ve Televizyon Üst Kuruluna Hazine yardımı olarak TBMM bütçesinden 267 milyon 138 bin lira pay ayrıldığını söyleyen Kurtulmuş, “2024 yılı bütçe teklifimiz, 2023 yılı toplam ödeneği olan 5 milyar 598 milyon 588 bin liraya göre yüzde 69,3 oranında artarak 9 milyar 536 milyon lira olmuştur” dedi.

Kurtulmuş, TBMM bütçesinin 2025 için 12 milyar 257 milyon 956 bin lira, 2026 için ise 15 milyar 482 milyon 258 bin lira olarak öngörüldüğünü de kaydetti.

Ekonomi ve siyaset gündemi – 21 Eylül 2023
YHT’lerde Kurban Bayramı’na özel ek seferler düzenlenecek
İlk Evini Alacaklara 25 Bin TL Devlet Desteği
Sektörlerde ‘kısa çalışma’ sevinci: Bayram şekeri gibi oldu
İstanbul Havalimanı’nda yolcu sayısı 47 milyona ulaştı

Sign Up For Daily Newsletter

Takipte kalın! En son son dakika haberlerinin doğrudan gelen kutunuza gönderilmesini sağlayın.
[mc4wp_form]
Kaydolarak Kullanım Koşullarımızı kabul etmiş ve Gizlilik Politikamızdaki veri uygulamalarını kabul etmiş olursunuz. İstediğiniz zaman abonelikten çıkabilirsiniz.
Share This Article
Facebook Copy Link Print
Share
Previous Article Bireysel Emeklilik Sistemi 20 yaşında
Next Article Fitch, Türkiye’de Körfez yatırımlarının artmasını bekliyor
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.

Stay Connected

235.3kFollowersLike
56.4kFollowersFollow
136kSubscribersSubscribe
4.4kFollowersFollow
- Advertisement -
Ad imageAd image

Son Haberler

TRFMC 2025 Türkiye Tesis Yönetim Konferansı “Tesis Yönetiminde Dönüşüm: İnsan, Mekân, Teknoloji” Temasıyla Gerçekleşti
Emlak Haberleri
5 Aralık 2025
Afet Yönetiminde Yeni Nesil Teknolojiler Bir Arada
Sektörden
5 Aralık 2025
Gayrimenkulde Hisol – Lizol Dönemi
Sektörden
5 Aralık 2025
İstanbul Rumeli Üniversitesi Öğrencileri Destek AFAD Gönüllülüğü Eğitimi Aldı
Emlak Gazetesi
5 Aralık 2025
//

20 milyon kullanıcıyı etkiliyoruz ve gezegendeki bir numaralı iş ve teknoloji haber ağıyız

Sign Up for Our Newsletter

Subscribe to our newsletter to get our newest articles instantly!

[mc4wp_form id=”847″]

Emlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
Bizi takip edin
© 2010 Emlak Televizyonu. All Rights Reserved.
adbanner
Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınızda oturum açın

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?