By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Accept
Emlak TelevizyonuEmlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Sektörden
  • Emlak Rehberi
Arama
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Reading: 2001’de kurulan AtlasJet resmen iflas etti!
Share
Kayıt olmak
Bildiri Daha Fazla Göster
Font ResizerAa
Emlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
Font ResizerAa
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Sektörden
  • Emlak Rehberi
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
© 2012 Emlak Televizyonu All Rights Reserved.
Emlak Televizyonu > Blog > Ulaşım Haberleri > 2001’de kurulan AtlasJet resmen iflas etti!
Ulaşım Haberleri

2001’de kurulan AtlasJet resmen iflas etti!

Emlak Televizyonu
Son güncelleme: 25 Haziran 2021 15:24
Emlak Televizyonu
Share
3 Min. Okuma
SHARE

Havacılık sektörü pandemi sürecinden en olumsuz etkilenen sektörlerin başında geliyor. Karantina ve kapanma dönemlerinde özellikle uçuşlar ya tamamen durduruldu ya da büyük ölçüde azaldı.

Bu durumun havayolu firmaları üzerinde doğal olarak çok kötü etkileri oldu. Son yıllarda ekonomik sorunlar yaşayan AtlasJet, bu olumsuzlardan fazlasıyla etkilenen havayolu şirketlerinden birisiydi.

Firmadan gelen haberler nihai kötü sona ulaşıldığını gösteriyor. Firmanın iflas ettiği açıklandı.

İflas sürecinin hikayesi birkaç yıl öncesine dayanıyor. İş insanı Ali Murat Ersoy’a ait olan AtlasJet Havacılık uçuşlarını durdurmuş ve firma ekonomik gerekçelerle tarifeli seferlerine 26 Kasım-21 Aralık 2019 tarihleri arasında ara vermişti.

Firma 26 Kasım’da iş ortaklarına gönderdiği mesajda “Yakın geçmiş dönemin olumsuzlukları ve beraberinde getirdiği ekonomik yük ve 2019 Nisan ayı itibariyle İstanbul Havalimanı’na geçişle birlikte lojistik ve operasyonel maliyetlerde yaşanan büyük artış, havayolumuz açısından 2016/2017 kayıplarımızı yeterli sürede telafi etme imkanımızı ortadan kaldırmıştır.

Nakit akışımızdaki gerekli yapılandırma ve iyileştirmeyi sağlamak amacıyla, tüm uçuşlarımıza 26 Kasım 2019 itibariyle 21 Aralık 2019 tarihine kadar ara vermek zorunda kaldığımız bilgisini arz ederiz” demişti.

Şirket bu açıklamalardan sonra tekrar seferlere başlasa da bunlar sürekli olmadı.

Gerek piyasa koşulları gerekse mali sıkıntı aşılamadı. 2020 başında çalışanlarına gönderdikleri bir yazı ile iflas başvurusunda bulunulacağı kamuoyuna açıklanmıştı.

Bakırköy 3. Asliye Ticaret Mahkemesi’nde görülen 17.06.2021 tarih ve 2020/15 Esas sayılı dava ile ilgili karar verilmiş. Mahkeme heyetinin 17 Haziran 2021 saat 14.21’de aldığı karar ile AtlasJet resmen iflas etti. Müflis şirketin tasfiye işlemleri için de Bakırköy 1. İcra Müdürlüğü görevlendirildi.

2001’DE KURULDU

Atlasjet, 14 Mart 2001’de Türkiye’de “Tarifesiz İç Hat ve Dış Hat Uçuşlarda Yolcu ve Kargo Taşımacılığı” gerçekleştirmek üzere kuruldu.

İlk uçuşunu 1 Haziran 2001’de gerçekleştirdi. İç ve dış hat tarifeli uçuşlarına 2004’te başlayan şirket Türkiye’de IOSA sertifikalı ilk IATA üyesi özel havayolu oldu. İki uçak ile faaliyete başlayan AtlasJet’in 2018 yılında filosunda 16 uçak bulunuyordu.

Şirket darboğaza girmeden önce 35 farklı ülkede 50’den fazla noktaya uçuyordu. Türkiye içerisinde ve Asya, Rusya, BDT Bölgesi, Orta Doğu ve Avrupa’ya tarifeli uçuşlar gerçekleştiriyordu.

T.C. BAKIRKÖY1. İCRA DAİRESİ

2021/48 İFLASIN AÇILMASI İLANI

Bakırköy 3. Asliye Ticaret Mahkemesi’nin 17/06/2021 tarih ve 2020/135 Esas sayılı dava dosyası ile 454276-0 İstanbul ticaret sicil nosunda kayıtlı müflis ATLASJET HAVACILIK A.Ş. ‘in (V.K.No: 3300184822) 17/06/2021 tarih saat 14:21 itibarı ile iflasına karar verilmiştir.

İ.İ.K. 166. Maddesi gereğince tebliğ ve ilan olunur. 18.06.2021

İcra Dairesi Hesap Bilgileri

Banka Adı: T. Vakıflar Bankası T.A.O.

Iban No: TR670001500158007290498754

Vergi Dairesi Adı/No: Bakırköy Vergi Dairesi – 1320067729

Kaynak: Para Dergisi

İTO açıkladı: Haziran ayında en çok şehirlerarası otobüs bileti fiyatı arttı
BUDO’da sefer iptalleri
Bolu Dağı Tüneli ulaşıma kapandı!
Kuzey Marmara Otoyolu’nda sona gelindi
Otobüsçüler ‘tavan fiyat’a tepkili: ‘Köprü fiyatı eklenmeli’
TAGGED:iflasUçuşlar2021İleAtlasjet

Sign Up For Daily Newsletter

Takipte kalın! En son son dakika haberlerinin doğrudan gelen kutunuza gönderilmesini sağlayın.
[mc4wp_form]
Kaydolarak Kullanım Koşullarımızı kabul etmiş ve Gizlilik Politikamızdaki veri uygulamalarını kabul etmiş olursunuz. İstediğiniz zaman abonelikten çıkabilirsiniz.
Share This Article
Facebook Copy Link Print
Share
Previous Article TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya: Rusya pazarından talep yüksek seyredecek
Next Article Yazlık Mimarisinde 5 Trend
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.

Stay Connected

235.3kFollowersLike
56.4kFollowersFollow
136kSubscribersSubscribe
4.4kFollowersFollow
- Advertisement -
Ad imageAd image

Son Haberler

TRFMC 2025 Türkiye Tesis Yönetim Konferansı “Tesis Yönetiminde Dönüşüm: İnsan, Mekân, Teknoloji” Temasıyla Gerçekleşti
Emlak Haberleri
5 Aralık 2025
Afet Yönetiminde Yeni Nesil Teknolojiler Bir Arada
Sektörden
5 Aralık 2025
Gayrimenkulde Hisol – Lizol Dönemi
Sektörden
5 Aralık 2025
İstanbul Rumeli Üniversitesi Öğrencileri Destek AFAD Gönüllülüğü Eğitimi Aldı
Emlak Gazetesi
5 Aralık 2025
//

20 milyon kullanıcıyı etkiliyoruz ve gezegendeki bir numaralı iş ve teknoloji haber ağıyız

Sign Up for Our Newsletter

Subscribe to our newsletter to get our newest articles instantly!

[mc4wp_form id=”847″]

Emlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
Bizi takip edin
© 2010 Emlak Televizyonu. All Rights Reserved.
adbanner
Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınızda oturum açın

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?